Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Министар правосуђа посетио судску канцеларију Штампа Ел. пошта

Министар СелаковићМинистар правосуђа Никола Селаковић је 7. фебруара посетио општину Ариље где се састао са руководством општине. По завршетку радног састанка министар је са председником општине обишао судску канцеларију у згради бившег суда где их је дочекао в.ф председника Основног суда са седиштем у Пожеги, Љубинко Петровић. Након обиласка и разговора са в.ф председника суда, судијама и административним особљем у згради, министар Селаковић је оценио да је изузетно добар начин организације и функционисања Основног суда у Пожеги, захваљујући доброј судској Управи и председнику суда, и додао да је ово пример и другим основним судовима у Републици Србији како треба да организују своје судијске дане.

На крају посете Министар Селаковић је за медије изјавио:

„Министарство правде и државне управе у наредних месец и по дана ће донети нови Судски пословник који ће јасније, прецизније и више обавезујуће предвидети организацију судијских дана тамо где је то потребно, како би то скратило пут грађанима из мањих места а која немају суд или судску јединицу у места која то имају.

Ариље је једно од места које је до пре четири године имало свој основни суд. Једном, могу слободно рећи претераном редукцијом судске мреже то је сведено на судску јединицу. У овом тренутку, по Закону немамо судску јединицу, али имамо обавезу организације судијских дана. Много је битно да се напомене да грађани неће осетити процес реорганизације судства, јер ће своја права моћи да остваре у судској канцелерији у згради некадашњег суда.. Моћи ће да своја документа предају и оверавају у судској канцеларији која функционише у Ариљу, а током судијских дана моћи ће да долазе на рочишта“, и додао да ће грађани на овакав начин бити близу правди.

Министар је овом приликом подсетио да ће од 1. сетембра 2014. године започети примена Закона о јавним бележницима и истакао, да ће  након формирања нове скупштинске већине, Министарство правде и државне управе  Скупштини упутити око 20 закона који покривају како  област државне управе, тако и правосуђа и борбе против корупције. Такође, он је додао да је припремљен и Закон о изменама и допунама Закона о ванпарничном поступку који је од кључног значаја за отпочињање јавно – бележничке делатности.

Ministar pravosuđa posetio sudsku kancelarijuМинистар правосуђа посетио судску канцеларију
Министар правосуђа посетио судску канцеларију
Министар правосуђа посетио судску канцеларију
Министар правосуђа посетио судску канцеларију
Министар правосуђа посетио судску канцеларију

„Позивам све грађане овога краја, младе дипломиране правнике и све који имају испуњене законске услове, да се пријаве за јавнобележнички и извршитељски испит“, истакао је министар Селаковић и додао да ће им министарство изаћи у сусрет и обезбедити смештајне капацитете које ће моћи одређен временски период и без накнаде да користе, како би своју делатност што успешније обављали.


Старији чланци:
  • 30/01/2014 - Ариље- предводник заштите животне средине
  • 20/01/2014 - Богојављење 2014
  • 15/01/2014 - Општинска  управа општине Ариље  на основу  члана 50. Закона о планирању и изградњи, члана 19. Закона о Стратешкој процени утицаја на животну средину, Одлуке СО Ариље о изради Плана генералне регулације "Ариље" ("Сл.гл. Општине Ариље бр. 8/09),…
">Јавни увид Нацрта плана генералне регулације "Ариље"

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018