Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
У недељу почиње АРЛЕММ Штампа Ел. пошта
Чланак написао/ла: Марија Алексић ,  среда, 12 јул 2017 20:55

Програмски садржаји АРЛЕММ-а 2017. и ове године ће окупити најталентованију децу и омладину из земље и иностранства, са којима ће радити врхунски предавачи и професори виолине, виолончела, клавира, виоле, контрабаса, духовног појања, соло певања и гитаре.

Ариљска летња музичка манифестација – АРЛЕММ реализује се под покровитељством Министарства културе и Општине Ариље, у сарадњи са Црквеном општином града Ариља, Народном библиотеком Ариље и партнером манифестације компанијом Еxтреме Интимо из Ариља која је препознала културни значај ове манифестације. АРЛЕММ своју мисију шири и изван оквира наше земље, уз подршку и помоћ Фондације пријатељи АРЛЕММ-а у САД.

Отварање овогодишње манифестације обележиће наступ Гудача светог Ђорђа и оркерстра Школе за музичке таленте из Ћуприје, као и београдског џез састава Нејкид у недељу 16. јула од 20:30 часова на Градском тргу у Ариљу.

У оквиру АРЛЕММ-а 2017 наступиће истакнути извођачи уметничке музике Дивна Љубојевић и Мелоди, Гитаринет грув систем, а у оквиру АРЛЕММ арт фестивала, који се одржава, 21. и 22. јула на речном острву Уски вир, на реци Рзав, наступиће: Амира Медуњанин, Дувачки оркестар и рок бенд под руководством Александра Седлара са Драганом Ђорђевићем - Сузукијем, као солистом на виолончелу, Краљ Чачка, група Галија и Фридом- Џими Хендрикс трибјут бенд.

За претходних осам година постојања, манифестација АРЛЕММ, у оквиру које је одржано преко 70 едукативних радионица, 120 концерата и 2600 инdivидуалних часова наставе, успела је да заузме водеће место у културно-уметничким догађајима Србије.

Циљ АРЛЕММ-а се остварује кроз препознавање и одабир младих талената, музичку едукацију деце и младих, одржавање концерата, јавних часова и предавања у области музичке културе, повезивање визуелног и звучног доживљаја у уметности и развој еколошке свести и бриге о заштити животне средине.

Спона између инспирације, талента и креативности младих уметника и природних лепота Западне Србије начињена је захваљујући посебном пројекту у оквиру АРЛЕММ-а под називом "АРЛЕММ-Уметнички караван" који ће у Ариљу бити представљен приликом отварања манифестације у недељу 16. јула 2017. године

Реч је о покретној изложби уметничких фотографија, коју чини 18 аудио-визуелних инсталација са укупно 36 фотографија, насталих током трајања Ариљске летње музичке манифестације. Посетиоци су ове године имали прилику да поставку изложбе виде у Ивањици, Чачку, Ужицу, Пожези и на Златибору.

АРЛЕММ је својим концептом, невероватног споја музике, уметности и природе, успео да заузме посебно место у региону. Претходних година на АРЛЕММ-у су наступили најпризнатији уметници као што су: Јован Колунџија, Стефан Миленковић, Влатко Стефановски, Мирослав Тадић, Слободан Тркуља, Лена Ковачевић, Дивна Љубојевић, Роби Лакатош и многи други, који су допринели да АРЛЕММ постане препознатљив као културни светионик Западне Србије. Из године у годину број посетилаца на фестивалу се увећавао, а само прошле године фестивал је посетило преко 8.000 посетилаца.

Детаљан програм манифестације можете погледати на адреси: http://арлемм.рс/програм/

Извор: Блиц, Арлемм.рс

 

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018