Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Ариљци на манифестацији Златне руке Златара 2010.
Ариљци на манифестацији Златне руке Златара 2010. Штампа Ел. пошта

Ариљци на манифестацији Златне руке Златара 2010.

На манифестацији "Златне руке Златара" која се одржава са циљем неговања и очувања народног стваралаштва, 27. и 28. маја у Новој Вароши, свој производни програм и услуге представили су излаgaчи из Ариља. СЗКР ЕТНО ТЕX САВИЋ, Милка Савић, село Миросаљци, представило је свој производни програм, мушку и женску народну ношњу, јелеке, чарапе а однедавно је ово домаћинство регистровано за бављење сеоским туризмом.

Уметнички атеље ГРАФЕМ, власника Влада Илића представио је сувенире од дрвета (употребни предмети, слике, чивилуци, календари....), Занатска радња МОТИВИ, Душка Јеверичића своје производе: кецеље, торбе за хлеб, јастуке, свеске, куваре итд.

Ове године пета по реду манифестација "Златне руке" одржавала се у центру Нове Вароши а свечано отварање , уз боgaт културно уметнички програм, планирано је 27. маја, у 13 часова.

Најављено је присуство излаgaча из Нове Вароши, Пријепоља, Прибоја,Ужица, Сјенице, Пожеге Смедеревске Паланке, Свилајнца, Бачке Паланке, Коцељеве, Ниша, Краљева, Крагујевца...

Туристичко-спортски центар "Златар" доделио је захвалнице свим учесницима изложбе а најбоље уређеном штанду посебно признање. За најбољи сувенир изложбе обезбеђене су награде спонзора за прво, друго и треће место. Изложба је била продајног карактера.

Ariljci na manifestaciji Zlatne ruke Zlatara 2010.Ариљци на манифестацији Златне руке Златара 2010.
Ариљци на манифестацији Златне руке Златара 2010.Ове године пета по реду манифестација "Златне руке" одржавала се у центру Нове Вароши.
Ариљци на манифестацији Златне руке Златара 2010.
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018