Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

Почетна
Успешне приче предузетника - Бојан Бралушић - "Студио Цхарлие-Б"

Обојени Црно-бели свет.

Када уђете у фото студио Бојана Бралушића, помислићете да сте игром случаја или захваљујући времеплову, доспели у нека давне дане када је ЧарлиЧаплин био омиљен лик на телевизијским екранима, а црно-беле фотографије једине доступне у то време. То ће вам се учинити само првог трена, а онда ћете видети како Бојан,  тај црно-бели свет за трен обоји у шарени, својим  осмехом, оптимистичним ставом и пријатељском добродошлицом. Онда схватите због чеga Бојан на руци има тетоважу Чарли Чаплина, због чеga његов пас и студио носе баш ово име. За Бојана је ЧарлиЧаплин, начин живота и односа према свету.

У свет фотографије закорачио је пре 7 година, сасвим случајно или судбински када се  пријавио  за посао у Фото Звезди. Тада о фотографији није ништа знао, али убрзо после обуке и кроз рад, почео је да израђује фотографије. Потом је купио свој први апарат, а онда са тада скромном опремом сликао свадбу свог рођака, да би данас имао свој простор,  савремену опрему, два пријављена радника и много посла око фотографисања  и снимања прослава, реклама, колекција и људи.

Као што Чарли путем покрета, без тонова преноси свету поруке, тако и Бојан путем фотографије оставља сведочанство о једном времену,  хвата емоције у погледу и негде из дубине видљивог износи на светлост ону вечну унутрашњу лепоту.

Иако није завршио школу за фотографа, усавршавао се и информисао путем интернета, а своје знање и фотографије увек  несебично дели са другима. У оквиру Ариљских зимских радости, око 40-оро деце прошло је његове радионице о фотографији, а данас у његовом студију млади од њеga уче занат.

Ако ga питате да ли живи свој сан, рећи ће скромно да није био свестан да ће фотографија икада бити његов сан, али је срећан и захвалан јер има могућност да ради креативан посао и обезбеди своју породицу.

Због породице која му је важнија од посла,  прешао је из главне улице у своје двориште, у коме је направио студио. Данас има могућност да више времена проводи са  сином Вуком, супругом Наташом и псом Чарлијем.

У његовом послу, поред квалитетног производа, најважнији је став фотографа и однос према клијентима. Бојан сарађује са ариљским привредницима и каже да је најлакше радити са великим предузећима јер имају професионалан приступ, прецизни су и знају шта желе.

Бојанов хоби је фудбал, а његов кутак за одмор у Ариљу је обала реке Рзав. Слободно време користи да што више буде са породицом и да путује. На питање у шта ће улаgaти у наредном периоду, рекао је у своју породицу.

На питање шта Ариљу недостаје, рекао је ресторан, а да би ресторан добро радио, мора да ga води добар човек.

Бојанов мото је реченица Чарли Чаплина – „Дан без смеха протраћен је дан.“

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018