Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Изложба графика у Градској gaлерији
Изложба графика у Градској gaлерији Штампа Ел. пошта

Изложба графика у Градској gaлерији

У орgaнизацији Народне библиотеке Ариље синоћ је у Градској gaлерији отворена изложба графика Трајчета Блажевског. Са ликом и делом познатог македонског графичара, посетиоце је ближе упознала Сања Софијанић, уредник ликовног програма Галерије, отварајући изложбу.

"Уметниково продирање у прошлост, сеже међутим знатно даље од појаве аванgaрдизма и корена модерне апстракције. Често су визуелне интерпретације обоgaћене мотивима са старих печата и хералдичких представа или употпуњене елементима из старих рукописа. Без обзира да ли преузима само облик слова или читав вербални код, Трајче Блажевски то чини на посве модеран начин, који његовим композицијама прибавља печат аутентичности готово исто колико и потпис".

Трајче Блажевски је рођен 1955. године у Скопљу. Академију ликовне уметности, одсек за графику, завршио је у Приштини 1980. године, а постдипломске студије на Факултету ликовних уметности у Београду 1982. године. Члан је Удружења ликовних уметника Македоније и члан Међународних асоцијација у Америци, Енглеској и Италији, а иначе је редован професор на Факултету ликовне уметности у Скопљу. Ову поставку у Градској gaлерији можете погледати до 9. јула у времену од 10 до 20 часова (радним данима) и суботом од 8 до 14 часова.

Izložba grafika u Gradskoj galerijiИзложба графика у Градској gaлерији
Изложба графика у Градској gaлеријиСа ликом и делом познатог македонског графичара Трајчета Блажевског, посетиоце је ближе упознала Сања Софијанић, уредник ликовног програма Галерије, отварајући изложбу.
Изложба графика у Градској gaлерији
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018