Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
 • Povećajte veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanjite veličinu slova
Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me

Profil za Milan (Sugrađanin)

 • VAN MREŽE
 • Registered
 • Rang: Junior
 • Datum registracije: 02 nov 2009
 • Vremenska zona: GMT +0:00
 • Lokalno vreme: 09:23
 • Poruka: 156
 • Pregled profila: 3465
 • Karma: 0
 • Mesto: Nepoznato
 • Pol: Muško
 • Rođendan: nepoznato

Potpis

Make my day!
Poruke

Poruke

emo
Pogledaj ovde.
Cena malina 2012
Kategorija: Poljoprivreda
emo
Fantomska firma otkupljuje ceo rod maline?!
Sreda - 14.03.2012
Ugovor između Unije malinara Srbije i austrijske firma „CWS best fud“, koja će navodno otkupiti ceo ovogodišnji rod maline u Srbiji po duplo većoj ceni od tržišne, mogao bi da se ispostavi i kao neispunjeno obećanje godine!Naime, malinari strahuju da ugovor kojim je predviđen otkup 50.000 tona ovog voća po ceni od 1,6 evra za kilogram nije validan i da će na kraju biti prevareni jer je direktor kompanije „CWS best fud“ Majkl Vali, četiri dana po potpisivanju pomenutog ugovora u Beogradu, za austrijsku novinsku agenciju (APA) izjavio da nije tačno da će otkupiti sav rod maline za 80 miliona evra, koliko bi iznosila vrednost celog posla!?
- Nije tačno da ću otkupiti ceo očekivani rod maline iz Srbije po ceni od 1,6 evra za kilogram. Ja ću prodavati maline u ime Unije malinara Srbije na potencijalnim tržištima pored EU i Ukrajine. Ovaj dogovor će važiti narednih pet godina, a prodaja ovogodišnjeg roda trebalo bi da počne u julu - rekao je Majkl Vali za APA. Kompaniju „CWS best fud“, na čijem je on čelu, nismo mogli da pronađemo na sajtovima austrijske Agencije za privredne registre i Privredne komore. Takođe, ista firma nije prijavljena ni u Srbiji, a kako nezvanično saznajemo, osnovana je samo za potrebe tog dogovora. Ipak, ime Majkla Valija smo pronašli na sajtu austrijskog konglomerata „WSW grup“, na kome piše da je on njen generalni direktor, a njegov PR u Srbiji Nataša Manojlović najavila je odgovore ovim povodom za danas. U Udruženju hladnjačara Srbije su skeptični i plaše se šta im ovaj ugovor može doneti.
- Postavlja se pitanje da li je to kupoprodajni ugovor ili samo ugovor o zastupanju i marketingu srpske maline na stranim tržištima. Takođe, nema garancija za cenu od 1,6 evra, koja je pomenuta za kilogram. Sve je veoma čudno i mi smo više puta tražili garancije i uvid u taj ugovor, ali i kontakt sa novim partnerom i niko nam nije izašao u susret. Ako se ispostavi da je Valijeva izjava data Austrijancima tačna, mnogi malinari će se naći u zabludi i rod maline će im bukvalno propasti jer će naši dosadašnji kupci misliti da smo prodali ceo rod maline i na drugoj strani će tražiti proizvod - tvrdi Slobodan Žunić, predsednik Udruženja hladnjačara Srbije, i dodaje da se još niko ne izjašnjava o sporazumu koji je potpisan prvog marta i dodaje da je čudno i to što se govori o 50.000 tona maline, koju neko treba da obradi i skladišti u hladnjačama, ali im to niko još nije pomenuo.

- Ceo posao je navodno vredan 80 miliona evra, a opet ne postoje garancije da austrijska firma koje se bavi svim i svačim ima toliki novac - ukazuje Žunić.


Ambasador: Ne znam ništa o tome!

