Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Наставак јавних позива за финансирање иновативних компанија кроз Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација Фонда за иновациону делатност Штампа Ел. пошта
Чланак написао/ла: администратор ,  среда, 13 фебруар 2013 21:16

Фонд за иновациону делатностФонд за иновациону делатностФонд за иновациону делатност објављује наставак јавног позива за Програм раног развоја (МИНИ ГРАНТС Програм) и Програм суфинансирања иновација (МАТЦХИНГ ГРАНТС Програм) у овиру Пројекта подршке иновацијама у Србији 8. фебруара 2013. године. Рок за подношење пријава је 15. април 2013. године, до 17 часова.

Програм раног развоја (Мини Грантс Програм) пружа јединствену прилику за српске старт уп и високо технолошке компаније тако што финансира до 85% укупних трошкова пројекта за активности као што су доказивање концепта, израда прототипа и припрема пословних планова, у износу до 80.000 евра.

Програм суфинансирања иновација (Матцхинг Грантс Програм) финансира до 70% укупне вредности пројекта у области технолошког развоја и комерцијализације у укупном износу до 300.000 евра. Програм има за циљ да суфинансира истраживачке и развојне активности у постојећим микро и малим компанијама како би оне успоставиле сарадњу са стратешким партнерима, привукле инвеститоре и пласирале своје иновативне производе и услуге на тржиште.

Средства за Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација обезбеђена су кроз Пројекат подршке иновацијама у Србији, за који је Европска унија определила 8,4 милиона евра, намењених развоју институционалних капацитета за подстицање иновативних активности у приватном сектору у Србији. Поред подизања капацитета и имплементације финансијских инструмената, Светска банка, администратор овог пројекта, пружа и техничку помоћ за трансфер технологија и комерцијализацију у одабраним научним институтима, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Коначну одлуку о финансирању пројеката доноси независна Експерстка комисија Фонда за иновациону делатност на основу извештаја међународних рецензената који прегледају пројекте, извештаја о посети компанијама које спроводи тим Фонда, као и на основу своје стручне експертизе. Ово је форма независног и међународног процеса одлучивања који осигурава не само квалитет, него и транспарентност поступка.

Тим Фонда за иновациону делатност стоји на располагању заинтересованим компанијама за све додатне информације на: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и преко линка: http://www.inovacionifond.rs/nastavak-јавних-позива/

 

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018