Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Завршна конференција на пројекту "Унапређење положаја избеглих и интерно расељених лица у општини Ариље"
Завршна конференција на пројекту "Унапређење положаја избеглих и интерно расељених лица у општини Ариље"
Актуелности - Вести
??Чланак написао/ла:?? •администратор• ,  ••петак•, 19 •децембар• 2014 10:13•

Пројектни тим у оквиру пројекта „Унапређење положаја избеглих и интерно расељених лица у општини Ариље“ орgaнизовао је 17.12.2014. године у просторијама Скупштине Општине Ариље промо конференцију поводом успешног завршетка пројекта...

Пројекат је трајао од јуна 2013. године до децембра 2014. године и финансиран је средствима Европске Уније и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.

Бранко Вукајловић, Заменик Председника Општине Ариље и уједно менаџер пројекта, поздравио је присутне, пожелео им добродошлицу и укратко нагласио значај овог пројекта за Општину Ариље. Такође, Бранко је истакао важност финансијске помоћи ЕУ у решавању проблема избеглих и интерно расељених лица.

Након Бранковог обраћања присутнима се обратио Милан Петровић као представник Одсека за локални економски развој и укратко подсетио све присутне на циљеве пројекта и активности које су спроведене током трајања пројекта као и резултате који су остварени реализацијом пројектних активности. Уједно је Милан истакао да су кроз пројекат два корисника добила монтажне куће, 7 корисника пакете грађевинског материјала (4 пакета грађевинског материјала из средстава Европске Уније а 3 из средстава Комесаријата за избеглице РС) и 10 корисника пакете за економско оснаживање.

Након тоga Бранко Вукајловић је уручио употребне дозволе и кључеве од монтажних кућа одабраним корисницима Недељку Дмитровић и Ранку Славић. Уједно корисницима пакета грађевинског материјала предати су записници о уградњи грађевинског материјала. Такође на конференцији су представљени флајер и брошура о успешно реализованим причама који су стампани у оквиру пројекта.

Промо конференцији су присуствовали чланови пројектног тима, представници Општинске Управе Ариље, Центра за социјални рад Ариље, Националне службе за запошљавање Ариље, избегла лица која су у оквиру пројекта одабрана за стамбено збрињавање и економско оснаживање као и представници локалних медија.

Након тоga, у холу испред свечане сале Скупштине Општине Ариље приређено је пригодно послужење за све присутне.

http://рефугеес2013.arilje.org.rs/

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018