Klemens Koja, austrijski ambasador u Srbiji, u pisanoj izjavi za „Alo!“, ogradio se od ugovora malinara sa austrijskom kompanijom „CWS best fud“, poručivši da je u medijima pročitao obe verzije, ali da ne zna ništa o tome.
- Ja sam obe vesti, kao i vi, pročitao u medijima. Dakle, ne mogu da ih komentarišem zato što jednostavno ne znam ništa o tome... - rekao je austrijski ambasador ne odgovorivši na pitanje da li je istina da je, kako tvrdi predsednik Unije malinara Dragiša Terzić, ovim povodom u Ambasadi Austrije u četvrtak čak planiran svečani prijem.


„Sve je legalno“

Uprkos sumnjama malinara i izjavi Majkla Valija, u Uniji malinara Srbije tvrde da je u pitanju kupoprodajni ugovor koji će danas biti notiran i overen i u Beču.
- Ugovor će biti overen danas u Beču u prisustvu Unije malinara Srbije i austrijskih kolega iz kompanije „CWS best fud“. Već sutra naši predstavnici će biti gosti kod austrijskog ambasadora u Beogradu, koji je čuo za ovaj ugovor i izrazio je želju da nas upozna - rekao je za „Alo!“ Dragiša Terzić, predsednik Unije malinara Srbije.


M. Lončar - R. Kantar

www.alo.rs/vesti/47186/Fantomska_firma_o...ljuje_ceo_rod_maline
Maline idu u EU
Kategorija: Poljoprivreda
emo
CV da te zaboli stomak
Kategorija: Ostalo
emo
Da li se znaju rezultati ovogodišnjeg popisa u našoj opštini?
Bilo bi lepo da to neko ovde postavi.
Popis 2011.
Kategorija: Aktuelnosti
emo
Valjalo bi prebaciti nešto i na Google Earth.
3D Arilje
Kategorija: Foto album
emo
protesti zbog cene malina
Kategorija: Aktuelnosti
emo
Uvek kada neko u ovoj truloj zemlji traži svoja prava, dobar deo (beogradskih) pljuvača raspali po njemu. Bilo da se radi o seljacima, prosvetarima, ili nekom drugog uvek će se naći neko ko će reći: "Ma šta bre oni hoće, mnogo im je bre i 80 din, oni su bre seljaci, niža vrsta" ili "Ma šta oni hoće kad rade 4 sata dnevno , a imaju zimski i letnji raspust".
Ovako samo jedni druge ukopavamo i nikada se ovde ništa na bolje neće promeniti.

Ako ovako nastavimo ima da propadnemo, da se raselimo, stopimo sa drugim narodima i da nam se utre svaki trag!!!
protesti zbog cene malina
Kategorija: Aktuelnosti
emo
Protest malinara na ilindan u Arilju
Kategorija: Aktuelnosti
emo Otkupna cena maline u 2011. god.
Kategorija: Poljoprivreda
emo
Tri poljupca iz Vasojevića
Kategorija: Ostalo
Hvala

Primljene zahvalnice

emo
Kada je rezolucija monitora 1024x768, onda deo u kojem se nalazi pretraga i link za ćiriličnu verziju beži malo udesno. Na svim većim rezolucijama ovaj problem ne postoji.
Moji predlozi:
Grb opštine staviti u levi ili desni ugao.
Glavni meni spojiti da bude iz jednog dela jer će tako navigacija izgledati manje komplikovano (naročito za početnike).
Slogan sa desne strane izbaciti, jer je to ofucana fraza koja podseća na neke reklamne kampanje u kojima je ranije korišćena u nešto drugačijem obliku.
Novi izgled prezentacije opštine Arilje
emo
Na današnji dan svetog Preobraženja 1999. godine bio je veliki miting. Kažu da je bilo 1/2 miliona ljudi. Lideri su se nadmetali u dužini besede, a onda smo svi razočarani otišli kući...
Мехур од сапунице или месец од 'артије
Kategorija: Ostalo
emo
Nađoh ovaj snimak. Plaši me činjenica da će za 15-ak godina i naša sela izgledati ovako.
Kuće su im pokrivene pločom sličnom onoj koja se koristila i u našoj okolini.Što reče neko:
Žalosno je ovo videti da u ovakvoj lepoj prirodi gde su nekad živeli mnogi ljudi, gradili, sadili, ženili se i udavali sada nema nikog.
Kako će izgledati Arilje za 20 godina?
Kategorija: Ostalo
emo
Slika ima malu rezoluciju pa se likovi na njoj teško mogu prepoznati. Jedino što sam prepoznao je Miloševićeva slika.

