Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Uspešne priče preduzetnika - Ljubica Stefanović - "Dentib" Štampa El. pošta

Ljubica, mlada doktorska stomatologe je iz Čačka u Arilje, prvi put došla 2007. godine, na dan Svetog Trifuna, Ili Dan zaljubljenih koji joj tada nije  nagoveštavao da će baš ovde, pored uspeha u poslu, ostvariti jedan mnogo veći uspeh – pronaći ljubav svog života i postati majka troje divne dece.

Iako je došla u tada nepoznati gradić koji je trebalo istražiti i otkriti, strah od nepoznatog nije imala. Na to, da se u novoj sredini oseća dobrodošlo, uticali su i meštani Arilja koji su prema Ljubici bili srdačni, otvoreni i dobri.

Najveći poslovni izazov bio je taj da se uklopi u kolektiv ordinacije u kojoj je tada radila, dok je rad sa pacijentima išao znatno lakše, jer je u Arilju, Ljubica  imala samo njih, svoje pacijente sa kojima je izgradila prijateljski odnos. Tada je, u radu slušala sve njihove probleme, saosećala se i bila im podrška, što je doprinelo da kasnije, kada je otvorila svoju ordinaciju, zadrži veliki broj starih pacijenata.  Odnos prema pacijentima se ni danas nije promenio. Ljubica je i dalje srdačna i blaga doktorka koja svakog pacijenta tretira sa velikom pažnjom i predanošću.

Otvaranje svoje ordinacije, za nju je bio veliki izazov. Nedostatak iskustva, novčanih sredstava,  adekvatnog prostora i opreme, uticao je na to da se malo uplaši od tog velikog poduhvata. Ali, gledajući Ariljce i njihov preduzetnički duh, sve se više osećala kao da je rođena u Arilju i da i ona ima to nešto, potrebno za uspeh u poslu. Bila je hrabra, ali kaže da ipak veruje da je pored rada, truda, neophodna Božija volja i čovek koji kroz volju, bez gordosti ostvaruje svrhu koja mu je data.  Za Ljubicu preduzetnik je onaj čovek koji ima moralne vrednosti koje se ogledaju u njegovom redu, radu i disciplini.

Zahvaljujući svom poslu, upoznala je svog supruga, koji je došao kao pacijent u ordinaciju.  Danas Ljubica radi  u svojoj ordinaciji Dentib, u harmonično uređenom porodičnom prostoru, sa najsavremenijom opremom i divnim kolektivom.

Arilje je sada njen grad. Pored svog doma, njen omiljeni kutak je obala Rzava, pored koje rado šeta.

Kao privrednik Arilja, smatra da bi više novca trebalo ulagati u kulturne sadržaje i opremanje bioskopa, izgradnju sportskih terena i bar jednog bazena. Potrebno je stvoriti bolje uslove za život dece u Arilju.

Ljubičin hobi je čitanje, slikanje i pevanje. Nekada je svirala klavir, a ove godine je imala priliku da  u okviru Arlemm-a bude učenik solo pevanja kod  Divne Ljubojević. Ljubica svake godine sa svojim koleginicama organizuje predstavu u vrtiću kako bi kroz igrani komad pokazala deci koliko je važna oralna higijena.

Ljubičin moto je: „S verom u Boga, prave vrednosti uvek nađu put do onih koji neguju iste.“

 

Vremenska prognoza za Arilje - narednih 7 dana

Nedelja., 26 Martt
Oblačnost ujutru,  kiša tokom dana. Oblačnost tokom noći.
10 oC /5 oC
  18 km/h
Ponedeljak., 27 Martt
Delimična oblačnost tokom dana. Uveče vedro.
12 oC /3 oC
  10 km/h
Utorak., 28 Martt
Vedro.
17 oC /2 oC
  9 km/h
Sreda., 29 Martt
Vedro.
20 oC /3 oC
  8 km/h
Četvrtak., 30 Martt
Nešto oblaka.
17 oC /8 oC
  16 km/h
Petak., 31 Martt
Vedro.
21 oC /5 oC
  9 km/h
Subota., 1 April.
Vedro ujutru, delimična oblačnost u ostalom delu dana.
24 oC /7 oC
  12 km/h

Vremenska prognoza

Temperatura:
Maks. vetar:
Arilje - Nedelja., 26 Martt
Oblačnost ujutru,  kiša tokom dana. Oblačnost tokom noći. 10 oC / 5 oC
  18 km/h
Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015