Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
 • Повећајте величину слова
 • Нормална величина слова
 • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме

Профил за сањајдонацију (сањајдонацију)

 • ВАН МРЕЖЕ
 • Регистеред
 • Ранг: Легенда Форума
 • Датум регистрације: 21 окт 2011
 • Временска зона: ГМТ +1:00
 • Локално време: 10:34
 • Порука: 1058
 • Преглед профила: 49400
 • Карма: 59
 • Место: Непознато
 • Пол: Непознато
 • Рођендан: непознато
Поруке

Поруке

емо
Поставио су у потпису ВИРУС

ЈЕБ..Е ОНАЈ КО ТЕ ТО НАУЦИО
Архитектура, урбанизам и уређење Ариља
Категорија: Уредјење града
емо
ДИПЛ.ИНГ.ГРАДЈ.

ВРСИМ СЛЕДЕЦЕ УСЛУГЕ :

ЛЕГАЛИЗАЦИЈА (ИЗРАДА ПРОЈЕКАТА ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ,А МОЗЕ И СВЕ ОСТАЛО ОКО ПРИБАВЉАЊА ЦЕЛОКУПНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ)
ПРОЈЕКТОВАЊЕ,НАДЗОР,ГРАДЈЕВИНСКИ РАДОВИ
СУДСКИ ВЕСТАК ЗА ГРАДЈЕВИНУ - ВИСОКОГРАДЊА И НИСКОГРАДЊА
(ЕТАЗИРАЊЕ;ПРОЦЕНЕ ОБЈЕКАТА;КАО И ПЛАЦЕВА НА КОЈИМА СУ ОБЈЕКТИ)


ЛЕГАЛИЗАЦИЈА - ОЗАКОЊЕЊЕ 0,80 ~ 0,50 еура/м2
Категорија: Мали огласи
емо
Мишо М Младеновић написао/ла:
ВЕЋУ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АРИЉЕ

ПРЕДЛОГ

Молим чланове Већа, да на првој следећој седници узму у разматрање мој предлог о промени садашњег назива „Улице Виктора Зевника“, у нови назив: “Улица монахиње Ђенадије“.

Образложење
Према наводима из књиге Проф. др. Светислава Петровића "Добраче", стр. 186-187, види се, да је Виктор Зевник био крвник, који је монахињу Ђенадију Ђорђевић, родом из Латвице, недужну заклао у мнастиру Клисура, 1941. године.
Недопустиво је, да и даље једна од најлепших и најдужих улица у Ариљу носи име овог нечовека. Недужна његова жртва је заслужила, да дотична улица од сада носи назив : "Улица монахиње Ђенадије".
Надам се, да ће Веће подржати мој предлог, који сам подносио још пре две године, али је исти био затурен.
Прилог: фотокопија две странице из поменуте књиге.

29 јула 2015.године
Ариље

Мишо М. Младеновић
акад. сликар


Па овај цовек је до прије неки дан био ВЛАСТ
Иницијатива за промену назива улице Виктора Зевник
емо
Гуца 2015 - пусто
Категорија: Фото албум
емо
Бизнис
Категорија: Остало
емо


Морава,април,ускрс,ових дана !
Категорија: Фото албум
емо
Јавни позив
емо
[/УРЛ]
[/УРЛ]
[/УРЛ]
Цена Малине у Ариље !!!
Категорија: Обавештења
емо
Морава,април,ускрс,ових дана !
Категорија: Фото албум
емо
Мозе ли ту да успе малина :


На продају прелеп, укњизен, градјевински плац од
Категорија: Мали огласи
Хвала

Примљене захвалнице

емо
13. 11. 2011

Недеља... Михаило Меденица
Брзо одвикавање од реалности


Овај текст је скромна заоставштина за генерације које тек стасавају, како се не би угледали на оних 250.000 размажених, осионих и бестидних који су исфорсирали државну границу и напустили Србију, сврставајући је на друго место по такозваном одливу мозгова, одмах иза једне афричке државице у којој будућност зависи од тога да ли вам се кућа налази на путу крду слонова...
Прво: децо, мозак није сурутка па да се одлије, а ако пратите Скупштину, јасно вам је да и без мозга може, не само да се живи, већ и заради за 'леба, виски и дневнице.

Хлеб је оно што имате од прекјуче у кући, виски оно што одавно немате у кући, а дневнице су паре која држава даје тим чикама и тетама да се не смуцају по улицама док траје заседање, већ да ко људи седе по кафанама...

Друго: да је у Србији толико лоше не би се чика Божа вратио из туђине да буде министар за науку (тек једна од функција), а наука је, децо, управо то како чика Божа може да буде министар нечега чиме се бавио и Никола Тесла, али и он се својевремено одлио у Америку, тако да не заслужује да буде поменут. Штавише, и београдски аеродром не би требало да се зове његовим именом, већ „Тома Николић Икар", човек који високо лети...

Треће: да је толико лоше зар би чика Жарко Обрадовић био министар образовања?! Наравно да не, већ би, сирома, с оним осмехом и фризуром тезгарио у рекламама за лоше зубне пасте и кинеске регенераторе за косу...

