Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Конкурси Активне заједнице
Активне заједнице Штампа Ел. пошта

БЦИФ

Балкански фонд за локалне иницијативе (БЦИФ) расписао је конкурс Активне заједнице. Основни циљ програма је унапређење и развој локалних заједница у Србији путем финансијске помоћи иницијативама, које показују укљученост грађана у решавање заједничких проблема у заједницама из којих долазе, на најбољи начин употребљавају локалне ресурсе и потенцијале и промовишу сарадњу са различитим секторима.

Специфични циљеви програма су:

  • подршка људима/орgaнизацијама да препознају потребе своје заједнице и да спремно и одговорно осмисле начине за решавање проблема;
  • подстицање креативног и ефикасног начина решавања проблема са којима се заједнице у Србији суочавају;
  • подстицање коришћења локалних ресурса у извођењу активности – знања и вештине људи, спремност да се уложи новац, роба, рад, време, идеје, добра воља, и искористе природни и друштвени потенцијали средине.

За овај програм могу конкурисати орgaнизације/групе из Србије, непрофитног карактера, основане у локалној заједници и којима управљају људи из те заједнице.

Није обавезно да ваша група буде регистрована да бисте могли конкурисати, јер БЦИФ подржава и неформалне групе грађана/ки.

Максимални износ донације је 350.000,00 динара.

Рок за пријаву: 16. 05. 2011.

Више информација и потребну документацију можете преузети на: http://www.bcif.org/ .


Старији чланци:
  • 30/10/2010 - Конкурс за лого и сувенир
  • 13/08/2010 - Грађанска читаоница „Либерграф“ из Ужица расписала је Конкурс за финансирање најбоље волонтерске омладинске акције „МЛАДИ СУ ЗАКОН“ за Златиборски округ. Конкурс се расписује поводом Међународног дана младих уз финансијску подршку Министарства омла…
">Конкурс - "Млади су закон"
  • 28/07/2010 - Помоћ рециклажној индустрији

  •  
    Општина Ариље.  © 2005 - 2018