Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Представа "Преваранти у сукњи" вечерас у Соколском дому
Представа "Преваранти у сукњи" вечерас у Соколском дому
Актуелности - Вести
??Чланак написао/ла:?? ??Марија Алексић?? ,  ••петак•, 26 •мај• 2017 07:46•

У оквиру манифестације "Дани општине Ариље", вечерас, 26. маја од 20:00 часова у Соколском дому можете последати представу "Преваранти у сукњи" у изведби Књажевско сербског театра. Улаз је слободан.

 

Кен Лудвиг често комбинује своје интересовање за музику коју је студирао на Харваду код Леонарда Бернштајна, с писањем – написао је драме које су засноване на раду музичких великана попут Гершвина (чијег је Американца у Паризу адаптирао за сцену), Гиллберта и Саливена. Често адаптира класике, па се тако кроз каријеру хватао у коштац и са Шекспиром, и Р.Л.Стивенсоном и Марком Твеном. Такође, пише за филм и телевизију.

Кен Лудвиг је такође и врло успешан позоришни редитељ. Његова комедија Преваранти у сукњи (Леадинг Ладиес) коју је сам режирао премијерно је изведена 2004.године у Аллеy Тхеатре у Хјустону.

Џек и Лео су двојица незапослених енглеских глумаца који покушавају успети у Америци извођењем сцена из Шекспирових дела. Кад већ готово у потпуности одустану и од глумачких каријера и од живота, у једном часопису прочитају да извесна стара и врло боgaта госпођа из Јорка тражи своје изгубљене рођаке који су као деца с мајком одселили у Енглеску и које отада није видела. Џек и Лео брзо смишљају план који би требало да им донесе боgaтство. План је да се старој боgaташици представе као њени изгубљени рођаци и на тај начин преузму наследство. Ипак, ситуација се компликује кад наши јунаци сазнају да гопођа тражи своје нећакиње. Зато се наши јунаци преоблаче у жене… Ствари постају још компликованије јер се Лео загледа у Мег, живахну, духовиту и надасве привлачну рођаку старе госпође. Мег обожава позориште, а верена је за досадног пастора. И њен ће се живот окренути наглавачке кад се упозна с ‘рођакама’ Максин и Стефани…

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018