Ovo me malo podseća na sliku koju možete videti na sledećem linku
Tajna vecera
Kategorija: Ostalo
emo
Četrnaestogodišnji Nenad Vasović iz Arilja pronašao je 760 evra i 22.000 dinara u novčaniku, koji je odneo u stanicu policije u Arilju, pa je novac vraćen vlasnici. Novac je pripadao Vesni Dželebžić iz Arilja, nezaposlenoj samohranoj majci, koja sa dvoje dece preživljava praveći zimnicu.
- U sredu veče sam otišao kod drugara da se igramo na kompjuteru. Bilo nam je dosadno pa smo na biciklima pošli u novu halu sportova da vidimo ima li kakva utakmica narednih dana. Vozeći bicikl, slučajno sam u jednom slivniku pored puta zapazio da se nešto crni. Stao sam i video da je to novčanik iz koga su virile pare. Samo sam otvorio i video da je novčanik pun para. Odmah sam rekao drugu da idem u SUP, koji se nalazi 200 metara odatle, da odnesem pare. Policajci su mi posle rekli da su u novčaniku bili dve zdravstvene knjižice, bankovne kartice i 760 evra i 22.000 dinara. Našli su vlasnicu, koja je došla po novčanik. Ona je plakala i ljubila me - rekao je Nenad, koji je kao nagradu dobio 1.000 dinara.

Nenadova baka Mirjana kaže da je Nenad svojim postupkom nastavio tradiciju porodice Ćirjaković.
- Moj suprug Svele je devedesetih godina našao torbu sa 24.000 nemačkih maraka. Odmah je odneo u SUP i pronađen je vlasnik. Taj što je izgubio novac je poneo torbu sa parama da bi isplatio seljacima za krompir i jabuke. Nama je tada kuća bila pod pločom, a za taj novac je mogao da završi celu kuću. Međutim, poštenju nije bilo alternative. I zato sam sada jako ponosna na svog unuka - rekla je baka Mirjana.
Nenadova majka Marina Vasović-Ćirjaković ponosna je na svog sina što je vratio pronađeni novac.
- Nenad je uvek bio osetljiv i pažljiv. Čak je od ovih 1.000 dinara dao meni 500 da bih počastila koleginice na poslu. Kada su me pozvali iz SUP-a i rekli da je Nenad kod njih, ja sam se skamenila. Laknulo mi je kad mi je rečeno zbog čega je u policiji. Odmah sam otišla tamo i ubrzo je stigla i vlasnica novčanika. Nju sam poznavala iz viđenja. Plakala je, tresla se, ljubila mog sina. Bilo je jako dirljivo - rekla je Marina.
Vlasnica novčanika Vesna Dželebdžić nije mogla da sakrije suze u susretu sa novinarima.
- Ja sam samohrana majka, imam dvoje dece, jedno je na školovanju u Novom Sadu. Novac sam skupljala sinu za školarinu. Nisam ni znala da sam izgubila novčanik. Kada sam ušla u prodavnicu i videla da mi nema novčanika, pomislila sam da sam ga zaboravila kod kuće. Iz prodavnice sam otišla na slavu i tu sam dobila poziv iz policije. Nisam mogla da verujem da sam izgubila tolike pare, da je to neko našao i prijavio. Kada sam videla dečaka koji je našao novac, skoro da mi je srce stalo od jakih osećanja. Plakala sam od sreće - rekla je Vesna.