Четврто: у тој проклетој туђини деда Мирко би евентуално добио ангажман белог Деда Мраза у Бронксу, а овде му је дато да води читав центар за брзо одвикавање од реалности, у којем су они налик њему добили јединствену прилику да попуне празнине у биографијама, под ставкама: радно искуство, образовање, психичке сметње...

Под пет: у туђин вас терају да се што млађи осамосталите, а овде стимулишу да што дуже останете у родитељском дому, како се не би изгубила та породична нит која нас чини јаком и хомогеном нацијом. Јесте да мајка тешко преболи када јој птић у 37. години стидљиво саопшти да одлази са женом и троје деце у подстанаре, али новчана зависност остаје нераскиdivа веза која ће га сваког 1. и 15. у месецу враћати родитељима. Чувајте своје пензионере, они су тренутно најисплативија инвестиција...

Шест: на Западу вас терају да радите, у Србији тај притисак не постоји, напротив.

Држава вам по завршетку школовања даје довољно времена да размислите чиме бисте могли да се бавите, осим оним за шта сте се школовали. Не журите, нико вам неће замерити ако размишљате дуже. Интерес државе је да развијате филозофске, а не радне способности. Маштарите, гледајући да што дуже сачувате то дете у себи - рад јесте створио човека, али га и убија! Јесте ли чули да је неко умро чекајући у реду на бироу рада? На радним местима су многи...

Седам: политика - јединствена могућност да помогнете заједници тако што ћете помоћи себи. Да се разумемо, нигде политика није поштен посао, али и у непоштеном послу има поштених људи, док код нас...

Узмите деда Мићуна, на пример (сасвим сигурно ће бити у политици и када ово будете читали за десетак година) - човек се више и не кандидује, већ подразумева! Републичка изборна комисија га третира као националну мањину којој по аутоматизму припада посланичко место. На следећем попису ће људи већ почети да се изјашњавају као Мићун по националности, девизне вероисповести.

Е, за тог деку више нико и не зна откад је ту где је (предлажем држави да по откривању гроба ђенерала Драже ангажује исту комисију на откривању датума откад је Мићун у политици), али ту је!

Или прачовек Крка, сведок смрти задњег мамута. Човек има већи притисак него гласачко тело, али већ је заузео ниски старт за трк у следећу Владу...

Ево, вама можда ближи чика Ивица, или горепоменути Тома Икар - првог својевремено хтели да 'апсе, данас му дали да 'апси, а други од четничког војводе еволуирао у почетничког европејца, па му и мобилни звони Одом радости.

Штета што титула није преносна, па да се у Бриселу представља као дјук Николић, племић прилагодљиве политичке мисли, по принципу „нисам ја ни за ни против, већ напротив"!

Ето, драга децо, схватате ли сад зашто фамозни одлив мозгова само представља природну равнотежу приливу глупости, а никако алармантну чињеницу каквом покушавају да је представе.

Србија је ипак обећана земља, колико год то неки порицали! Обећали су је једни другима, у наследство, ко прћију... А да је тамо негде боље, зар би Бања Ковиљача била препуна азиланата из Пакистана, Ирака, Авганистана...

Михаило Меденица
Брзо одвикавање од реалности-Одлив мозгова
Категорија: Остало
емо
Срби су стигли у Албанији пре Албанаца

Тирана је главни град Албаније и центар среза. По попису из 1984. имала је 206.100 становника, претежно Албанаца, али и пуно Влаха, Цигана, Рома, Словена (Србо-Црногораца, Македонаца, Босанаца), Грка, Турака и других. Простире се на југо-источном крају истоимене равнице, између планине Дајти и Селитë е Малит на истоку, брда Иба, Краба, Саука и Селита на југу, брда Вор, Кашар, Ваћар и Узбериш на западу и оних Камзе на северу. Запрема једну површину од 31 км2, на надморској висини 110 м. Посред Тиране протиче поточић Лана, а северо-западно од града поток Реглата, кога обично називају Пррони и Тиранëс (Поток Тиране).

Град има значајну географску позицију, јер преко њега пролазили су и пролазе путеви, који везују данашњу јужну Албанију са северном, Драч (Дуррëс) и обале Јадрана са источном Албанијом и, преко њих, са Грчком, Македонијом, Србијом и Црном Гором.

Клима Тиране је блага. Ту се меша средоземна, у равном западном делу, са континенталном у источном, планинском делу. Средња годишња температура је 15 степени Целзијуса: у јануару 6,8, у јулу 23,5. Средње годишње падавине су 1.247 милиметара.

Богата шумама и водама, а и плодном равницом, она је од времена била погодна за становање, па је и настањена још у неолиту. Прастановници овог места, за које говори историја, су Пелазги, Трачани, Грци, Илири, Келти, Словени и други.

Из докумената видимо да су Словени освојили Драч 548. године нове ере. То значи да су се у Тирани инсталирали много година пре, ако не и пре нове ере, како то претендира академик, др Јован Деретић.

Албанци су из Румуније стигли у Албанију (област Мат, нешто северније од Тиране) у ИX веку нове ере. Албански академик, проф. др Еqрем Çабеј претендира да су стигли 100 година касније, у X веку. Има и научника који претендирају да су стигли у XИ веку.

