Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#OstaniKodKuće
Почетна Актуелности Вести Данас пријемни испит из математике
Данас пријемни испит из математике Штампа Ел. пошта

Данас пријемни испит из математике

Ученици основних школа данас су полагали квалификациони пријемни испит из математике. Извлачењем комбинације питања под редним бројем 5 почело је полагање квалификационог испита из математике. Комбинацију питања, у директном преносу на Првом програму РТС-а и Радио Београда, извукао је министар просвете Жарко Обрадовић.

Начин полагања испита је исти као и прошле године. Од 17 задатака, пет је нових у којима су промењени бројеви, док је структура остала иста. За решавање задатака ђаци су имали два сата. Први незванични резултати пријемног испита биће познати сутра, у преподневним сатима а објављивање коначних резултата пријемног испита је у понедељак, 28. јуна када се и попуњавају и предају листе жеља.

Јуче је било полагање квалификационог пријемног испита из српског језика. За пријемни испит из српског ученици тврде да није био тежак и да су углавном задовољни резултатима.

Ово је последња генерација која на овакав начин полаже пријемни за упис у средње школе. Од следеће године уводи се мала матура.

Пријемне испите у Основној школи "Стеван Чоловић" у Ариљу полагао је 121 ученик. Такође, у просторијама школе у Ариљу пријемне испите полагало је и 12 ученика Основне школе "Ратко Јовановић" Крушчица.

Места за упис ученика у средње школе има довољно. У средњој школи "Свети Ахилије" у Ариљу места за упис ученика има више од броја ученика који су завршили осми разред у свим школама на подручју општине. Око тридесетак ученика из Ариља сваке године уписује школе у Ужицу, Ваљеву, Пожеги, Чачку...

Све информације, новости, извештаји везани за упис налазе се на огласној табли школе у Ариљу и сајту www.osstevancolovic.rs, линк "Упис ученика у средњу школу 2010".

Danas prijemni ispit iz matematikeДанас пријемни испит из математике
Данас пријемни испит из математикеПријемне испите у Основној школи "Стеван Чоловић" у Ариљу полагао је 121 ученик.
Данас пријемни испит из математике
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018