Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
 • Povećajte veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanjite veličinu slova
Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me
 • Strana
 • 1

TEMA: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА

25 feb 2014 10:30 ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8565

ОВОМ ПРИЛИКОМ ПОЗИВАМО СВЕ АРИЉЦЕ ДА ВИДЕ КУДА ИДЕ АРИЉСКИ СПОРТ И ДА НАШЕ АКТИВНОСТИ ПРАТЕ НА НАШОЈ FACEBOOK СТРАНИЦИ, МАЛО ЧЕШЋЕ ПРОВЕРАВАМО ПОРУКЕ ТАМО НЕГО ОВДЕ

www.facebook.com/groups/361718740633920/

Поштовани пријатељи, браћо и сестре.

Морална ми је обавеза да Вас обавестим да је у сарадњи Министарства омладине и спорта Републике Србије и Скупштине Општине Ариље и њеног председника госп.Зорана Тодоровића данас формиран ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АРИЉЕ са три члана, погађајте која, и ко носи које функције, можемо само да претпостављамо да ће та три клуба учествовати у расподели средстава из буџета за спорт СО Ариља. Молимо све одморнике СО Ариља да томе стану на пут и да донесу одлуку да СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА МОРА ДА БУДЕ НЕСТРАНАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА И САСТАВЉЕНА ОД СВИХ СПОРТСКИХ ДРУШТАВА У ОПШТИНИ АРИЉЕ.
Наше примедбе на статут које је усвојило ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АРИЉЕ се налази на адреси:
arilje.co.rs/Primedbe-SSOA.doc
Овим путем позивамо ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА и СКУПШТИНУ ОПШТИНЕ АРИЉЕ као оснивача тог савеза да прогласе свој СТАТУТ као јаван на интернету. Ако неће да поставе оргинал ми ћемо морати да поставимо исти докуменат само у копији пошто такав поседујемо.
Такође овим путем позивамо Министра у оставци Министарства омладине и спорта госп. Вању Удовичића да процедуру стварања ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА врати на почетак и да захтева да у раду ОПШТИНСКОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА УЧЕСТВУЈУ СВЕ СПОРТСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И ДА ТАЈ СТАТУТ БУДЕ ЈАВАН А НЕ ТАЈНИ КАО САДА. То је поштено, а ако неко друкчије молимо Вас да нам се без икаквог предрасуда обратите и да нас ДЕМАНТУЈЕТЕ.

С поштовањем
Председник Спортског Друштва АРЕС - Ариље.
******************
* Aleksandar Cirkovic *
******************

26 feb 2014 10:41 Odg: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8566

G-dine Ćirkoviću, molim vas da mi odgovorite odakle vam informacija da je Skupština opštine Arilje osnovala sportski savez. Molim vas obratite pažnju na Skupština opštine, jer takvu odluku Skupština nije donela od konstituisanja u ovom sazivu, a ni na jučerašnjoj sednici. Znam, da je iz nekog meni nerazumljivog razloga, ali ipak ja sam samo žensko, osnivanje spotrskog saveza u našoj opštini postalo pitanje od izuzetnog značaja, pitanje nad pitanjima i vidim da se i takva plemenita stvar kao sport koristi za sticanje jeftinih političkih poena, i nekih sitnih ličnih koristi (koje možda i nisu tako sitne), a bogami i za demagogiju.
S toga vas molim da mi zaista odgovorite na ovaj post, ali bez uplitanja dnevnopolitičkih pitanja i predizborne kampanje.
S poštovanjem,

26 feb 2014 20:39 Odg: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8567

Прво не представљам ниједну политичку странку јер су СВИ ИСТИ У СКУПШТИНИ ОПШТИНЕ АРИЉЕ, а друга је ствар што у овој општини када народ жели нешто да каже за скупштинском говорницом мора то да да неком одборнику .... Моја грешка је што сам написао Скупштина Општине Ариље, мада можда и није, ако председник госп. Зоран Тодоровић представља ту Скупштину Општине јесте а ако представља само фотељу онда сам требао да кажем самоиницијативно је председник СО Ариље формирао ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ. Све спортске организације су добиле Статут који је усвојен негде у кафани и само са можда три или четири спортска клува, какве глупости пишу у том документу можете погледати на ФБ групи која је направљена за ту сврху.