Izvor: Press
www.pressonline.rs/sr/vesti/regioni/stor...a%C4%91ene+pare.html
Dečak vratio pronađene pare
Kategorija: Lep primer

Poslane zahvalnice

emo
Upozoravam sve građane, naročito starije ljude, malu decu i žene, da je veoma opasno šetati ulicom pored "Sitare". Može vam se, desiti da vas napadnu dva zalutala psa, željna "kavge". Psi "ordiniraju" pored samog ulaza u fabriku, a mene su večeras oko 23 časa, napali iznenada, neprekidno lajući i jurišajući. Nije pomogla ni moja pribranost, ni kišobran koji sam srećom imala pri ruci, ni moj nimalo defanzivni nastup. Posle desetak odbijenigh napada, počela je da me hvata panika, što u ovakvim situacijama nije nimalo preporučljivo. U pomoć mi je dotrčao portir iz fabrike sa nekom metlom, i psi se nekako povukoše. Ovako je meni svaki dan, reče čovek. Taman sam stigla do kafane koja se nalazi u istoj ulici ("Vidovdan"), kad videh da psi ponovo jure za mnom. Ovoga puta je moja odbrana dala rezultate, jer se ispred kafane nalazilo više ljudi koji su kolima pristizali na neku žurku.
Ne bih o ovome ni pisala, da mi se juče nije žalio jedan poznanik da su ga ujeli baš ti psi, i to dva puta do sada, a njegovog sina jednom, ali on zna ko je vlasnik pasa i ne može čovek da se tužaka po Sudu.
E sad: Ili da se vlasnici prepoznaju u ovom tekstu i ne puštaju svoje pse nepropisno na ulicu, ili da komunalna inspekcija preduzme šta se preduzeti treba, ili....da građani izbegavaju ovu ulicu, a ako baš moraju prolaziti da obavezno ponesu odgovarajuće oružje.
Zahvaljujem se mom spasiocu iz Sitare u nadi da ubuduće neće imati ovakvih intervencija.
OBAVEŠTENJE NEOBAVEŠTENIMA
Kategorija: Aktuelnosti
emo
Постоје дани када помишљате како је вера у људе племенита. И нормална, као и врло, врло пожељна. Да би се то догодило потребно је да сретнете неког драгог или да неко кога чак и не познајете учини нешто што ће изненадити чак и твоје непоколебљиве ставове засноване више на убеђењу него на емпирији. О нечему као што је fe en la gent како би рекли у Барселони, свакако не размишљате сваки дан, али то је снажна покретачка емоција од које ће неретко зависити не само ваше расположење, већ и читаво стање духа које ће у трену или у дужем низу тренутака иницирати Ваш друштвени ангажман. Сам осећај је још израженији када доживите негативно искуство у сусрету са окружењем, па чак и са потпуним странцима.
Збир искустава, књишко знање, родитељско и школско образовање, нешто наслеђа и пола кашичице емоција, учиниће од тебе роба слепих скрупула. Појединцу често истрајавање на убеђењима причињава задовољство и у тренуцима преиспитивања доноси неопходни мир. Привид нестаје када накнадна сазнања доведу до спознаје да су неке ствари за које сте веровали да чините из уверења , биле инструиране. Макар и од најближих и и з најбољих намера. Свима је, надам се позната тврдња куда води пут поплочан добрим намерама, али то није оно што вам ствара горчину на желуцу. Осећај да сте изманипулисани, изневерени и преварени тешко нестаје и постаје верни пријатељ сваког часног скептика.
Навешћу пример од пре десет година; трећина Сорабије је у једном дану кренула пут Синга, обузета снажним осећањем да је куцнуо час оваплоћења свих жеља и надања потискиваних годинама уназад. Друга трећина је стајала поред путева са заставама, осмесима и свакојаком храном и пићем за оне који су се одважили да крену да мењају сивило, безнађе и очај. Немали део треће трећине је такође стајао крај пута поред преврнутих оклопних возила, спуштеног гарда. Бујица која је надирала са свих страна не само да је била надмоћнија, већ је у главама које су на том октобарском сунцу провреле под шлемовима преиспитујући сва дотадашња уверења. Већи део те последње трећине био је у мишијим рупама, кацама за купус и свим приручним склоништима која су на мах могла послужити. На жалост не задуго. Период апстиненције и скривања је био кратак. Сведоци смо да су се јачи и уверенији вратили на трон са кога су свргнути и са њега сада владају смиренији, вештији и ни мало обзирнији.
После десетогодишњег отклона сви делови целине сорабске и те како схватају да су се тих дана понашали само и управо онако како су хтели неки други. Не они којима су веровали и које су слепо следили већ неки сасвим други удобно заваљени у својим тајанственим фотељама из којих су хируршки прецизно вукли невидљиве конце сорабских марионета.
Кажу; то је било тад и више никад!
Слажем се. Док је у животу ова несретна генерација која је у тим догађајима учествовала (небитно са које стране барикада) таквог нечег сигурно неће бити. Разлози су јасни и негде су при почетку овог текста.
Слава нам!
Да ли је сада другачије?
Вера нам. И нада нам!

