Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Отварање пута према Височкој бањи Штампа Ел. пошта

Од идеје до стварности

Поводом завршетка радова на путу према Височкој бањи, у недељу, 1. августа планирано је свечано отварање, на Обрешцима, у 13 сати. Радови на овом путу, у дужини од 4,5 км, започели су пре неколико година када је пут прокопан и делимично проширен. У овој фази радова извршено је проширивање и подасипање пута, припрема за асфалтирање и асфалтирање, до моста на Рзаву.

До самог изворишта лековите воде води стаза дужине око једног километра, кроз кањон реке. Како што боље искористити лековита својства бањске воде дилема је која постоји одавно јер се искуства пацијената о њеној лековитости бележе више стотина година. Зато је асфалтни пут био најзначајнији корак ка томе да се што боље искористи потенцијал који бања има.

Здравствени, туристички и привредни потенцијал је несумњив и може значајно допринети развоју овог краја а такође и бити доступан туристима који посећују Златибор. Реализацију пројекта изградње пута омогућили су Министарство за инфраструктуру, општина Ариље и “Путеви” д.о.о. Ивањица а организатор прославе Месна заједница Висока.

Otvaranje puta prema Visočkoj banjiОтварање пута према Височкој бањи
Отварање пута према Височкој бањиУ недељу, 1. августа у 13 сати, на Обрешцима, планирано је свечано отварање пута за Височку бању.
Отварање пута према Височкој бањи
Отварање пута према Височкој бањи
 

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018