Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
Početna Aktuelnosti Vesti Predstava "Prevaranti u suknji" večeras u Sokolskom domu
Predstava "Prevaranti u suknji" večeras u Sokolskom domu
Aktuelnosti - Vesti
??Članak napisao/la:?? ??Marija Aleksić?? ,  ••петак•, 26 •мај• 2017 07:46•

U okviru manifestacije "Dani opštine Arilje", večeras, 26. maja od 20:00 časova u Sokolskom domu možete posledati predstavu "Prevaranti u suknji" u izvedbi Knjaževsko serbskog teatra. Ulaz je slobodan.

 

Ken Ludvig često kombinuje svoje interesovanje za muziku koju je studirao na Harvadu kod Leonarda Bernštajna, s pisanjem – napisao je drame koje su zasnovane na radu muzičkih velikana poput Geršvina (čijeg je Amerikanca u Parizu adaptirao za scenu), Gillberta i Salivena. Često adaptira klasike, pa se tako kroz karijeru hvatao u koštac i sa Šekspirom, i R.L.Stivensonom i Markom Tvenom. Takođe, piše za film i televiziju.

Ken Ludvig je takođe i vrlo uspešan pozorišni reditelj. Njegova komedija Prevaranti u suknji (Leading Ladies) koju je sam režirao premijerno je izvedena 2004.godine u Alley Theatre u Hjustonu.

Džek i Leo su dvojica nezaposlenih engleskih glumaca koji pokušavaju uspeti u Americi izvođenjem scena iz Šekspirovih dela. Kad već gotovo u potpunosti odustanu i od glumačkih karijera i od života, u jednom časopisu pročitaju da izvesna stara i vrlo bogata gospođa iz Jorka traži svoje izgubljene rođake koji su kao deca s majkom odselili u Englesku i koje otada nije videla. Džek i Leo brzo smišljaju plan koji bi trebalo da im donese bogatstvo. Plan je da se staroj bogatašici predstave kao njeni izgubljeni rođaci i na taj način preuzmu nasledstvo. Ipak, situacija se komplikuje kad naši junaci saznaju da gopođa traži svoje nećakinje. Zato se naši junaci preoblače u žene… Stvari postaju još komplikovanije jer se Leo zagleda u Meg, živahnu, duhovitu i nadasve privlačnu rođaku stare gospođe. Meg obožava pozorište, a verena je za dosadnog pastora. I njen će se život okrenuti naglavačke kad se upozna s ‘rođakama’ Maksin i Stefani…

 
Opština Arilje.  © 2005 - 2018