Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Донаторским средствима до усавршавања службеника
Донаторским средствима до усавршавања службеника
Актуелности - Вести
??Чланак написао/ла:?? ??Презентација?? ,  ••понедељак•, 29 •новембар• 2021 09:00•

Донаторским средствима до усавршавања службеника

Општинска управа општине Ариље од децембра 2020. године учествује у реализацији пројекта „Посебан програм стручног усавршавања у Општинској управи општине Ариље у 2021. години“, који Стална конференција градова и општина спроводи са Канцеларијом Савета Европе у Београду. У оквиру Пројекта пре свега су утврђене потребе за стручним усавршавањем службеника у општини Ариље, затим је израђен Посебан програм обуке, у оквиру којег су планиране три области усавршавања запослених и то: у области одабира кадрова, финансија и јавних набавки.

26. 11. 2021. године одржана је прва планирана обука - Методе и технике вођења разговора у изборном поступку интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места, након спроведеног јавног позива за акредитованог предавача. Осим запослених у локалној самоуправи, прилику да присуствују, науче нове и утврде већ усвојене методе и технике, имали су и чланови Комисија за запошљавање осталих јавних предузећа и установа на територији општине Ариље.

Са низом планираних едукација наставиће се 30. новембра, када учеснике очекује вебинар из области јавних набавки.

Истичемо, да је део добијених донаторских средстава Савета Европе осим за усавршавање запослених, планирано и за набавку опреме у виду таблета и блутут звучника за лакше будуће праћење семинара доступних путем развијених интернет платформи, као што је „ЗООМ“.

 

 

 

 

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018