Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Krediti i subvencije

Aktuelne informacije o dostupnim finansijskim sredstvima za podršku razvoju poljoprivrede, industrije i turizma.Zajam nemačke razvojne banke KfW od 100 miliona evra za finansiranje poljoprivrede, energetske efikasnosti, obnovljive energije i opštinske infrastrukture Штампа Ел. пошта
Članak napisao: администратор ,  субота, 24 август 2013 14:16

Nemačka razvojna bankaNemačka razvojna banka – KfW odobrila je Republici Srbiji zajam od 100 miliona evra za finansiranje poljoprivrede, energetske efikasnosti, obnovljive energije i opštinske infrastrukture.

Namena zajma:

  • za poljoprivredu – finansiranje primarne poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije (kupovina poljoprivrednog zemljišta, objekata, mehanizacije i opreme, stoke za uzgoj, ulaganje u razvoj organske poljoprivrede i proizvodnju voća i ulaganje u obrtni kapital u iznosu do 10% ukupnog iznosa zajma);
  • za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju – finansiranje rekonstrukcije, renoviranja ili opremanja malih i srednjih preduzeća i domaćinstava u Srbiji, što će smanjiti jediničnu potrošnju energije i emisiju CO2 za najmanje 20%;
  • za opštinsku infrastrukturu – finansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodovodnih i kanalizacionih sistema, kupovine vozila i mašina za pružanje komunalnih usluga i javni prevoz, rekonstrukcije ulica, izgradnje i obnove mreža električne energije, javnog osvetljenja i sistema za grejanje, izgradnje i obnove socijalne infrastrukture (škola, obdaništa, institucija zdravstvene zaštite itd).
 
Republika Italija - krediti za mala i srednja preduzeća i javna komunalna preduzeća Штампа Ел. пошта
Članak napisao: администратор ,  субота, 24 август 2013 14:05

Republika Italija

Vlada Republike Italije odobrila je oktobra 2004. godine Republici Srbiji kredit u iznosu od 33,25 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća.

Do kraja maja 2013, sredstva ovog kredita, uključujući i sredstva revolving fonda formiranog od redovnih otplata glavnice i kamate, koristilo je 156 malih i srednjih preduzeća, u ukupnom iznosu od 52,6 miliona evra. Sredstva revolving fonda i dalje su raspoloživa i mogu biti korišćena uz najdužu ročnost kredita od osam godina do 2014, a uz kraću ročnost do 2022. godine.

 
Evropska investiciona banka - zajmovi za mala i srednja preduzeća, preduzetnike i lokalnu samoupravu Штампа Ел. пошта
Članak napisao: администратор ,  субота, 24 август 2013 13:38

Evropska Investiciona BankaEvropska investiciona banka odobrila je 2002, 2004. i 2009. godine Republici Srbiji tri Apeks globalna zajma, u ukupnom iznosu od 315 miliona evra, za finansiranje malih i srednjih preduzeća i lokalne samouprave. Do kraja septembra 2011, sredstva tih zajmova su u potpunosti iskorišćena za finansiranje projekata 450 malih i srednjih preduzeća i 12 lokalnih samouprava.

 
Fond revolving kredita - krediti za mala i srednja preduzeća i preduzetnike Штампа Ел. пошта
Članak napisao: администратор ,  субота, 24 август 2013 13:18

Narodna Banka SrbijeEvropska unija, preko Evropske agencije za rekonstrukciju, odobrila je tokom 2001. i 2002. godine Republici Srbiji donaciju u iznosu od 15 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Donacija je za nepune dve godine u potpunosti realizovana, a redovnim otplatama glavnice i kamate formiran je Fond revolving kredita. Sredstva donacije i Fonda revolving kredita do kraja maja 2013. godine koristila su 744 mala i srednja preduzeća i preduzetnika, u ukupnom iznosu od 78,2 miliona evra.

 
Kreditna linija Holandske razvojne banke FMO za mala i srednja preduzeća u Srbiji Штампа Ел. пошта
Članak napisao: администратор ,  петак, 02 август 2013 09:39

Komercijalna bankaHolandska razvojna banka FMO i Komercijalna banka Beograd potpisale su ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 20 miliona evra za razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Ovim kreditom FMO želi da stimuliše razvoj sektora MSP, koji bi mogao da preuzme vodeću ulogu u privrednom razvoju i snižavanju stope nezaposlenosti. Komercijalna banka će kroz svoju raširenu mrežu filijala i ekspozitura omogućiti da krediti pod povoljnijim uslovima, budu dostupni preduzećima u celoj zemlji.

 
Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava Штампа Ел. пошта
Članak napisao: администратор ,  понедељак, 13 мај 2013 11:08

MinistarstvoJavni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2013. godini
Rok za prijavu: ponedeljak, 10. jun 2013.
U okviru Programa podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2013. godini, Nacionalna agencija za regionalni razvoj raspisuje

JAVNI POZIV
za dodelu bespovratnih sredstava

 
Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava Штампа Ел. пошта
Članak napisao: администратор ,  понедељак, 13 мај 2013 11:02

MinistarstvoJavni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške aktivnostima udruženja za podsticanje razvoja preduzetništva u 2013. godini

Republika Srbija
MINISTARSTVO FINANSIJA I PRIVREDE
raspisuje
JAVNI POZIV

 
Konkurs za podsticanje kvaliteta turističke ponude Штампа Ел. пошта
Članak napisao: администратор ,  уторак, 16 април 2013 14:04

Grb Republike SrbijeRepublika Srbija
MINISTARSTVO FINANSIJA I PRIVREDE
Raspisuje

K O N K U R S
ZA DODELU KREDITNIH SREDSTAVA ZA PODSTICANJE KVALITETA TURISTIČKE PONUDE

 
Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za inovativna brzorastuća mala i srednja preduzeća Штампа Ел. пошта
Članak napisao: администратор ,  уторак, 09 април 2013 10:34

NARR logoRok za prijavu: utorak, 07. maj 2013.
Na osnovu člana 7. Zakona o budžetu Republike Srbije za 2013. godinu („Službeni glasnik RS”, broj 114/12) i Uredbe o utvrđivanju Programa podrške inovativnim brzorastućim malim i srednjim preduzećima („Službeni glasnik RS“, broj 18/13)

 
Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava privrednim subjektima za razvoj tradicionalnih zanata Штампа Ел. пошта
Članak napisao: администратор ,  среда, 27 март 2013 12:29

Ministarstvo telekomunikacijaKonkurs za dodelu podsticajnih sredstava privrednim subjektima za razvoj tradicionalnih zanata u Republici Srbiji u 2013. godini Objavljeno 21. marta 2013.

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija na osnovu člana 3. Uredbe o dodeli podsticajnih sredstava privrednim subjektima za razvoj tradicionalnih zanata u Republici Srbiji u 2013. godini - „Službeni glasnik RS“ br. 25 od 15. marta 2013. poziva zainteresovane privredne subjekte da podnesu prijave na Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava privrednim subjektima za razvoj tradicionalnih zanata u Republici Srbiji u 2013. godini.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 Следећа > Крај >>
Страна 1 од 4
Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2018