Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Дан домаћег филма
Дан домаћег филма
Актуелности - Вести

Дан домаћег филмаДан домаћег филма је програм посвећен промоцији домаћег филмског стваралаштва који се састоји од бесплатних пројекција документарних филмова чију је производњу помоgaо Филмски центар Србије. Дан домаћег филма одржаваће се једном месечно у 11 градова Србије и током 12 месеци биће представљено укупно 14 филмских остварења домаћих аутора. Филмови који ће бити приказани нису имали широку биоскопску дистрибуцију, а заслужују да буду виђени од стране што бројније публике. Након сваке пројекције, гледаоци ће имати прилику да разговарају са неким од чланова ауторског тима.

Дан домаћег филма је иницијатива коју је покренуо Филмски центар Србије у сарадњи са Филмкултуром, орgaнизацијом посвећеној едукацији у области аудиовизуелне културе и уметности, која за циљ има образовање и стимулацију критичког мишљења.

Дан домаћег филма одржаће се 05. јуна у Народној библиотеци у Ариљу са почетком у 20х, а филм који ће бити приказан је «Рун фор Лифе» Младена Матичевића. Филм траје 87 минута.

Филм "Рун фор Лифе" је прича о тројици спортиста из Етиопије који су своју земљу заменили Србијом, у  потрази за бољим животом, спортском каријером и српским држављанством. Филмом се приказује широк  распон проблема, од глобалних до инdivидуалних, међу којима важно место има питање идентитета. Младен Матичевић родјен је 1965. у Београду, а дипломирао је на Катедри за филмску и телевизијску режију Факултета драмских уметности у Београду. Режирао је више од 20 документарних филмова као и ТВ серију “Неки нови клинци” и два дугометражна играна филма “Један на један” и “Заједно”. Аутор је признатих документарних филмова “Како постати херој” и “Рун фор Лифе”, а његов најновији филм “Мој занат”, о животу и делу Арсена Дедића, имао је премијеру у Хрватској током 2014. године.

Линк за трејлер:

httpс://www.youtube.цом/wатцх?в=иЗРмС6јупГц

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018