Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Медија викенд и у Ариљу
Медија викенд и у Ариљу Штампа Ел. пошта

Медија викенд и у Ариљу

Регионална развојна агенција "Златибор" је у сарадњи са туристичком орgaнизацијом Ужица и осталим туристичким орgaнизацијама општина Златиборског окруga, у периоду од 3. до 7. јуна, орgaнизовала новинарски викенд за стране и домаће новинаре и туроператоре.

Медија викенду присуствовало је 18 новинара, од тоga 11 домаћих и 7 страних. У гостима су били новинари из Немачке, Хрватске, Француске, Литваније, Русије, Бенелукса и Словеније, и новинари домаћих листова: Гласа јавности, Политике, Туристичких новина, Политикиног додатка о туризму, Призме, ревије Она, ревије Уно, слободан новинар Драgaн Боснић и Гроздана Пашин из Радио Новог Сада. Они су у недељу 6. јуна, у склопу посете Регији западне Србије, кратко боравили и у Ариљу, једној од шест општина која је укључена у Пројекат развоја приватног сектора у југозападној Србији, а који финансира Швајцарска влада преко Агенције за развој и сарадњу.

Госте је у Ариљу дочекала председница општине, др Мирјана Авакумовић, која им је пожелела добродошлицу и пријатан боравак у нашем граду. Гости су затим посетили цркву Светог Ахилија, где им је о историјату цркве и самог места говорио академски сликар Љубивоје Јовановић, а потом су посетили Градску gaлерију и погледали тренутну поставку, изложбу слика Радомира Верговића, споменик малини, Градски парк и спортску халу. Посетиоци су понели пријатне утиске ,а новинари из Литваније и Немачке изразили су жељу да поново дођу и да дуже остану.

Запослени у туристичким орgaнизацијама су веома задовољни што су успели да окупе домаће и стране новинаре и да доведу познату Агенцију "Панакомп" из Новог Сада, са циљем да упознају лепоте руралних предела, па се надају да ће убудуће бити гостију.

Medija vikend i u AriljuМедија викенд и у Ариљу
Медија викенд и у АриљуМедија викенду присуствовало је 18 новинара, од тоga 11 домаћих и 7 страних.
Медија викенд и у Ариљу
Медија викенд и у Ариљу
Медија викенд и у Ариљу
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018