У XИ веку, пошто су се намножили и више их област Мата није запремала, Албанци су почели да излазе из те области и да настањују села око ње. Тада су сигурно стигли и до Тиране, која је као насеље постојала и раније, што значи да је нису формирали Албанци. Па и кад су ту почели да се инсталирају, она није била ненастањена. У XИ веку у Тирани су поред Влаха и Грка живели и Срби. Године 1041. Србин Тихомир, који је могуће био управо из Тиране, диже своје Србе на устанак против византијских властодржаца. Њему се придружио из источних области (Македоније) Македонац Петар Дељана, чији следбеници живе дан-данас у Тирани (Томо Дељана, године 1970 био је министар Просвете Албаније). У та времена Тирана је била село.

У XИИ веку, облашћу Мартанеш и самим селом Тирана, владао је влашки властелин Михаило Скура, чији следбеници живе дан-данас, али већина муслиманизирани и албанизирани. Колико за пример спомињем песника Гани Скура.

Као дан формирања града Тиране, Албанци узимају годину 1614, када је, под старатељством Сулејман-паше Барђина, подигнута прва џамија, хамам, пекара и неке трговачке радње. Кроз следеће векове она се дограђивала, проширивала. Тек крајем XВИИИ века дели се у два кварта: Бамов и Мујов. Године 1789. почела је градња Етхем-бегове џамије, која се данас чува као култни монуменат сред главног трга овог града, звани “Скендербег”.

Скоро за сво време турске окупације у Тирани немамо ниједну албанску културно-просветну активност. Турска дијаспора и албанске потурице владале су у свим областима живота, гушећи и сâм албански дух овог насеља. У Тирани имамо и школу на грчком језику, али не и на албанском. Тирана је дисала турски, као ниједно друго наслеје Албаније, што је оставило дубоки траг у психи становништва и свему другом.

Тек 1889. године, кришом од власти, албански родољуби почињу по турским школама да шапућу којешта ученицима и на албанском језику. Године 1908. Албанци формирају свој први клуб “Басхкими”. Али, 1914. године, пошто им је Турчин Исмаил Кемал развио у Валони албанску заставу и прогласио им независност, албански потурица из Тиране Хаџи Ћамил развија турску заставу, гази својим ногама албанску заставу са поспрдним изразима и позива своје следбенике да вешају на гранама дрвећа све хришћане и - Албанце. Да, и Албанце! И за овај његов гест, енверовски академици су га прогласили за великог албанскг патриоту. Штавише, упоредили су га и са Пугачовом руског народа. Како се зна, устанак овог великог албанског “патриоте” угушила је српска војска у свом повлачењу преко Албаније за Грчку и Солунски фронт. У знак захвалности, Албанци дан-данас нема те бесмислице коју не измишљају против ове војске и српског народа уопште.

Године 1920. Тирана није имала ни 10.000 становнка. Прва албанска влада, октроисана на Конгресу у Лушње (тада село јужне Албаније), прогласила је Тирану за главни град и 08.ИИ.1920. преселила се у Тирани. Од тог дана Тирана је званично главни град Албаније.

Албански научници, у њиховим бесомучним настојањима да преко фалсификата албанизирају све што у Албанији није албанско, настоје да топоним Тиране повежу са објектом Тиркан. На падинама планине Дајти откривене су рушевине једног замка из првих векова наше ере, за који би хтели да је замак Тиркан, који спомиње Прокоп у ВИ веку. По њима “У имену Тиране среће се један стари корен, који се среће и у друге области, где су се простирали Илири”. А за Илире, како се зна, они претедирају да су били њихови прадедови, иако сасвим добро знају да то није истина.

Ново покољење албанских научника, који се ослобађају илироманије и смело изјављују да се не слажу са фалсификованом историјом свог народа, има времена што су јавно, преко штампе, изјавили да етимологија топонима Тиране је грчка, од грчког апелатива тир = “сир”.

Да ово нисам измислио ја, изволите видети часопис Албанске академије наука СТУДИМЕ ФИЛОЛОГЈИКЕ (или часопис СТУДИМЕ ХИСТОРИКЕ), из године 1982. Ја сам тада био у затвор Бурељи и тамо, у затворској ћелији сам то прочитао. Чим сам то показао Албанцима, одузеше ми тај часопис, тако да моја запажања нисам стигао да пренесем у мојим свескама бележака, па зато и не могу то прецизно да наводим.

Овај грчки топоним није једини. Од југа до севера Албанија је пуна грчких топонима. Па и код нас, у Црној Гори, имамо их: Улцињ, Пераст, Марвијан, Бојана и др.

Тирану су сигурно крстили Грци, који су ту живели пре доласка Албанаца, па и пре доласка Илира. Падинама планине Дајти они су чували своју стоку, а у месту где је данас град, они су сигурно имали своју бачију, где су скупљали млеко и производили сир.

Грчка етимологија мислим да је сасвим исправна.

Проблем је сада од кога су примили Албанци тај топоним: директно од Грка, или од Словена, Србо-Црногораца и Македонаца?!

