Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
Početna
Uspešne priče preduzetnika - Ljubica Stefanović - "Dentib"

Ljubica, mlada doktorska stomatologe je iz Čačka u Arilje, prvi put došla 2007. godine, na dan Svetog Trifuna, Ili Dan zaljubljenih koji joj tada nije  nagoveštavao da će baš ovde, pored uspeha u poslu, ostvariti jedan mnogo veći uspeh – pronaći ljubav svog života i postati majka troje divne dece.

Iako je došla u tada nepoznati gradić koji je trebalo istražiti i otkriti, strah od nepoznatog nije imala. Na to, da se u novoj sredini oseća dobrodošlo, uticali su i meštani Arilja koji su prema Ljubici bili srdačni, otvoreni i dobri.

Najveći poslovni izazov bio je taj da se uklopi u kolektiv ordinacije u kojoj je tada radila, dok je rad sa pacijentima išao znatno lakše, jer je u Arilju, Ljubica  imala samo njih, svoje pacijente sa kojima je izgradila prijateljski odnos. Tada je, u radu slušala sve njihove probleme, saosećala se i bila im podrška, što je doprinelo da kasnije, kada je otvorila svoju ordinaciju, zadrži veliki broj starih pacijenata.  Odnos prema pacijentima se ni danas nije promenio. Ljubica je i dalje srdačna i blaga doktorka koja svakog pacijenta tretira sa velikom pažnjom i predanošću.

Otvaranje svoje ordinacije, za nju je bio veliki izazov. Nedostatak iskustva, novčanih sredstava,  adekvatnog prostora i opreme, uticao je na to da se malo uplaši od tog velikog poduhvata. Ali, gledajući Ariljce i njihov preduzetnički duh, sve se više osećala kao da je rođena u Arilju i da i ona ima to nešto, potrebno za uspeh u poslu. Bila je hrabra, ali kaže da ipak veruje da je pored rada, truda, neophodna Božija volja i čovek koji kroz volju, bez gordosti ostvaruje svrhu koja mu je data.  Za Ljubicu preduzetnik je onaj čovek koji ima moralne vrednosti koje se ogledaju u njegovom redu, radu i disciplini.

Zahvaljujući svom poslu, upoznala je svog supruga, koji je došao kao pacijent u ordinaciju.  Danas Ljubica radi  u svojoj ordinaciji Dentib, u harmonično uređenom porodičnom prostoru, sa najsavremenijom opremom i divnim kolektivom.

Arilje je sada njen grad. Pored svog doma, njen omiljeni kutak je obala Rzava, pored koje rado šeta.

Kao privrednik Arilja, smatra da bi više novca trebalo ulagati u kulturne sadržaje i opremanje bioskopa, izgradnju sportskih terena i bar jednog bazena. Potrebno je stvoriti bolje uslove za život dece u Arilju.

Ljubičin hobi je čitanje, slikanje i pevanje. Nekada je svirala klavir, a ove godine je imala priliku da  u okviru Arlemm-a bude učenik solo pevanja kod  Divne Ljubojević. Ljubica svake godine sa svojim koleginicama organizuje predstavu u vrtiću kako bi kroz igrani komad pokazala deci koliko je važna oralna higijena.

Ljubičin moto je: „S verom u Boga, prave vrednosti uvek nađu put do onih koji neguju iste.“

 
Opština Arilje.  © 2005 - 2018