Препорука о правном леку:
После вишегодишњег мућкања главом утрљајте стечено искуство на рану. Избегавајте со. Жиле на врату измасирајте вером у људе. Са мало пожељне сумње нанете овлаш на врхове прстију благо притискајте пулсирајуће слепочнице. За горчину ће се већ неко побринути. И опуштено...
Мехур од сапунице или месец од 'артије
Kategorija: Ostalo
emo
U Bosni je cijena 2,5-2,7KM
Otkupna cena maline u 2010. god.
Kategorija: Poljoprivreda
emo
Do skoro, kada su građani Srbije trebali da, zbog viza ili zbog nekog drugog razloga, pribave uverenje da se protiv njih ne vodi postupak pred sudom, išli su u Opštinski sud i za 2 minuta dobijali uverenje.

Danas, kada se na sva usta govori o smanjenju glomazne administracije, kada se institucije umrežavaju i kada se formiraju informacioni sistemi koji treba da olakšaju narodu život, ako želite da u istom danu dobijete uverenje, postupak je sledeći: odete u odeljenje Osnovnog suda Požega u Arilju i tamo vam popune zahtev za izdavanje uverenja. Upute vas u Užice u Viši sud. Tamo vam kad dodjete na red stave pečat na zahtev da niste osuđivani (ako niste), a zatim vas pošalju u Požegu u Osnovi sud, gde ćete dobiti uverenje da se ne vodi postupak. Dakle, put ide od Arilja, preko Užica, do Požege.

Ko ne žuri može da čeka 10-ak dana da se posao obavi poštom. Krupnim koracima idemo napred.
FT1P
Kategorija: Socijalna politika
emo
Lokacija:Rzav, Roge
Fotografisao: Momčilo Dimitrijević
lepa fotografija
Kategorija: Foto album
emo
Kao sto smo obecali pronasli smo fotografiju cuvene slike akademskog slikara LJubivoja Jovanovic .
Tajna vecera
Kategorija: Ostalo
emo
" ...Изгледа да смо криви што смо је чували и што је данас чиста ..."

Захвалношћу господина Џелебџића
Brane na Rzavu aktuelni promašaj ili neophodnost ?
Kategorija: Aktuelnosti
emo
Od 1970 godine pa sve do danas sam cesto snimao Arilje. Mnogi od tih snimaka i klipova se nalaze na drustvenim internet mrezama pa ih svi mogu videti iako su oni najinteresntniji za same gradjane Arilja. Insight na Youtube-u ili drugim sajtovima mi ne moze dati detaljne podatke o gledanosti ovih filmica na teritoriji Srbije (za razliku od nekih drugih zemalja npr.) iako znam da su ih neki ariljci vec videli. A materijala - cesto jos neobradjenog (nemontiranog) imam puno -, pa sam pomislio da bi bilo zgodno dati na uvid gradjanima ove snimke posebno sto se vrlo cesto na njima vide osobe koje vise nisu medju nama a imaju brojnu rodbinu koja bi mozda volela da na ekranu vidi svoje nestale. Ili zive. Ako se moja ideja dopadne mogao bih montirati i ono sto jos nisam (ima lepih stvari vezanih za "Kolor" te puno kojecega drugog) i postepeno ga ovde postavljati...Da ne bi "otezavao" sajt davacu linkove...Izabrao sam za danas zivopisni vasar u Arilju snimljen pocetkom 70ih...