Грка има и дан-данас у Тирани, а сигурно их је било много више, бар у постотку, кад су Албанци стигли тамо у XИ веку. Исто тако и Срба! Нема сумње да су Срби стигли и настанили се у Тирани неколико векова пре Албанаца, па су сигурно и име насеља примили од Грка.

Чињеница да су се Срби ових области 1041. године дигли на устанак против византијских власти, недвосмислено сведочи да у овим областима, у то време, већина становништва су били они, Срби. Према томе, мислим да су Срби и пренели име насеља Албанцима. Ово се доказује и са језичне стране:

1.- Топоним ТИРАНА, на албанском језику у примарном облику ТИРАН (гегински изговор), састоји се од корена ТИР- и суфикса –АН.

Суфикс –АН, по признању светских албанолога Јокл, Wеиганд, Пасцу, Димитриесцу, Диетерицх и других, је српски. Признали су ово и сами највећи албански албанолози Еqрем Çабеј и Александар Xхувани.

Овај суфикс Албанци су позајмили од Срба могуће још у област Мат (ИX-X век). А ако га нису позајмили тада, сигурно су га позајмили кад су стигли у Тирану, у XИ-том, или XИИ веку.

2.- Код Албанаца овај суфикс не срећемо само у топониму ТИРАНА, већ и у многим другим топонимима: нпр. ГАЈТАН, ЈУБАН, МЕЗХГОРАН, МУРИQАН, ДВОРАН, ДХРОВЈАН, ПАСКУQАН, ТУЈАН и др.

3.- Па и у околини Тиране имамо чисто српске топониме, не само већ споменути ПАСКУQАН и ТУЈАН, већ и ВОРË, КАСХАР, СЕЛИТË, ПРИСКË, КЛЛОЈКË и друге, што нам сведочи да су некада Срби у овој области били бројни.

4.- Акценат топонима ТИРАНА, на српском језику је на првом слогу (ТИ-, пропарокситон). На албанском језику је на последњем слогу (-АН, окситон). Српски акценат овог топонима је наслеђен од Грка, што потврђује нашу тезу да су Срби наследили од Грка овај топоним. Премештање акцента је обична појава код позајмица ових Албанаца, посебно после турске окупације и под утицајем турског језика. Колико за пример видите и речи: МОТОР, СОКОЛ, као и све наведене у тачкама 2 и 3. Значи, Албанци су топоним ТИРАНА позајмили од Срба.

5.- Ово нам сведочи и метатеза А:О (ТИРАН:ТИРОН). Албански мештани у Тирани, дан-данас, не кажу ТИРАН, већ ТИРОН. Изволите прошетати улицама Тиране! Видећете и радње, које су именовали ТИРОН. Албански дошљаци пошто је ово место проглашено за главни град, прононцирају ТИРАН-ТИРАНË, одређени вид ТИРАНА, у српском облику, што нам сведочи да је страни, неалбански елеменат у Тирани био јачи од домаћег све до тог дана, па и годинама после. Домаћи елеменат је почео да надвлада само придошлицама, пошто је проглашен за главни град. Опширније о метатези А:О и О:А видите моју студију Е ФОЛМЈА Е УЛQИНИТ (УЛЦИЊСКО НАРЕЧЈЕ), којом сам бранио другу диплому на Университету у Тирани 1969. године.

Од севера до југа Албанија је пуна српских топонима. Сем њих, као у случају топонима ТИРАНА, има и таквих који нису српски, али су прешли у албански језик посредством Срба. Такви су скоро сви антички топоними, што сведочи да су Срби стигли у Албанији пре Албанаца. Године 548, кад су Срби ушли борбом у утврђени Дуррхацхиум (Драч-Дуррëс), Албанци нису били нигде на Балкану: они су тада били на падинама планина Карпати и Бескиди, у Румунији, што нам је доказао највећи албански албанолог свих времена, поменути Академик Çабеј.

Др Каплан БУРОВИЋ, академик
Срби су стигли у Албанији пре Албанаца
Категорија: Остало
емо
ЧОВЕК ИЗ КАНАЛИЗАЦИЈЕ НИЈЕ ГАДАФИ?!

ТРИПОЛИ – Либијска агенција Матаба анализирала је слике и видео-снимке "мртвог Гадафија" и дошла до шокантних открића.

У тексту под називом "Либија: огољени крвави империјализам - ми дођосмо, ми видесмо, а он умре" аутори Џо Квин и Најал Бредли довели су у питање званичну верзију о смрти либијског лидера.

Да ли је пуковник Гадафи стварно извучен из тзв. пацовске рупе?
Прича о Гадафијевој смрти чини се сувише сличном причи о извлачењу бившег ирачког председника Садама Хусеина из "паукове рупе", председника који се "крио као пацов", преноси сајт Васељенска.

Слике и видео материјали који се врте светским ТВ исувише су крупнозрнасти да би се могли сматрати било каквим доказима.

Бар једна од њих очигледно је намонтирана верзија слике која је наводно узета са локације смрти Осаме бин Ладена, што се само по себи може узети као доказ да су исти људи умешани у оба изрежирана догађаја.

