Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Кредити и субвенције Фонд револвинг кредита - кредити за мала и средња предузећа и предузетнике
Фонд револвинг кредита - кредити за мала и средња предузећа и предузетнике Штампа Ел. пошта

Народна Банка СрбијеЕвропска унија, преко Европске агенције за реконструкцију, одобрила је током 2001. и 2002. године Републици Србији донацију у износу од 15 милиона евра за финансирање малих и средњих предузећа и предузетника. Донација је за непуне две године у потпуности реализована, а редовним отплатама главнице и камате формиран је Фонд револвинг кредита. Средства донације и Фонда револвинг кредита до краја маја 2013. године користила су 744 мала и средња предузећа и предузетника, у укупном износу од 78,2 милиона евра.

Крајем 2005. године, као резултат успешне реализације донације, Европска агенција за реконструкцију власништво над средствима Фонда револвинг кредита пренела је на Републику Србију, уз обавезу да се средства Фонда и даље користе под истим условима и за исте намене до краја 2015. године.

Намена кредита:

Средства су намењена за набавку опреме и постројења за производњу робе и/или пружања услуga и изградњу објеката за смештај производних капацитета, уз обавезу корисника да најмање 20% вредности пројекта покрије сопственим средствима и могућност да највише 20% кредита искористи за обртна средства.

Услови кредитирања:

  1. Износ појединачног кредита од ЕУР 20.000 до ЕУР 200.000
  2. Каматна стопа тромесечни ЕУРЛИБОР + 3,25%
  3. Рочност кредита до пет година
  4. Период почека кредита до једне године

Крајњим корисницима средства Програма ЛЕДИБ пласирају се преко следећих посредничких банака:

Детаљније информације у вези са овом кредитном линијом могу се добити преко наведених посредничких банака, као и у Сектору за међународну сарадњу Народне банке Србије – Одељење за револвинг кредите Републике Србије (тел.: 011/333-8324, 333-8326, 333-8342).

Више информација овде.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018