Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
Početna
Uspešne priče preduzetnika - Mila Lečić - Kozmetički salon "Mila"

Kada je počinjala da radi posao kozmetičara u svom salonu 2010.godine, Mila Lečić je  dosta novca  morala da uloži u reklamu,  jer, kako kaže, posle 14.godina rada u zdravstvu, nije bilo lako zadobiti poverenje klijenata koji su je znali ne kao kozmetičarku, već kao medicinsku sestru - fizioterapeuta.

Danas pojava ove negovane, harizmatične, vedre i nasmejana žene, reklama je sama za sebe. Milu možete često videti na televiziji, ne zbog toga što reklamira svoj kozmetički salon, već zbog toga što otvoreno  govori o svom životnom putu, iskustvima i stavu koji  je učinio da postane prepoznatljiva za sinonim Lepote.

Njen odnos prema lepoti uticao je da oko sebe okupi pozitivne ljude koji su njena klijentela. Njene klijentkinje nisu opsednute, kako kaže, terorom mladosti i mladalačke lepote, a Mila je tu da im pokaže kako zdravo i dostojanstveno stariti, uz duševni mir i negovanje kože, a najviše one unutrašnje lepote.

Mila pohađa obuke, seminare, sajmove, trudi se da uvek bude kreativna i inovativna; da  ulaže u opremu, preparate i tretmane koji su sve više zasnovani na prirodnim proizvodima.

Njen odnos prema klijentima je srdačan, drugarski, otvoren i iskren.  Dinamika i promene energije u toku dana je raduju, jer svaka žena sa sobom nosi energiju. Uz tretmane koje nudi, uvek je spremna da razmeni  iskustva, savete,  ali najdraže joj je kad damama može da ponudi predah, mali odmor i mir.

Salon je otvorila iz želje, da joj se u životu dese novi izazovi, iskustva i ljudi, i da ima više slobodnog vremena, a onda je shvatila da kada čovek postane preduzetnik, on je preduzetnik  i dok spava,a da slobodno vreme za njega gotovo i ne postoji. Iako Mila zna da čovek nije svoja profesija, već je mnogo više od toga; ona ipak kaže da je njen salon njen svet i da se u njemu odvija kako poslovni, tako i privatni život, što je prednost rada u maloj sredini.

Da bi čovek bio preduzetnik  treba da ima inovativni duh, izraženu kreativnost, hrabrost, upornost i spremnost da prihvati da je njegov posao njegov život.  Njena velika podrška jeste  porodica koja je uvek tu za nju, ali isto tako Mila stiže da pomogne svojoj sestri oko promocije smeštajnih kapaciteta „Vila Ravijojle“, pa je često možete videti  beloj odori i sa zelenim vencem na glavi.

Na pitanje kakvu su Ariljci kao preduzetnici odgovorila je da su vredni, uporni i galantni.  Prilikom organizovanja pomoći za decu u Zvečanskoj i Tiršovoj imala je priliku da se uveri i koliko su humani, jer svi koje je pozvala, odazvali su se i donirali pomoć za ove dve institucije.

Milin hobi je čitanje duhovne literature i dela prijatelja koji pišu.  Njeno mesto za predah je kafić Đardino.

Na pitanje šta Arilju treba, rekla je: Bolji vizuelni izgled glavne ulice i trga, zatvoreni bazen, ulaganje u razvoj kongresnog turizma, u sređivanje staze pored Rzava i dodatni rekreativni sadržaj, kao i bolja higijena grada.

Milin moto je -Treba uvek poći od sebe, živeti svoju istinsku prirodu i kreativnost, slušati svoje srce, dati dobrotu, svaki dan ići u dan sa lepim mislima, a uveče biti zahvalan na svemu što je doneo taj dan.

 
Opština Arilje.  © 2005 - 2018