Погледајте "Гадафијево" лево раме. Слике мртвих људи у тзв. Бин Ладеновом комплексу (у Пакистану) садрже једну слику човека испод ког се налази дечја играчка – један водени пиштољ. Овај пиштољ је јарко зелене боје, крв је тамно црвена а човек је носио белу кошуљу и имао је тамну, црну косу. Такође је преко груди савио руку.

Уметник фотошопа из ЦИА једноставно је "флиповао" ову слику (направио инверзију око вертикалне осе) и на њу намонтирао Гадафијево лице. Водени пиштољ је малчице померен тако да се његов наранџасти део више не види.

Гадафи је имао птозу - спуштеност капка коју проузрокује слабост мишића који подиже капак, затим оштећење нерава који контролишу ове мишиће или, пак, опуштање коже горњег капка.

Друга карактеристика су јасне боре које се простиру дијагонално од унутрашњих углова његових очију преко јагодичних костију. Проверите било коју Гадафијеву слику из протеклих неколико година и видећете ове јасне линије на његовом лицу, на свакој слици.

А погледајте сада "мртвог Гадафија" - шта се десило са спуштеним капцима и борама испод очију? Је ли ово исти човек?
ПОТРОШИЛИ 500 МИЛИОНА, ЗАРАДИЋЕ 300 МИЛИЈАРДИ ДОЛА
Категорија: Остало
емо
ПРАВИ РАЗЛОЗИ ЗА РАТ У ЗЕМЉИ КОЈУ ЈЕ ВОДИО ГАДАФИ
ПОТРОШИЛИ 500 МИЛИОНА, ЗАРАДИЋЕ 300 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА

(0) Сенд то фриенд Принт Субота, 12. Новембар, 2011.| Аутор:
Земље које су бомбама разрушиле Либију сада ће добити милионске уговоре за њену обнову, као и право на нафту

ТРИПОЛИ - Западне компаније трљају руке.
Државе које су бомбардовале Либију, афричку земљу богату нафтом, сада ће добити уговоре за њену обнову и право на експлоатацију црног злата. Само ће Британија, водећа земља у нападима на Либију, потписати уговоре за обнову вредне 300 милијарди долара, а Француска ће добити право на експлоатацију чак 35 одсто нафтних резерви.

Британци су на интервенцију НАТО у Либији потрошили око 500 милиона долара. Међутим, судећи према рачуници британског Министарства трговине и инвестиција, вредност уговора за обнову Либије у разним подручјима могла би да досегне чак 300 милијарди долара у наредних 10 година. Британска влада ће се сигурно потрудити да њихове фирме имају водећу улогу у обнови, као што је војска имала у интервенцији.

Нова либијска власт је отворена за посао, а британске власти подстичу своје компаније да се укључе у „златну грозницу“.

Министар одбране Уједињеног Краљевства Филип Хамонд изјавио је да верује да ће у обнови Либије бити посла за британске фирме.
- Очекујем од предузетника да спакују кофере и крену према држави на северу Африке - навео је Хамонд.

Извршни директор хуманитарне организације Вор он вонт Џон Хилари навео је да се слично догодило и после инвазије на Ирак.

- Ми бомбардујемо и разарамо, а онда добијемо послове на обнови - рекао је Хилари.
С друге стране, постоје и докази о поткупљивању западних сила за улазак у рат, и то нафтом, јер је Либија има највише у Африци. Она располаже резервама од 44 милијарде барела нафте и нешто више од 54 трилиона кубних метара гаса.

Новинар Џон Пилџер тврди да је либијски Прелазни национални савет рекао Французима да ће, ако пошаљу ратне авионе, њихов „Тотал“ добити чак 35 одсто нафтних резерви. Он је додао да постоји много доказа о чему је заправо ту реч.

Истрага злочина НАТО

Јавни тужилац Међународног кривичног суда (МКС) у Хагу Луис Морено Окампо изјавио је да постоје сумње о кривичним делима које су извршиле НАТО снаге у Либији.

- Ти случајеви биће испитали независно и непристрасно - рекао је Окампо и додао да то не значи да је већ отворена званична истрага против НАТО, већ се испитују конкретни злочини.
ПОТРОШИЛИ 500 МИЛИОНА, ЗАРАДИЋЕ 300 МИЛИЈАРДИ ДОЛА
Категорија: Остало
емо
ИСПОВЕСТ АЛЕКСАНДРА ЗЕЧЕВИЋА
ШОКАНТНО: ПОСЛЕ ВАКЦИНЕ САМ ОСТАО БЕЗ ЦРЕВА!

Среда, 16. Новембар, 2011.| Аутор: Радмила Бриза
Добио сам аутоимуну болест од цепива против свињског грипа. Лекари су ми једва спасли живот

БЕОГРАД - И, шта ћемо сад?
Александар Зечевић (35) открио је за Курир да му се пошто је примио вакцину против свињског грипа живот претворио у пакао - добио је опасну аутоимуну болест!

