Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Отворен конкурс за омладинске пројекте Млади су закон - Златиборски и Моравички округ
Отворен конкурс за омладинске пројекте Млади су закон - Златиборски и Моравички округ
Актуелности - Вести
??Чланак написао/ла:?? ??Марија Алексић?? ,  ••четвртак•, 06 •јул• 2017 06:51•

Ресурс центар за Златиборски и Моравички округ, Удружење за друштвени развој младих „Интеркатив“ у сарадњи са Младим истраживачима Србије и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН расписује

 

КОНКУРС

за финансирање

ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА

У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА И ВОЛОНТИРАЊА МЛАДИХ

 

 

Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, младима али и другим суграђанима у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму МЛАДИ СУ ЗАКОН који се реализује осму годину заредом у циљу подстицања активизма и волонтирања младих широм Србије!

 

ТЕМЕ КОНКУРСА:

Конкурс је намењен вама, креативним младим људима који кроз активно учешће младих и волонтерско анgaжовање желите да у својој локалној средини:

 

Учествујете у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време или других простора од јавног интереса и/или орgaнизујете активности за локалну заједницу, а нарочито за младе у тим просторима.

Учествујете у акцијама заштите животне средине (нпр. кампање за скретање пажње на уочени проблем, промотивне акције чишћења и уређења јавних површина, едукације о заштити животне средине…).

Промовишете међугенерацијску сарадњу (активности које орgaнизујете могу да укључе и млађе, односно старије од вас, нпр. радионице са претшколцима…).

Промовишете разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе (нека ваше активности буду отворене за све, укључите младе из различитих мањинских и етничких група, младе са тешкоћама у развоју…).

Промовишете здраве и безбедне стилове живота (нпр. активности у природи, кампање о репродуктивном здрављу, о безбедности на интернету, едукативне радионице о превенцији вршњачког насиља и слично…).

Орgaнизујете ИКТ едукацију (ИКТ - информационе и комуникационе технологије тј. активности усмерене ка вашим вршњацима, старијима…)

Промовишете солидарност и хуманост (према социјално угроженим групама, особама са инвалидитетом, мигрантима и другим угроженим групама).

 

ШТА СУ ОМЛАДИНСКИ ВОЛОНТЕРСКИ ПРОЈЕКТИ (ОВП)?

Под омладинским волонтерским пројектима се подразумевају краткорочне волонтерске активности које доприносе позитивним променама у локалној заједници и које пружају одговор на проблеме и потребе друштва, а које реализују млади узраста 15 до 30 година. Активности у ОВП су отворене за све младе људе без обзира на порекло, пол, националност или другу особеност, непрофитне су и у складу са Законом о младима и Националном стратегијом за младе.

 

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

На конкурс се могу пријавити удружења младих и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, као што су ђачки или студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Златиборског и Моравичког окруga. Неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.

 

ИЗНОС СРЕДСТАВА, ВРЕМЕ ПРИМЕНЕ И ФИНАНСИРАЊА ПРОЈЕКАТА

Предложени омладински волонтерски пројекти би требало да буду спроведени у периоду од 12. августа до 31. октобра 2017. године.

Вредност једног омладинског волонтерског пројекта може износити између 30.000,00 и 100.000,00 динара.

Још неколико важних напомена за вас:

Орgaнизатор конкурса задржава право да новчани износ средстава потребних за реализацију пројеката кроз преговоре са подносиоцем обрасца ѕа писње предлоga омладинског пројекта, умањи уколико процени да је предложени износ средстава непотребан за њихову реализацију.

Прихватљиви трошкови су сви они трошкови који су неопходни за примену омладинских волонтерских пројеката и директно доприносе остваривању планираних резултата.

Трошкови који неће бити финансирани из буџета пројекта су: хонорари учесника, куповина техничке опреме, куповина или штампање промотивних материјала којима се нарушава здравље или се промовише неприхватљив стил живота.

 

ВРЕДНОВАЊЕ ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА

Јавни интерес омладинског волонтерског пројекта (тачка 2.1. обрасца) - максимално 10 бодова од 100

Број младих укључених у омладински волонтерски пројекат (тачка 2.2. обрасца) - максимално 20 бодова од 100

Остваривост омладинског волонтерског пројекта (тачка 2.3. обрасца) - максимално 20 бодова од 100

Могућност финансирања (тачка 3 обрасца) - максимално 10 бодова од 100

Очекивани резултати, утицај на циљну групу, иновативност и одрживост омладинског волонтерског пројекта (тачка 4 обрасца) - максимално 40 бодова од 100

 

КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ?

Пошаљите попуњен образац за писање предлоga идеје омладинског волонтерског пројекта до 18. јула 2017. године на емаил: •Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели• , или поштом на следећу адресу: Удружење Интерактив, Чиче од Романије 3/8, 34000 Крагујевац са назнаком: „МЛАДИ СУ ЗАКОН – пријава на конкурс“.

Уколико ваш предлог пројектне идеје прође административну проверу и буде позитивно оцењен од стране Комисије, улазите у наредну фазу која подразумева развијање пројектне идеје у коначан предлог омладинског волонтерског пројекта. Ту вам ресурс центар помаже тако што ће вам пружити менторску подршку да унапредите пројектну идеју и развијете коначан предлог пројекта који шаљете ресурс центру најкасније до 09. августа 2017. године.

 

КОНАЧАН ОДАБИР ПРОЈЕКАТА КОЈИ СЕ ФИНАНСИРАЈУ

Након достављања коначног предлоga пројекта, комисија коју формира Ресурс центар за Златиборски и Моравички округ одабраће најмање 8 омладинских волонтерских пројеката који ће бити финансирани у Златиборском и Моравичком округу.

Коначни резултати конкурса, односно предлози ОВП који ће бити финансирани биће објављени до 12. августа 2017. године.

Све учеснике конкурса Ресурс центар за Златиборски и Моравички округ ће обавестити о резултатима, а листа удружења младих и неформалних омладинских група чији ће омладински волонтерски пројекти бити финансирани биће објављена на сајту Ресурс центра www.interaktiv.org.rs затим на сајту Министарства омладине и спорта (линковати сајт МОС-а), омладинском порталу www.mladisuzakon.rs, као и сајту Националног програма волонтирања младих www.kampovi.mis.org.rs.

Свим одабраним удружењима младих и неформалним омладинским волонтерским групама биће обезбеђена техничко-стручна и финансијска подршка од стране Ресурс центра за Златиборски и Моравички округ.

 

ТЕКСТ  КОНКУРСА

ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКТА

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018