Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Отворен АРЛЕММ 2010 Штампа Ел. пошта

Отворен АРЛЕММ 2010

У Ариљу се ове године први пут одржава Летња школа младих музичара 'Арлемм 2010' која је окупила талентовану децу из целе Србије. Манифестација је отворена синоћ концертом у сали Соколског дома у Ариљу на коме су наступили ученици Музичке школе за младе таленте из Ћуприје и Београда. Част да отвори ову манифестацију припала је др Мому Плазинчићу председнику Скупштине општине Ариље, која се одржава под покровитељством општине Ариље и Народне библиотеке.

Овај пројекат је настао као идеја породице Младеновић, чија су четири члана професионални музичари, да своје велико музичко и педагошко искуство пренесу у крај из кога потичу. Они се надају да ће ова идеја бити одржива, а да ће манифестација постати традиционална. Њихова намера је да се кроз музичку летњу школу деца анимирају и заинтересују за класичну музику у оквиру музичких дисциплина – виолина, виолончело, клавир и камерна музика. Школа је намењена најмлађима, деци од 5 до 9 година која до сада нису имала музичко образовање, ученицима нижих и средњих музичких школа, и студентима музичких академија. Путем аудиције јуче су одабрана деца која имају склоност ка музици и она ће похађати летњу музичку школу. Са њима ће радити чланови породице Младеновић, а резултате тога рада деца ће показати на завршном концерту 28. јула.

Да је идеја заиста занимљива показао је велики број заинтересоване деце и родитеља који су били присутни на аудицији и на отварању ове манифестације.

Otvoren ARLEMM 2010Отворен АРЛЕММ 2010
Отворен АРЛЕММ 2010У Ариљу се ове године први пут одржава Летња школа младих музичара „Арлемм 2010“ која је окупила талентовану децу из целе Србије.
Отворен АРЛЕММ 2010
Отворен АРЛЕММ 2010
Отворен АРЛЕММ 2010
Отворен АРЛЕММ 2010
Отворен АРЛЕММ 2010
 

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018