Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Посетите изложбу Оливере Протић Штампа Ел. пошта

Посетите изложбу Оливере Протић

Народна библиотека Ариље Вас позива на отварање изложбе слика Оливере Протић у уторак , 13.03.2012. године у 19 сати у Градској галерији. Оливера Протић ( 1962.) је дипломирала у Београду на Факултету примењених уметности и дизајна на одсеку за сценографију. Члан је сликарско графичке секције УЛУПУДС –а, Удружења филмских и ТВ уметничких сарадника Србије и Српског академског друштва „Византија“.

Posetite izložbu Olivere ProtićПосетите изложбу Оливере Протић
Посетите изложбу Оливере Протић
Посетите изложбу Оливере Протић
Посетите изложбу Оливере Протић
Посетите изложбу Оливере Протић
Посетите изложбу Оливере Протић

После завршених студија бавила се ТВ сценографијом и костимом. Као аутор сценографије и костима за представу „Филоктет“, награђена је 1987. Златном плакетом Војводине за најбољи костим у позоришној сезони. На Сабору старих уметничких заната у Крупњу, награђена је Повељом и Златним дукатом за најбоље остварење у области иконописа од стране Министарства Републике Српске и УСАИД–а.

Преко 70 сценографија које је урадила реализовано је у оквиру ТВ програма, а радила је костиме и сценографију за позоришне представе.

До сада је имала пет самосталних и више групних изложби.

Да бисте се упознали са стваралчким опусом ове уметнице немојте пропустити прилику да дођете на отварање изложбе којој ће Оливера присуствовати.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018