Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Одржана 17. седница СО Ариље
Одржана 17. седница СО Ариље Штампа Ел. пошта

Одржана 17. седница СО Ариље

Седамнаеста седница Скупштине општине Ариље одржана је у уторак, 15. јуна. Према Дневном реду овог заседања, др Момо Плазинчић, председник СО-е најпре је образложио Извештај и закључке са Регионалне конференције одржане у Будви, 3. и 4. јуна 2010. Повод је био што је општина Ариље препозната као пример добре етичности на локалном нивоу.

Прихватањем Извештаја и закључака са ове конференције под називом "Добра управа, транспарентност и етика на општинском нивоу", СО-е Ариље је истовремено усвојила препоруке за јачање квалитета локалног управљања. Оне, између осталог, садрже препоруке за седам принципа јавног живота: јавни интерес изнад приватног, интегритет, објективност, одговорност, отвореност, достојност и часност и лидерство.

Образлажући Извештај о пословању Јавног комуналног предузећа Регионална санитарна депонија "Дубоко" Ужице за 2009. годину а потом и Програм пословања истог предузећа за 2010. годину, дипл. економиста Нада Тодоровић је, између осталог, појаснила неколико спорних чињеница и дилема, изнетих на овој седници.

Потом су Извештај и Програм пословања овог предузећа усвојени, већином гласова присутних одборника.

Održana 17. sednica SO-e AriljeОдржана 17. седница СО-е Ариље
Одржана 17. седница СО-е АриљеСедамнаеста седница Скупштине општине Ариље одржана је у уторак, 15. јуна.
Одржана 17. седница СО-е Ариље
Одржана 17. седница СО-е Ариље

Након доношења Одлуке о завршном рачуну буxета општине Ариље за 2009. годину, председавајући у другом делу седнице, заменик председника СО-е Ниша Булатовић, најавио је дискусију о извештајима о раду и финансијском пословању јавних предузећа и установа. Већином гласова присутних одборника, прихваћени су: Извештај о пословању Јавног предузећа "Дирекција за изградњу" Ариље за 2009. г., Извештај о раду и финансијски извештај Народне библиотеке Ариље за 2009.г., Извештај о финансијском пословању Дечјег вртића Ариље за 2009. годину. Прихваћени су Извештаји о раду и финансијски извештаји за 2009. годину Средње школе "Свети Ахилије" и основних школа у Ариљу, Латвици, Брекову и Крушчици и именовани Школски одбори ових школа.

Након образложења председника Општег удружења предузетника Владисава Живковића, СО-е је једногласно усвојила Извештај о раду овог удружења за 2009. годину.

У Извештају о остварењу и утрошку средстава самодоприноса прикупљених у 2009. години наводи се да су ова средства коришћена за изградњу, реконструкцију и одржавање улица и путева у износу од 40% и за финансирање основних функција месних заједница у износу 60%. Годишњим планом коришћења средстава самодоприноса прикупљених у 2010. години, предвиђено је да се ова средства користе за исте намене а у износима који су одређени нивоом прикупљених средстава и коефицијентом карактеристичним за сваку месну заједницу.

СО-е је такође донела Одлуку о измени и допуни Одлуке о оснивању Јавног предузећа "Дирекција за изградњу" Ариље и дала сагласност на измену и допуну Статута истог предузећа. Ове две тачке Дневног реда део су правне процедуре којом се ствара правни основ за предају послова на одржавању и управљању Спортском халом ЈП "Дирекција за изградњу".

СО-е је на овом заседању дала сагласност на Одлуку о утврђивању цене воде Јавног комуналног предузећа "Зелен" Ариље. Грађани ће од 1. јула 2010. године, уместо досадашњих 24,20 динара по кубику воде плаћати 27 динара а привреду ће уместо 56,40 динара, кубик воде коштати 60 динара.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018