Slike i prilike iz Arilja koga vise nema...
Kategorija: Ostalo
emo
ПОВОДОМ ОТВАРАЊА XVII Републичког такмичења ученика текстилних и кожарских школа у знању и вештини у ГРАДСКОЈ СПОРТСКОЈ ХАЛИ 14. априла 2011. год. са почетком у 19:30 одржаће се СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА (са модном ревијом).

Позивамо све заинтересоване да присуствују овом догађају. Улаз је бесплатан!

Билтен који школа издаје поводом овог такмичења можете преузети на следећој адреси:
www.ahilije.znanje.info/images/stories/a...cenje_tekstilaca.pdf
СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА (са модном ревијом)
Kategorija: Obrazovanje
emo
Posebna priča za posebnu osobu

Uzmi pola minuta i pročitaj ovu priču jer je stvarno
nešto posebno:

Dva muškarca, obojica jako bolesni zajedno su ležali
u bolnici. Jedan od njih je svaki dan imao mogućnost
sedeti u svom krevetu zbog izdvajanja vode iz
njegovih pluća. Njegov krevet je stajao uz jedini
prozor u sobi.

Drugi muškarac je morao stalno ležati na leđima.

Brzo su se upoznali i razgovarali po cele dane. Pričali
su o svojim porodicama, svojim domovima, poslu,
gde su bili u vojsci, i gde na odmoru. Svaki dan je
muškarac koji je sedeo uz prozor opisivao drugome
muškarcu stvari koje je vidio napolju.

Muškarac na drugom krevetu je počeo živeti za te
jednosatne trenutke kada je njegov prijatelj sedeo
i pričao o događanjima i bojama spoljašnjeg sveta.
Prozor je gledao na park uz jezero s labudovima.
Guske i labudovi su se igrali u vodi, a mala su deca
spuštala svoje male čamce u vodu.

Mladi parovi su zagrljeni šetali uz cveće svih boja.
Veliko, staro i snažno drveće je ulepšavalo pejzaž, a u
daljini su se videla svetla grada.
Kada je muškarac uz prozor detaljno objašnjavao sve
to, njegov je prijatelj na drugom krevetu zatvorio oči
i zamišljao sve te slikovite prizore.
Jednoga dana mu je muškarac uz prozor opisivao
paradu, koja se kretala uz jezero. Bez obzira što
njegov prijatelj nije čuo tu muziku, on ju je video u
svojim mislima. Tako su prolazili dani i nedelje.

Jednog jutra je medicinska sestra donela vodu za
umivanje i uz prozor pronašla telo muškarca koji je u
snu mirno umro. Bila je tužna i pozvala je medicinsko
osoblje koje je telo odnelo u mrtvačnicu.

Odmah kada je to bilo moguće, drugi muškarac je
zamolio da ga pomere uz prozor. Sestra mu je sa
zadovoljstvom ispunila želju, pobrinula se da se
udobno namesti i ostavila ga samog.
Uz veliki napor podigao se polako na laktove kako bi po
prvi puta ugledao spoljašnji svet.
Konačno je imao priliku sam uživati u lepotama
spoljašnjeg sveta. Pogledao je kroz prozor i ugleda
prazan zid.
Muškarac je pitao sestru koji je to bio razlog da
je pokojni prijatelj tako lepo opisivao stvari u
spoljašnjem svetu. Sestra mu je rekla da je bio slep i
da nije mogao videti zid koji je stajao ispred prozora.
Reče: »A, možda je hteo usrećiti vas?«

Epilog: Neizmerna sreća leži u usrećivanju drugih,
bez obzira na naše uslove. Podeljena tuga se raspolovi,
a kada delimo sreću ona se udvostruči. Ako se
želiš osećati bogatim tada prebroj stvari koje ne
možeš kupiti novcem. »Danas je dar, zato se zove
sadašnjost«.
Prica za dobre ljude
Kategorija: Ostalo
Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015