- Цепиво сам примио у децембру 2009. године. Прве симптоме добио сам током лета. Нагло сам почео да губим на тежини, а потом ми се појавила и тамна столица. Због тога сам у августу 2010. отишао код лекара, који ми је констатовао улцерозни колитис - болест услед које ћелије имуног система нападају слузокожу дебелог црева. Добио сам терапију, али ми се стање одједном погоршало. Почео сам ужасно да крварим из ануса и хитно сам оперисан у Клиничком центру Србије. Једва су ме спасли. Тада сам се први пут уплашио за свој живот - каже он и додаје да су му доктори констатовали такозвани токсични мегаколон, тешку компликацију, после чега су му извадили дебело црево.

- Остало ми је још само 17 центиметара тог органа. Имам стому - отвор на стомаку на којем је кеса у коју обављам велику нужду - са очајем у гласу прича Александар.

Како каже, предстоје му још две операције, од којих ће једна трајати шест сати. Показујући документацију, каже да има намеру да тужи државу уколико се испостави да су још неки грађани Србије оболели после вакцинације.

- Повезао сам своју болест с вакцином јер сам целог живота имао одлично здравље. Нико други у породици се није вакцинисао нити је имао улцерозни колитис. Целог живота се бавим пчеларством, пецањем, нисам пушач нити сам икада пио. Кад се појавио свињски грип, моје дете је имало неколико месеци и уплашио сам се да му не пренесем вирус. А и ко се не би уплашио, кад су нас надлежни стално застрашивали с телевизије и позивали на вакцинацију.

Стално су причали колико је људи умрло и колико их је у болницама, а ја сам размишљао само о томе да моја беба не добије свињски грип - прича Александар показујући медицинску документацију.
Вакцина изазива болест!

Ребека Керли, судски експерт за вакциналне болести, једна је од ретких стручњака који је повезао адјуванте (сквален и друге) у вакцинама и појаву аутоимуних болести као што су улцерозни колитис, дијабетес, Кронову болест, псоријазу, реуматоидни артритис, лупус и друге. Епидемиолог Радмило Петровић наводи да је појава тих болести веома ретка, али да се то дешава.

Шта је улцерозни колитис

* Аутоимуна болест која захвата слузницу дебелог црева
* Слузница је најчешће прекривена раницама и крвљу
* Болест у 95 одсто случајева захвата крај дебелог црева, али може да нападне и цео орган
* У тешком облику болести зид црева може да постане врло танак
* Запаљење може да доведе до токсичног мегаколона
* У тим случајевима обично се ради операција
ШОКАНТНО: ПОСЛЕ ВАКЦИНЕ САМ ОСТАО БЕЗ ЦРЕВА!
Категорија: Здравство
емо
Нова криза хвата залет


По доласку мисије ММФ у Београд са свих страна стижу упозорења да улазимо у нови талас економских проблема. Могуће је да ће се у наредној години преполовити раст привредних активности

ВЕЋ први званични састанак који је Мисија ММФ имала са званичницима у Београду показао је да ће се, и овога пута, „увезена“ криза врло брзо претворити у наш, домаћи проблем. Сама чињеница да нам је одмах понуђено да се задужујемо готово колико нам треба, односно да у 2012. годину уђемо уз рушење законски постављених фискалних правила и минусом 80 милијарди већим од плана, говори да изазови преживљавања - тек предстоје.

- Нема ни говора о томе да можемо да избегнемо ефекте кризе - тврди гувернер НБС Дејан Шошкић. - Важно је да видимо да ће се бура десити. Треба да будемо довољно обазриви, да затворимо све прозоре и врата, која нам стоје на располагању, како бисмо штетне ефекте минимизирали.
Како за „Новости“ каже Јуриј Бајец, економски саветник премијера Србије, ипак је битно да у тај „затворени простор“ уђе и мало „ваздуха“. Али, уз поштовање утврђених фискалних правила.

ЗАПОСЛЕНОСТ: КАКО одржати ниво запослености - такође је један од изазова кризе. Министар Ћирић признаје да од 2008. постоји негативан тренд и да је број запослених смањен са 1,9 на 1,7 милиона грађана. Ипак, мерама Владе сачувано је више од 50.000 радних места.

- Већ у уторак би Мисија ММФ могла Влади Србије да предложи своје виђење могућих решења - открива Бајец и додаје да је, у читавој ситуацији, добро да нам је банкарски сектор стабилан. - Наравно, хитно је потребно наћи решења за неликвидну привреду, па и ући у одређене давно планиране послове, попут реформе јавних предузећа.

Председник Фискалног савета Србије проф. Павле Петровић признаје, за „Новости“, да је ова институција већ смањила пројекцију привредног раста у 2012. години са три одсто на 1,5 процената.

- Ова промена доводи до повећање дозвољеног дефицита буџета у 2012. години са планираних 3,9 одсто, на 4,5 одсто БДП - истиче Петровић. - Последица нижег привредног раста ће готово извесно бити и прекорачење законски дефинисане границе јавног дуга од 45 одсто БДП у наредној години. Треба се, ипак, потрудити да дефицит буде нижи од 4,5 одсто БДП.

Гувернер Шошкић, ипак, верује да било каква врста компромиса који би водила ка непоштовању фискалних правила, не би била добра за нашу земљу.

