Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Помоћ рециклажној индустрији Штампа Ел. пошта

минпољ

Фонд за заштиту животне средине објавио је јавни позив за доделу бесповратних средстава фонда за заштиту животне средине за помоћ рециклажној индустрији у републици србији. предмет позива је додела бесповратних средстава Фонда за заштиту животне средине за помоћ рециклажној индустрији у Републици Србији.

Бесповратна средства додељује се правним лицима – оператерима постројења за управљање отпадом који поседују важећу интегралну дозволу за сакупљање, транспорт, складиштење и третман отпада на територији Републике Србије, издату од стране министарства надлежног за послове заштите животне средине или надлежног органа аутономне покрајине.

По овом позиву Фонд ће у 2010. години доделити бесповратна средства до укупног износа од 100.000.000,00 динара. Појединачном опаратеру постројења који поседују интегралну дозволу за сакупљање, транспорт, складиштење и третман отпада бесповратна средства се додељују највише до износа од 20.000.000,00 динара.

Бесповратна средства додељују се за:

  1. подизање ефикасности постојећих капацитета за прераду отпадних материјала у производном процесу за првобитну или другу намену, осим у енергетске сврхе (у даљем тексту: рециклажни капацитети) и
  2. изградњу сакупљачких центара и постројења за управљање отпадом.

Додељена средства могу бити употребљена само за подизање ефикасности постојећих производних капацитета, унапређење технологије и одржање пословне способности (кредитно задужење, лизинг на опрему, трошак увођења стандарда система менаџмента и др.), а сврху остварења циљева Националне стратегије управљања отпадом. Средства не могу бити употребљена за исплату личних доходака и других принадлежности, јавне кампање и маркетинг.

Сакупљачки центари и постројења за управљање отпадом морају бити израђени у складу са типским идејно-техничким решењем центара за сакупљање и постројења за управљање отпадом на територији Републике Србије, које се преузима од Фонда.

Позив је отворен до расподеле средстава из тачке 1. став 3. а најкасније до 31.12. 2010. године.

Захтеви за доделу бесповратних средстава за помоћ рециклажној индустрији са документацијом достављају се на адресу: Фонд за заштиту животне средине, Београд, др Ивана Рибара 91, са назнаком: „Захтев за доделу бесповратних средстава за помоћ рециклажној индустрији“.

Контакт особа: Биљана Вукићевић.

Терлефони: 011 21 69 368 и 011 22 77 442

Емаил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели


Новији чланци:
  • 07/04/2011 - Активне заједнице
  • 29/10/2010 - Конкурс за лого и сувенир
  • 12/08/2010 - Грађанска читаоница „Либерграф“ из Ужица расписала је Конкурс за финансирање најбоље волонтерске омладинске акције „МЛАДИ СУ ЗАКОН“ за Златиборски округ. Конкурс се расписује поводом Међународног дана младих уз финансијску подршку Министарства омла…
">Конкурс - "Млади су закон"

 

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018