Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

Почетна
Успешне приче предузетника - Љубица Стефановић - "Дентиб"

Љубица, млада докторска стоматологе је из Чачка у Ариље, први пут дошла 2007. године, на дан Светог Трифуна, Или Дан заљубљених који јој тада није  наговештавао да ће баш овде, поред успеха у послу, остварити један много већи успех – пронаћи љубав свог живота и постати мајка троје divне деце.

Иако је дошла у тада непознати градић који је требало истражити и открити, страх од непознатог није имала. На то, да се у новој средини осећа добродошло, утицали су и мештани Ариља који су према Љубици били срдачни, отворени и добри.

Највећи пословни изазов био је тај да се уклопи у колектив ординације у којој је тада радила, док је рад са пацијентима ишао знатно лакше, јер је у Ариљу, Љубица  имала само њих, своје пацијенте са којима је изградила пријатељски однос. Тада је, у раду слушала све њихове проблеме, саосећала се и била им подршка, што је допринело да касније, када је отворила своју ординацију, задржи велики број старих пацијената.  Однос према пацијентима се ни данас није променио. Љубица је и даље срдачна и блаga докторка која сваког пацијента третира са великом пажњом и преданошћу.

Отварање своје ординације, за њу је био велики изазов. Недостатак искуства, новчаних средстава,  адекватног простора и опреме, утицао је на то да се мало уплаши од тог великог подухвата. Али, гледајући Ариљце и њихов предузетнички дух, све се више осећала као да је рођена у Ариљу и да и она има то нешто, потребно за успех у послу. Била је храбра, али каже да ипак верује да је поред рада, труда, неопходна Божија воља и човек који кроз вољу, без гордости остварује сврху која му је дата.  За Љубицу предузетник је онај човек који има моралне вредности које се огледају у његовом реду, раду и дисциплини.

Захваљујући свом послу, упознала је свог супруga, који је дошао као пацијент у ординацију.  Данас Љубица ради  у својој ординацији Дентиб, у хармонично уређеном породичном простору, са најсавременијом опремом и divним колективом.

Ариље је сада њен град. Поред свог дома, њен омиљени кутак је обала Рзава, поред које радо шета.

Као привредник Ариља, сматра да би више новца требало улаgaти у културне садржаје и опремање биоскопа, изградњу спортских терена и бар једног базена. Потребно је створити боље услове за живот деце у Ариљу.

Љубичин хоби је читање, сликање и певање. Некада је свирала клавир, а ове године је имала прилику да  у оквиру Арлемм-а буде ученик соло певања код  Дивне Љубојевић. Љубица сваке године са својим колегиницама орgaнизује представу у вртићу како би кроз играни комад показала деци колико је важна орална хигијена.

Љубичин мото је: „С вером у Боga, праве вредности увек нађу пут до оних који негују исте.“

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018