- Не смемо да заборавимо важну ствар: колико ми, заправо, опција за финансирање дефицита имамо? Да ли заиста можемо да финансирамо већи дефицит од онога који је предвиђен нашим законом о буџетском систему? Да ли постоји капацитет на међународном или на домаћем финансијском тржишту да се релативно повољно такав дефицит финансира? Уверен сам да би такве опције биле врло ограничене, краткорочне, са негативним последицама за кредибилитет и фискалну одрживост наше земље - закључује гувернер НБС.

МАЊЕ УЛАГАЊЕ

ПРОФЕСОР Економског факултета у Београду Никола Фабрис упозорава да ће се криза јавних дугова у Европској унији одразити на Србију кроз смањење прилива директних страних инвестиција, дознака наше дијаспоре из иностранства и на извозне приходе земље.
Нова криза хвата залет
Категорија: Остало

Послане захвалнице

емо
На седници Главног одбора Српског покрета обнове, одржаној 10.04.2010. у Београду, усвојен је овај
СТАТУТ
СРПСКОГ ПОКРЕТА ОБНОВЕ
И ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ
Члан 1
Српски покрет обнове је демократска и државотворна политичка странка, чији су чланови слободно и добровољно удружени ради остваривања политичких циљева Српског покрета обнове, демократским обликовањем политичке воље грађана и учешћем на изборима.

2. ПРОГРАМСКИ ЦИЉЕВИ
Члан 6
СПО је странка умереног десног опредељења, слободних и одговорних чланова који делују ради остваривања следећих програмских начела и циљева, који су гарант парламентарне демократије, владавине права и људских слобода:

-економски јака и политички утицајна држава – Србија

-поштовање човека, његовог достојанства, индивидуалних права и слобода независно од његове верске, расне и националне припадности, пола, политичког уверења и социјалног стања;

-заштита и унапређење положаја породице, коју сматрамо основом здравог друштва;

-одржив и динамичан привредни равномерни регионални развој;

-остваривање и очување демократског, политичког и правног поретка у држави, владавине права;

-чланство Србије у Европској унији, НАТО, и свим облицима евроатлантских интеграција;

-заштита националног идентитета и традиционалних вредности српског народа;
-исправљање историјских неправди нанетих грађанима Србије за време комунизма;

-заштите права националних мањина;

-дипломатска борба за очување Косова и Метохије у саставу Србије и борба за свестрану заштиту српског народа на Косову и Метохији.
У остваривању програмских циљева, СПО се, полазећи од начела политичког легитимитета и легалитета, користи демократским и ненасилним парламентарним и ванпарламентарним средствима.


У остваривању циљева и програмских начела СПО сарађује са политичким странкама и удружењима у земљи и иностранству.

А ста је рекао у утиску недеље од 06.11.2011.год.
мозете цути овде

www.b92.net/video/videos.php?nav_categor...07&nav_id=555580


СВАКА ЦАСТ г.-у ВУКУ ЈЕРЕМИЦУ НА ИСТРАЈНОЈ БОРБИ ЗА КОСОВО


(иако не пропадам његовој странци)
Вуце пиздо,опет си Србију изд'о !!!
Категорија: Остало
емо
Од друштва из ћошка, за колегу грађевинца:

градјевина
Категорија: Остало
емо
Зидарска пјесма - Извукла си циглу

градјевина
Категорија: Остало
емо
Истовар цигле на балкански нацин

градјевина
Категорија: Остало
емо
Како се носе цигле у бангладесху

градјевина
Категорија: Остало
емо
ОПАСНОСТИ ЗА ПИВОПИЈЕ


Ово је алармантно за све пивопије!


Пиво садржи женске хормоне! Баш тако ЖЕНСКЕ хормоне!

Пре месец дана, на Универзитету у Клужу (Румунија) научници су објавили резултате најновијих истраживања који потврдјују присуство женских хормона у пиву. Испитивани су мушкарци за време конзумирања пива. Проверавана је теорија да пиво садржи женске хормоне (хмељ садржи Фитоестрогене) и конзумирањем довољних количина пива мушкарци се постепено претварају у жене.


Да би проверили теорију, 100 мушкараца је попило по 8 кригли пива, за време од једног (1) часа.


Посматрано је 100% испитаника, сви су били мушкарци. Резултати су били фрапантни:

1) Расправљали су се без разлога,

2) Није им на памет падало да признају да греше,3) Добијали су на тежини.

4) Брбљали су претерано и без смисла,

5) Постајали су врло емотивни

6) Возили су катастрофално

7) У кревету их је болела глава

8) Размишљали су нерационално, и

9) Морали су да седе да би пишали.