ФБ ГРУПА
www.facebook.com/groups/361718740633920/
Пропратна документација
www.facebook.com/groups/361718740633920/files/

Важећи Закон о Спорту је усвојен 21. марта 2011 године и у члану 137 и члану 138 је дефинисане надлежности локалне самоуправе приоритети итд итд. а најбитнији је члан 138 став 2 који каже

Јединица локалне самоуправе преко својих органа уређује ближе услове, критеријуме и начин и поступак доделе средстава из буџета јединице локалне самоуправе, односно одобрење програма за задовољавање потреба грађана у области спорта на територији јединице локалне самоуправе и начин јавног објављивања података о предложеним програмима за финансирање, одобреним програмима и реализацији одобрених програма.

СО Ариље никада није ближе уредила услове, критеријуме ... ТЕ ЗА МЕНЕ ОД ТОГ ДАНА СО АРИЉЕ ПЕРЕ НОВАЦ ИЗ БУЏЕТА ЗА СПОРТ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ.

Слободно сви могу да се прикључе групи и прате дешавања КУДА ИДЕ АРИЉСКИ СПОРТ?

П.С. Извињавам се због кашњења одговора овде нисам баш чест гост а и да ми пријатељ не рече ни ово не бих погледао. Молим Вас да сва питања на ту тему шаљете на нашу отворену ФБ страницу чисто да бих ја пре видео питање и адекватно одговорио.

Хвала на читању.
******************
* Aleksandar Cirkovic *
******************

18 apr 2014 11:13 Odg: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8683

Поштовани пријатељи,

Поводом овог проблема обавештавамо Вас да смо дошли до канцеларије ЕУ у Бриселу за питања усаглашавања прописа са прописима ЕУ и у досадашњим разговорима људи се питају да ли је то још негде у Европи могуће, наиме следећи корак на који идемо је да се преведу документација о оснивању ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА тј. СТАТУТА ИСТОГ ПРИВАТНОГ УДРУЖЕЊА НЕКОЛИЦИНЕ "СПОРТСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА" У АРИЉУ.
Овом приликом позивамо СВЕ Ариљце који су у могућности да нам помогну у истом наравно оне и који желе да у Ариљу имају бар једну ПОШТЕНУ ОРГАНИЗАЦИЈУ да нам помогну у преводу истих докумената у старту имамо 48 А4 странице.
Такође овом приликом позивамо и све који имају примедбе и сугестије које би могли да додамо у овај докуменат молимо Вас да нас у што краћем року контактирате на наш е-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , на тел: 063 691 729 или пак на нашу ФБ групу: www.facebook.com/groups/361718740633920/

Унапред захвалан свима на досадашњој и будућој сарадњи по овом питању.
Александар Ћирковић
председник Спортског Друштва "Ариљски екстремни спортови"
******************
* Aleksandar Cirkovic *
******************

06 apr 2015 22:36 Odg: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8869



Uskoro nastavak epizode !!!
******************
* Aleksandar Cirkovic *
******************

06 apr 2015 22:38 Odg: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8870



USKORO NASTAVAK
******************
* Aleksandar Cirkovic *
******************

04 nov 2015 19:22 Odg: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8901

 • dragan
 • VAN MREŽE
 • Početnik
 • Poruka: 64
 • Karma: 0
jos malo pa godina prodje a od Sportskog saveza izgleda samo ime ima da je sportsko. Ukratko da mi neko ako moze odgovri sta je sportski savez Arilja uradio po pitanju koriscenja fiskulturne sale osnovne skole u Arilju. Da odgovori neko ako ima sa cim za sta nam sala sluzi posle redovne nastave djaka koji rade casove fizickog vaspitanje. Zar je moguce da smo mi najpametniji pa da zabranimo da se sala koristi za treninge dece koja su redovni ucenici iste skole, ali sticajem okolnostitreniraju u nekom od klubova koji su formirani na podrucju opstine Arilje, samo da nama roditeljima neko da strucno obrazlozenje zbog cega ne moze da se koristi iako je za terminu placana ranije nadoknada koja i sada takodje nije sporna sto se nas tice, odgovrite ako mozete ili resite ovo pitanje koje je prisutno vec 4 godine.
 • Strana
 • 1
Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015