Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#OstaniKodKuće
Почетна Актуелности Вести Изложба графика у Градској галерији
Изложба графика у Градској галерији Штампа Ел. пошта

Изложба графика у Градској галерији

У организацији Народне библиотеке Ариље синоћ је у Градској галерији отворена изложба графика Трајчета Блажевског. Са ликом и делом познатог македонског графичара, посетиоце је ближе упознала Сања Софијанић, уредник ликовног програма Галерије, отварајући изложбу.

"Уметниково продирање у прошлост, сеже међутим знатно даље од појаве авангардизма и корена модерне апстракције. Често су визуелне интерпретације обогаћене мотивима са старих печата и хералдичких представа или употпуњене елементима из старих рукописа. Без обзира да ли преузима само облик слова или читав вербални код, Трајче Блажевски то чини на посве модеран начин, који његовим композицијама прибавља печат аутентичности готово исто колико и потпис".

Трајче Блажевски је рођен 1955. године у Скопљу. Академију ликовне уметности, одсек за графику, завршио је у Приштини 1980. године, а постдипломске студије на Факултету ликовних уметности у Београду 1982. године. Члан је Удружења ликовних уметника Македоније и члан Међународних асоцијација у Америци, Енглеској и Италији, а иначе је редован професор на Факултету ликовне уметности у Скопљу. Ову поставку у Градској галерији можете погледати до 9. јула у времену од 10 до 20 часова (радним данима) и суботом од 8 до 14 часова.

Izložba grafika u Gradskoj galerijiИзложба графика у Градској галерији
Изложба графика у Градској галеријиСа ликом и делом познатог македонског графичара Трајчета Блажевског, посетиоце је ближе упознала Сања Софијанић, уредник ликовног програма Галерије, отварајући изложбу.
Изложба графика у Градској галерији
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018