Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
Početna Aktuelnosti Vesti Rešenje o obrazovanju Komisije za ocenu projekata i utvrđivanje predloga o dodeli sredstava za ostvarivanje i unapređenje javnog interesa u oblasti javnog informisanja
Rešenje o obrazovanju Komisije za ocenu projekata i utvrđivanje predloga o dodeli sredstava za ostvarivanje i unapređenje javnog interesa u oblasti javnog informisanja
Aktuelnosti - Vesti
??Članak napisao/la:?? •администратор• ,  ••понедељак•, 15 •јануар• 2018 12:03•

Na osnovu člana 24. Zakona o javnom informisanju i medijima („Sl. glasnik RS“, br.83/14) i člana 19 - 21. Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja („Službeni glasnik RS“ br. 16/16 i 8/17) i Odluke o raspisivanju Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Arilje za 2015.godinu, 01 broj 400-337/17 od 20.11.2017 godine, Predsednik opštine Arilje donosi


REŠENjE



Obrazuje se Komisija za ocenu projekata i utvrđivanje predloga o dodeli sredstava za ostvarivanje i unapređenje javnog interesa u oblasti javnog informisanja po Javnom pozivu 01 broj 400-337/17 od 4.12.2017 godine.


U Komisiju se imenuju:
1. Alem Rovčanin iz Prijepolja, dopisnik dnevnog lista Večernje Novosti,
2. Vladimir Ilić iz Čačka, novinar dnevnog lista Večernje Novosti
3. .Arsović Radan iz Arilja,


Zadatak Komisije je da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, Pravilnikom o o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja i i Odlukom o raspisivanju Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Arilje za 2017.godinu, oceni predloge projekata dostavljene po Javnom pozivu 01 broj 400-337/17 od 4.12.2017 godine i predloži sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja.


Ovo Rešenje je konačno i objaviće se na internet prezentaciji Opštine Arilje.


Obrazloženje


Dana 4 .12. 2017 godine raspisan je Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Arilje za 2017 godinu.
Javnim pozivom obaveštena su novinarska i medijska udruženja registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja Konkursa i medijski stručnjaci zainteresovanim za rad u Komisiji da predlože članove Komisije za ocenu projekata i dodelu sredstava po Javnom pozivu, koji mraju biti nezavisni stručnjaci za medije ili medijski radnici i ne smeju biti u sukobu interesa niti obavljati javnu funkciju u skladu sa pravilima o borbi protiv korupcije. Rok za dostavljanje predloga je bio do zaključenja Konkursa.
Opština Arilje je primila dva blagovremen predloga i to predlog USNS za Alema Rovčanina iz Prijepolja, i Društva novinara Vojvodine za Vladimira Ilića iz Čačka , a trećek člana Komisije je imenovao Predsednik opštine , pa Predsednik opštine donosi Rešenje kao u dispozitivu.



Republika Srbija
OPŠTINA ARILjE
Predsednik Opštine
01 broj 400-337/17 od 12.1.2017



PREDSEDNIK OPŠTINE ARILjE
Zoran Todorović

 
Opština Arilje.  © 2005 - 2018