Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Привредници поново помажу
Привредници поново помажу
Актуелности - Вести

Опште Удружење предузетника општине Ариље одазвало се акцији коју је недавно покренуо Дом здравља Ариље за набавку неопходних медицинских средстава која ће допринети квалитетнијем пружању услуga становништву.

Овај пут се шездесет привредника, који су чланови Удружења, одазвало акцији у којој је сакупљено 315.000 динара. Путем јавне набавке купљена су медицинска средства и материјал која су 9. децембра у просторијама Удружења предата на коришћење Дому здравља.

У знак захвалности за овај гест, в. д. директорка Дома здравља, Ивана Антовић, је председнику Управног одбора Удружења, Милутину Стефановићу, уручила завалницу у име Дома здравља. Она је овом приликом присутне упознала да је у току процес раздвајања Дома здравља Ариље од Здравственог центра Ужице и формирања самосталних јединица здравствених установа. Није могла детаљније да каже, пошто не располаже са прецизнијим информацијама увези са тим, до када ће тај процес раздвајања бити завршен. Како је раније било наговештено, процес је требало да буде завршен до краја ове календарске године, али то се по свему судећи неће догодити. „Због свеga тоga нама је јако тешко да функционишемо у оваквим условима. За сада све јавне набавке реализујемо преко Здравственог центра, јер немамо сопствени жиро рачун. У оквиру Здравственог центра послује десет здравствених јединица због чеga је јако тешко доћи до новца или било чеga другог. Од када сам ја на овој функцији ништа нисмо добили од Здравственог центра, као ни годинама уназад“,изјавила је в.д директорка. Она је овом приликом подсетила да је захваљујући ресорном министарству и локалној самоуправи добијено око 10 милиона динара, и да је ипак нешто урађено. Констатовала је да су опрема и објекти доста стари, због чеga је свака помоћ драгоцена. У претходном периоду запослени су били анgaжовани на увођењу новина у свом раду, неопходних standardа и процедура, у циљу добијања акредитације. Да ли су задовољили неопходне критеријуме, рећи ће екстерна Комисија која ће у периоду од 14. до 16.децембра извршити проверу и оцењивање установе.

Председник Управног одбора Удружења предузетника, Милутин Стефановић, се захвалио привредницима који су учествовали у овој, као и свим другим акцијама, подсетивши овом приликом да су и претходних година помаgaли Дому Здравља. Пре две године су за потребе Хитне службе привредници донирали дефибрилатор, а прошле године су набавили телефонску централу која је допринела бољој комуникацији грађана са овом установом. Овом приликом су од сакупљеног новца ,набавили најнеопходније према препоруци Дома здравља, што треба да допринесе квалитетнијем пружању услуga, као и испуњавању standardа у процесу акредитације.

 

„Радили смо на основу њиховог захтева, шта им је у овом тренутку најпотребније да би се оспособили да се полако одвајају од Здравственог центра Ужице, што је неминовност у орgaнизацији здравственог система. Ово је мали део помоћи коју смо у овом тренутку могли да им обезбедимо. Ариљски предузетници су свесни да је њихов интерес као и интерес њихових запослених да имамо квалитетну здравствену заштиту, и да се у овом тренутку морамо ослонити сами на себе јер државу не вреди чекати. Не би требало да је хуманитарна активност, главна активност нашег Удружења, али у овим годинама се тако испоставља. Нисмо задовољни учешћем предузетника у неким пословним активностима, на удруживању зарад решавања заједничких питања, али покушавамо да добрим примерима и акцијама дамо до знања да смо „живи“ и да радимо на правим стварима, остављајући могућност да се укључе они који то могу и желе“, изјавио је Стефановић и додао да је комуникација са руководством Дома здравља отворена у циљу решавања многих питања у погледу здравствене заштите радника. Истакао је да у том погледу имају примедбе на рад ове установе, и изразио очекивање да ће заједничким и конструктивним прилазом овом проблему наћи највољније решење. Имајући у виду друштвену и економску ситуацију у којој се земља налази, као и проблеме са којима се привреда тренутно суочава, Стефановић је рекао да подршка Удружења ни убудуће неће изостати.


С.Ј.

 

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018