Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
Početna
Uspešne priče preduzetnika - Bojan Bralušić - "Studio Charlie-B"

Obojeni Crno-beli svet.

Kada uđete u foto studio Bojana Bralušića, pomislićete da ste igrom slučaja ili zahvaljujući vremeplovu, dospeli u neka davne dane kada je ČarliČaplin bio omiljen lik na televizijskim ekranima, a crno-bele fotografije jedine dostupne u to vreme. To će vam se učiniti samo prvog trena, a onda ćete videti kako Bojan,  taj crno-beli svet za tren oboji u šareni, svojim  osmehom, optimističnim stavom i prijateljskom dobrodošlicom. Onda shvatite zbog čega Bojan na ruci ima tetovažu Čarli Čaplina, zbog čega njegov pas i studio nose baš ovo ime. Za Bojana je ČarliČaplin, način života i odnosa prema svetu.

U svet fotografije zakoračio je pre 7 godina, sasvim slučajno ili sudbinski kada se  prijavio  za posao u Foto Zvezdi. Tada o fotografiji nije ništa znao, ali ubrzo posle obuke i kroz rad, počeo je da izrađuje fotografije. Potom je kupio svoj prvi aparat, a onda sa tada skromnom opremom slikao svadbu svog rođaka, da bi danas imao svoj prostor,  savremenu opremu, dva prijavljena radnika i mnogo posla oko fotografisanja  i snimanja proslava, reklama, kolekcija i ljudi.

Kao što Čarli putem pokreta, bez tonova prenosi svetu poruke, tako i Bojan putem fotografije ostavlja svedočanstvo o jednom vremenu,  hvata emocije u pogledu i negde iz dubine vidljivog iznosi na svetlost onu večnu unutrašnju lepotu.

Iako nije završio školu za fotografa, usavršavao se i informisao putem interneta, a svoje znanje i fotografije uvek  nesebično deli sa drugima. U okviru Ariljskih zimskih radosti, oko 40-oro dece prošlo je njegove radionice o fotografiji, a danas u njegovom studiju mladi od njega uče zanat.

Ako ga pitate da li živi svoj san, reći će skromno da nije bio svestan da će fotografija ikada biti njegov san, ali je srećan i zahvalan jer ima mogućnost da radi kreativan posao i obezbedi svoju porodicu.

Zbog porodice koja mu je važnija od posla,  prešao je iz glavne ulice u svoje dvorište, u kome je napravio studio. Danas ima mogućnost da više vremena provodi sa  sinom Vukom, suprugom Natašom i psom Čarlijem.

U njegovom poslu, pored kvalitetnog proizvoda, najvažniji je stav fotografa i odnos prema klijentima. Bojan sarađuje sa ariljskim privrednicima i kaže da je najlakše raditi sa velikim preduzećima jer imaju profesionalan pristup, precizni su i znaju šta žele.

Bojanov hobi je fudbal, a njegov kutak za odmor u Arilju je obala reke Rzav. Slobodno vreme koristi da što više bude sa porodicom i da putuje. Na pitanje u šta će ulagati u narednom periodu, rekao je u svoju porodicu.

Na pitanje šta Arilju nedostaje, rekao je restoran, a da bi restoran dobro radio, mora da ga vodi dobar čovek.

Bojanov moto je rečenica Čarli Čaplina – „Dan bez smeha protraćen je dan.“

 
Opština Arilje.  © 2005 - 2018