Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Представа "Преваранти у сукњи" вечерас у Соколском дому Штампа Ел. пошта
Чланак написао/ла: Марија Алексић ,  четвртак, 25 мај 2017 18:46

У оквиру манифестације "Дани општине Ариље", вечерас, 26. маја од 20:00 часова у Соколском дому можете последати представу "Преваранти у сукњи" у изведби Књажевско сербског театра. Улаз је слободан.

 

Кен Лудвиг често комбинује своје интересовање за музику коју је студирао на Харваду код Леонарда Бернштајна, с писањем – написао је драме које су засноване на раду музичких великана попут Гершвина (чијег је Американца у Паризу адаптирао за сцену), Гиллберта и Саливена. Често адаптира класике, па се тако кроз каријеру хватао у коштац и са Шекспиром, и Р.Л.Стивенсоном и Марком Твеном. Такође, пише за филм и телевизију.

Кен Лудвиг је такође и врло успешан позоришни редитељ. Његова комедија Преваранти у сукњи (Леадинг Ладиес) коју је сам режирао премијерно је изведена 2004.године у Аллеy Тхеатре у Хјустону.

Џек и Лео су двојица незапослених енглеских глумаца који покушавају успети у Америци извођењем сцена из Шекспирових дела. Кад већ готово у потпуности одустану и од глумачких каријера и од живота, у једном часопису прочитају да извесна стара и врло богата госпођа из Јорка тражи своје изгубљене рођаке који су као деца с мајком одселили у Енглеску и које отада није видела. Џек и Лео брзо смишљају план који би требало да им донесе богатство. План је да се старој богаташици представе као њени изгубљени рођаци и на тај начин преузму наследство. Ипак, ситуација се компликује кад наши јунаци сазнају да гопођа тражи своје нећакиње. Зато се наши јунаци преоблаче у жене… Ствари постају још компликованије јер се Лео загледа у Мег, живахну, духовиту и надасве привлачну рођаку старе госпође. Мег обожава позориште, а верена је за досадног пастора. И њен ће се живот окренути наглавачке кад се упозна с ‘рођакама’ Максин и Стефани…

 

Адд цоммент

Регистрацијом на сајт општине добићете већа права приликом писања коментара (нпр. аутоматска објава ваших коментара), као и могућност да активно учествујете у дискусијама на форуму.

Сецуритy цоде
Рефресх


Анти-спам: цомплете тхе таскЈоомла ЦАПТЦХА
Yоу дидн'т специфy КеyЦАПТЦХА плугин сеттингс ин yоур Јоомла бацкенд.
Општина Ариље.  © 2005 - 2018