Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Конкурси Подршка развоју малих и средњих предузећа у Србији – ЕБРД
Подршка развоју малих и средњих предузећа у Србији – ЕБРД
Актуелности - Конкурси
Чланак написао/ла: администратор ,  петак, 02 август 2013 09:28

Европска Унија''Програм подршке малим и средњим предузећима у Србији'' је нови пројекат финансиран од стране Европске уније са 3.5 милиона евра, који спроводи Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) - Смалл Бусинесс Суппорт (СБС) тим, у сарадњи са Министарством финансија и привреде Републике Србије.

ЕБРД ће за 240 предузећа обезбедити потребне технике, вештине и знање, како би постала иновативна, привукла финансијере, стекла одговарајућу стручност, и израсла у пословне лидере, повећавајући тако конкурентност и продуктивност приватног сектора у Србији. Уз помоћ СБС програма за подршку малим и средњим предузећима, ЕБРД повезује предузећа са домаћим консултантима и међународним саветницима који могу пружити подршку унапређењу широког спекта пословних активности. У Србији, СБС је подржао више од 500 предузећа од 2001. године, помажући им да се развију и постану конкурентнија.

Тим за подршку малом бизнису (СБС) омогућава домаћим и међународним консултантима да помогну раст и конкурентност малих и средњих предузећа у растућим тржишно орјентисаним привредама. СБС има два главна производа: Програм подршке јачању пословања (БАС) и Програм намењен расту и развоју предузећа (ЕГП). ЕГП је усмерен ка суштинским менаџерским и структуралним променама у оквиру предузећа, обезбеђујући саветодавне услуге искусних међународних индустријских експерата. БАС подржава краткорочне пројекте, идентификујући саветодавне услуге домаћих консултаната које би могле помоћи предузећима у остварењу специфичних циљева.

 

Бусинесс Адвисорy Сервицес (БАС) је донаторски програм који функционише на бази рефундације трошкова. БАС обезбеђује грантове у висини до 10.000 евра, док клијенти финансирају остатак од 20% до 75% укупне нето вредности пројекта. Од 2006. године, БАС Србија је примио 3.8 милиона евра донаторских средстава од Холандије, ЕБРД, ЕУ и других. Такође, пројекти су делимично финансирани средствима предузећа, у износу од 2.5 милиона евра. 2013. године, БАС је примио 3.48 милона евра од Европске уније, за наставак својих активности у Србији. БАС омогућава клијентима да добију пословне савете од домаћих консултаната у области маркетинga, орgaнизације, оперативног пословања, информационих и комуникационих технологија, инжењерских решења, управљања квалитетом, енергетске ефикасности и ефикасности ресурса и у области заштите животне средине. БАС пројекти су прецизно дефинисани и трају 4 до 6 месеци

Критеријуми за предузећа:

1)      До 250 запослених

2)      Могућност да плате 25-75% укупних трошкова пројекта, у зависности од Грант матрице (максимум гранта је 10.000 ЕУР-а)

 

Тхе Ентерприсе Гроwтх Программе (ЕГП) је програм намењен расту и развоју предузећа, помаже предузећима да направе структурне промене и развију нове пословне вештине, фокусирањем на широк спектар циљева везаних за орgaнизацију, менаџмент, операције, продају, маркетинг и финансије. ЕГП омогућава предузећима да остваре структуралне промене и развију нове пословне вештине на највишем нивоу менаџмента. Инdivидуални пројекти су потпуно прилагођени сваком клијенту и трају од 12 до 18 месеци.

Критеријуми за предузећа:

1)      Пожељно између 100 и 500 запослених

2)      Приходи до 50 милиона ЕУР-а

3)      Могућност да плате 10-50% укупних трошкова пројекта (просечни трошкови ЕГП пројекта износе 50.000 ЕУР-а)

КОНТАКТИ

Булевар Зорана Ђинђића 64а, 5тх Флоор 11070 Нови Београд Сербиа

Тел: +381 11 2120642 Фаx: +381 11 2120713

БАС Натионал Программе  Манагер: Бојана Вукосављевиц

ЕГП Теам Цоординаторс: Озрен Тосиц

БАС Емаил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

ЕГП Емаил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Детаљније на овом линку.


Старији чланци:
">Јавни позив за реализацију програма "Менторинг за 100 новооснованих и постојећих МСПП"
  • 13/05/2013 - Јавни конкурс у области пољопривреде
  • 21/02/2013 - Финансијска подршка за инвеститоре у Србији

  •  
    Општина Ариље.  © 2005 - 2018