Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Сајам туризма у Београду
Сајам туризма у Београду
Актуелности - Вести
??Чланак написао/ла:?? •администратор• ,  ••среда•, 25 •фебруар• 2015 14:31•

37. Међународни Сајам туризма одржан је у Београду од 19. до 22. фебруара 2015.год.  у Хали 1 и 4 Београдског сајма. Поред Сајма туризма одражан је и Сајам опреме, хотелијерства и угоститељства, Сајам вина и Сајам сувенира.  Сајам је отворио премијер Србије Александар Вучић који је том приликом рекао да ће раст у овој грани економије бити настављен, обзиром да је Србија прошле године остварила раст у области туризма у односу на 2013. годину.

Сајам туризма одржан је под слоgaном "Искористи тренутак", а овогодишњи партнер сајма био је Абу Даби који је представљао вршилац дужности генералног директора Канцеларије за туризам и културу Абу Дабија Џасим ал Дармаки.


Седму годину за редом туризам Ариља и Општина Ариље представљају се на сајму туризма. Туристичка орgaнизација општине Ариље наступала је у оквиру изложбеног простора Туристичке орgaнизације регије Западна Србија, где је на штанду имала боgaт програм промоције туристичких потенцијала Ариља, смештајних капацитета и предстојећих манифестација. Први дан сајма, своју промоцију имала је Вила „Равијојла“ из Ариља и Еколошко удружење „Год саве Рзав“, који су привукли велики број заинтересованих посетилаца и потенцијалних туриста. Власница смештаја Вила „Равијојла“, Мила Лечић на креативан и занимљив начин представила је своју понуду, смештаја и садржај, док је Еколошко удружење промовисало овогодишњи, трећи по реду рафтинг на реци Рзав који ће бити одржан 17. и 18. априла.

Други дан сајма обележио је смештај Рада Савића из Миросаљаца, који су промовисали своје сеоско домаћинство, камп „Шљивик“, боgaту понуду производа из домаће радиности и радионицу „Етнотеx Савић“ у којој Савићи израђују народне ношње по наруџбини. Сви чланови домаћинства били су овучени у народну ношњу, док су посетиоци могли да пробају примамљиве и укусне специјалитете овог краја, које су израдиле вредне руке домаћице Милке и Драgaне Савић.

На штанду су се други дан представили и бициклисти из Ариља, који су посетиоце упознали са бициклистичким рутама у Ариљу и Западној Србији, будућим активностима и такмичењу. Ђорђе Лечић, промотер бициклиста из Ариља, довезао је свој бицикл и тиме привукао велики број заинтересованих посетилаца који су пожелели да опробају своје спортске и бициклистичке способности на стазама у Ариљу и околним местима.

Трећи дан сајма, уједно и највише посећени, обележен је промоцијом манифестације АРЛЕММ, која ће се ове године одржати од 19. јула до 02. августа у Ариљу. Троје полазника ове летње музичке манифестације, извело је неке од композиција на штанду Туристичке орgaнизације регије Западне Србије и том приликом упознали посетиоце и пролазнике са активностима и садржајем ове манифестације. Посетиоци су добили и промо материјал АРЛЕММ-а и најављене су промоције у многим градовима Западне Србије и Београду. Најмлађи посетиоци уживали су слушајући музику и играјући се балонима, који су били у бојама АРЛЕММ-а, бела и наранџаста.

Трећи дан сајма, у суботу 21-ог фебруара, штанд Туристичке орgaнизације општине Ариље посетио је Министар трговине, туризма и телекомуникације, Расим Љајић, који је том приликом пробао производ по коме је Ариље препознатљиво, како у Србији тако и ван граница наше земље, малину. Успостављена је сарадња између Министарства туризма и Туристичке оргнизације општине Ариље и договорене даље активности на пољу унапређења развоја туризма нашег краја.

Последњи дан сајма прошао је прилично мирно, јер је као и сваке године, четврти дан познат као дан када има најмање посетилаца.

Према проценама оранизатора Београдског Сајма туризма, овогодишњи сајам је посетило око 65.000 посетилаца, којима се представило 1.100 излаgaча из 50 земаља света. Док је штанд Туристичке орgaнизације општине Ариље, на основу свих дана сајма, посетио велики број посетилаца, заинтересованих да виде и доживе природне и културно-историјске знаменитости наше варошице, пробају малину и купе неке од производа чувеног Ариљског памука.

 

Ј.П.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018