Није било потребе за додатним тестирањима!!
ОПАСНОСТИ ЗА ПИВОПИЈЕ
Категорија: Здравство
емо
За приче у вези овога сам чуо пре пар година. Сувише добро да би било истинито. А било би сјајно...
Избори у Србији 2012
Категорија: Скупштина општине
емо
Што некима било до кољена, Љубиши по земљи се вуче

Баллс то Пицасо
Категорија: Остало
емо
24. 07. 2011

Недеља... Михаило Меденица


Орање краљевића Бориса


Комбајн тера Тадићу Борисе,
крај Свилајнца јуначкога града,
тера комбајн ко што тера кризу.
Политичка то је „Гранд" парада


Грашке зноја бију му по челу,
мишићавом отреса их руком,
свукао се 'ајдук у „брателу",
солидаран са сељачком муком.
Не осврће поглед на камере
није њему до јефтиног ћара,
тера комбајн народ да намири
с мало леба и много игара.
Поплаши се жито од јунака,
гаврани му причали о њему,
лако му је јебават сељака
пред Борисом запало у трему.
Кад се комбајн силно заморио,
стаде јунак ту кљусину клети,
„Дабогда те Мићун фактурисо,
рукама ћу Србију пожњети"!
Па поскочи двеста-триста метра,
где доскочи ту извор постаде,
обрати се Србљу путем етра,
„Док је мене биће за вас наде"!
Повија се кано посланици,
лебно зрно, та насушна беда,
жање Лепи, а руку не диже,
довољно је само да погледа.
Упртио комбајн преко леђа,
а у зубе тракторска колица,
једном носи, другом руком коси,
дозива га побратим Ивица
Стани, брате, устави се, сило,
црне гласи ја ти дођох касти,
пусти жетву, но дубоко ори
све нам плићи корени од власти!
Насмеја се проседи делија,
гледа Иву, буцмастог дембеља,
„Шта ти мислиш, мили побратиме,
зашта орем, него због фотеља"?!
Него, ајде, дохвати се рала,
и позови још твојих будала,
зови Конгрес, зови Главни одбор,
зови Мрку нек прекине одмор...
Ораћемо, мили побратиме,
дању-ноћу, све до ране зоре,
ораћемо догод је кампање,
ораћемо нове коридоре...
Ораћемо и шарене лаже,
ораћемо штогод од нас траже,
ораћемо стара обећања
сејаћемо нека нова срања...
Сећаш ли се нашег помирења,
потписасмо ми лажна поштења,
јопет ћемо, ако ли затреба,
пред изборе игара и леба.
Кад се, у то, зачу глас кроз жито,
закукао као поманито,
то се стара Миркосима мајка
свом Борису, свом јединцу вајка.
Мили Боро, демократско моје,
послушај ти шта те мајка моли,
не дај сине мандат ни фотељу,
а за народ нека те не боли...
Старој ти се досадило мајци,
да пред Владом мангупи јој прете,
ишту плате, а ишту и храну
са бироа, изелице, дете.
Све ми кличу оставку да дадем,
да се вратим Зајечару граду,
да распустим ове сирочиће,
па да други заседну да краду.
Ти знаш, сине, нисам баш при свести,
ни за посо немам много дара,
ал се зато у службу не мешам
икебана сам од мандатара.
Па те моли, Миркосима мајка,
да ме узмеш, сине, у заштиту,
подај мајци још једног мандата,
а мајка ће њима подат ки.у!
Не плач, мајко, Мирко Јевросимко
знам те але, знам им апетите,
лакомо је то мајко на храну,
за ручкове већ дижу кредите...
Но се врати ти Беломе граду,
врат' се своме умноме нераду,
врати осмех брадатоме лицу
изгласајте кучину и трицу...
Пусти мене да се носим с бандом,
најбољу сам прошао школицу,
„Кад завапе, а ти још притегни",
да цитирам побратим Ивицу.
Поздрави ми мога доброг Јову,
драгог старца душевног на лову,
нека меће на кости облоге
чуваркућу и путне налоге...
Требаће ми јоште он на власти,
црне слутње веле - могу пасти,
па да ћути и да смерно гласа,
повлашћена пензиона класа.
Дајте пара, дајте лаксатива,
поскочиће као ватра жива,
и њему је стало до пензоса
као мени до лањских откоса.
И поздрави Триван ми Јелену,
оно биће што личи на жену,
и драгу ми Колунџија Наду,
политичку удавачу „младу".
Није она, мајко, ништа крива,
занела се па не зна да стане,
у једној ће заноћити странци,
а већ сутра у другој осване.
Поздрави ми и све мале але,
не да Борис њихове столице,
залуд народ улицама лаје
тапацирасмо миле нам гузице.
Све у свему, не брини се, стара,
то што видиш, то те око вара,
није Бора толко поавето
да народско постане му свето.
То што комбајн терам сад по житу,
и што руку спустим на сељака,
то се мајко спиновање зове,
то је мајко добра
пи-ар жвака.

Михаило Меденица
Орање краљевића Бориса
Категорија: Остало
емо
Хахахаха, било је неминовно, ста се друго могло оцекивати, баци варницу и само це се запалити! Зар поред сталног посла у Епс-у кога је странка на власти на силу угурала, мини хладњаце куци, колико видех и новог аутомобила марке WW голф председник уније производјаца це да се мало опроба и у политици! Проверено, ту су највеци новци, ту не мозе обицан народ да конкурисе, ни да допре, само они који имају привилегије, засто би се онда бахто око опљканих сељака који су најмање битни у целој прици!!!!!
Малинари у свађи због политике
Категорија: Актуелности
Општина Ариље - Званична интернет презентација.  © 2005 - 2018