Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
Početna Aktuelnosti Vesti Dani opštine Arilje 2017
Dani opštine Arilje 2017
Aktuelnosti - Vesti
??Članak napisao/la:?? ??Marija Aleksić?? ,  ••понедељак•, 22 •мај• 2017 11:06•

Opština Arilje ima čast da Vas pozove na Dane opštine Arilje koji će se održati od 23. do 28. maja 2017. godine.

 

23. maja 2017. godine u holu Sokolskog doma biće otvorena izložba slika "Likovna kolonija Arilje" na kojoj će biti izložena dela  nekih od najeminentnijih umetnika koji su godinama unazad učestvovali u ovoj manifestaciji.

 

24. maja 2017. godine u 19:00 časova u Gradskoj galeriji možete se upoznati sa delima  umetnika Jelene Tijanić Savić i Bojana Savića obrazovana u izložbu pod nazivom "Još jedna  ljubavna priča".

"Umetnički svet Jelene TIjanić Savić, iako prilično ikonografski profilisan, nudi čitav spektar tehničkih i  semantičkih mogućnosti. Krajnje intimistička interpretacija sekvenci realnog sveta pretvara njene slike  i crteže u gotovo poetski doživljaj. Pravo je čudo kako se tolika količina radosti i entuzijazma emituje  sa platformi tako svedenog, na svega par gama limitiranog kolorita." ...

"Bez perspektivnih pretenzija, u vanprirodnom okruženju, Bojanove ptice postaju humanizovani kodovi  koji angažuju najbolje delove naših bića. Potreba za bliskošću i pripadanjem, za reflektovanjem sebe u  drugom i sličnom, iskonska je i značajna koliko i sam život." *

Trajanje izložbe: od 24. maja do 9. juna 2017. godine. Radno vreme galerije: Radnim danima od  10:00 do 20:00 časova, subotom od 10:00 do 14:00 časova.

 

 

25. i 26. maja 2017. godine ariljskoj publići će se predstaviti generacija 2010/2011. Predškolske ustanove Arilje završnim priredbama koje obeležavaju siguran korak predškolaca ka osnovnom obrazovanju. Oba dana, u terminima od 12:00, 13:30 i 15:00 časova po jedna grupa će sebe, svoj rad i mentore predstaviti na najlepši mogući način.

 

25. maja 2017. godine u 20:00 časova u sali Sokolskog doma imate priliku da pogledate kabare "Alo kabare" Ane Todorović -  Diallo. U glavnim ulogama su: Jasmina Dimitrijević, Milica Majstorović i Saša Pilipović.

 

 

26. maja u 20:00 časova predstava "Prevaranti u suknji" reditelja Milića Jovanovića, a po režiji Kena Ludviga u sali Sokoslkog doma Arilje.

Ken Ludvig često kombinuje svoje interesovanje za muziku koju je studirao na Harvadu kod Leonarda Bernštajna, s pisanjem – napisao je drame koje su zasnovane na radu muzičkih velikana poput Geršvina (čijeg je Amerikanca u Parizu adaptirao za scenu), Gillberta i Salivena. Često adaptira klasike, pa se tako kroz karijeru hvatao u koštac i sa Šekspirom, i R.L.Stivensonom i Markom Tvenom. Takođe, piše za film i televiziju.

Ken Ludvig je takođe i vrlo uspešan pozorišni reditelj. Njegova komedija Prevaranti u suknji (Leading Ladies) koju je sam režirao premijerno je izvedena 2004.godine u Alley Theatre u Hjustonu.

Džek i Leo su dvojica nezaposlenih engleskih glumaca koji pokušavaju uspeti u Americi izvođenjem scena iz Šekspirovih dela. Kad već gotovo u potpunosti odustanu i od glumačkih karijera i od života, u jednom časopisu pročitaju da izvesna stara i vrlo bogata gospođa iz Jorka traži svoje izgubljene rođake koji su kao deca s majkom odselili u Englesku i koje otada nije videla. Džek i Leo brzo smišljaju plan koji bi trebalo da im donese bogatstvo. Plan je da se staroj bogatašici predstave kao njeni izgubljeni rođaci i na taj način preuzmu nasledstvo. Ipak, situacija se komplikuje kad naši junaci saznaju da gopođa traži svoje nećakinje. Zato se naši junaci preoblače u žene… Stvari postaju još komplikovanije jer se Leo zagleda u Meg, živahnu, duhovitu i nadasve privlačnu rođaku stare gospođe. Meg obožava pozorište, a verena je za dosadnog pastora. I njen će se život okrenuti naglavačke kad se upozna s ‘rođakama’ Maksin i Stefani…

 

27. maja 2017. godine ulica Svetog Ahiija oživeće uz muziku uličnih svirača muzičke škole "Oktava" Mikice Milosavljevića.

Milan Milosavljević- Mikica, osnovao je školu "Oktava" 1990. godine, a profesionalno se bavi muzikom više od 20 godina. Svirao je u grupi Smak sa kojom je snimio nekoliko albuma. Komponuje instrumentalnu muziku koju povremeno izvodi sa svojom matičnom grupom Alhambra.

Istog dana u 19:00 časova takođe u sali Sokolskog doma biće pripređena Svečana akademija Crkve Svetog Ahilija. Predavač na akademiji biće arhimandrit Tihon Rakićević, iguman manastira Studenice. U akademiji će učestvovati hor "Sveti Vladika Nikolaj" iz Ljubića".

28. maja, na Ariljevdan u 16:00 časova u porti Crkve Svetog Ahilija održaće se Svečana sednica Skupštine opštine Arilje. Gostima će se obratiti predsednik opštine Arilje Zoran Todorović, predsednik Skupštine opštine Arilje Dragiša Terzić. U programu će učestvovati Kulturno umetničko drutvo Arilje iz Arilja i Gradski hor Sveti Ahilije. Na svečanoj sednici biće uručene povelja i priznanja istaknutim Ariljcima, a biće podeljene i pohvale učenicima koji su otvarili zapažene rezultate na organizovanim takmičenjima u ovoj školskoj godini.

Biće nam čast da posetite programe koje smo pripremili za vas!

 

Opština Arilje

 

 

 
Opština Arilje.  © 2005 - 2018