Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Свечаност поводом отварања пута према Бањи
Свечаност поводом отварања пута према Бањи Штампа Ел. пошта

Отварање пута

Асфалтни пут од Обрежака до моста на Рзаву, у Височкој бањи, јуче је званично пуштен у саобраћај. Уз присуство бројних угледних гостију и мештана, пресецањем врпце и великим народним весељем, обележен је овај доgaђај који уједно означава почетак и најзначајнији корак ка напретку Височке бање и читавог краја. Домаћин свечаности, Одбор МЗ Висока, за госте свечаности орgaнизовао је дочек на почетку деонице, на Обрешцима.

Председници општине Ариље, др Мирјани Авакумовић припала је част да пресече црвену врпцу и означи почетак свечаности. Уз шампањац и честитке а потом и вожњу кочијама, новим путем до Бање, симболично је наговештена нова будућност бањског туризма у Висоци.

Ова деоница пута, дуga 3950 метара, наставак је регионалне саобраћајнице М-228, Ариље – Висока. Радови су започели пре две и по године. Најпре је урађено прокресивање, трасирање и делимично проширење. Од 20. маја ове године, проширење је комплетирано и урађен је насип од 5,5 до 6 метара. Стављена је асфалтна подлоga ширине три метра и урађени пропусти и одводи за воду. Извођач радова су “Путеви” Ивањица.

Обраћајући се присутнима на свечаном ручку, председница Авакумовић је истакла да ће у овој години, у ариљској општини, бити још прилика за окупљање са сличним поводом: –Путни правац који данас отварамо, за све нас је од посебне важности. Налази се у најудаљенијем селу општине и важан је услов да људи овде остану и живе добро. Такође, Височка бања је важна туристичка дестинација за нашу општину и целу Србију. Председница Авакумовић се захвалила г. Милки Марковић, Зорану Мићовићу, извођачима радова и свима који су помогли да се овај пројекат успешно реализује.

–Ништа боље не успева него идеја кад јој дође време, рекао је Зоран Мићовић у обраћању присутнима истакавши да сваки успех има сто очева а неуспех само једног. Он се захвалио свима који су помогли да се овај посао са успехом заврши, пожелео срећу у свим другим активностима а породицама које овде живе перспективну будућност: –Тек сада, када смо ово завршили, можемо говорити о новим могућностима и новим инвестицијама.

Председник МЗ Висока, Златомир Петровић, уручио је захвалнице за допринос развоју села и изградњу пута. Шта за мештане значи пут, најбоље говоре они сами. Коста Милојевић каже да се некада до бање стизало пешке или на самарима коња али је народа увек било доста: –Пут ће нас препородити и за врло кратко време унапредићемо бању, поручује, са пуно оптимизма, г. Милојевић. Вукашин Ратковић из Пожеге рођен је у Висоци и о бањи слично размишља. Он истиче да је овај крај коначно добио шансу да напредује, млади да овде оснивају породице а бања прилику да процвета. Очекује се интензивирање активности на пројектима у вези бање, у локалној самоуправи у Ариљу. У том смеру ће први корак бити побољшање прилаза изворишту лековите воде и базенима, на око километар стазе, од новог асфалтног пута.

Otvaranje puta prema Visočkoj banjiОтварање пута према Височкој бањи
Отварање пута према Височкој бањиПоводом завршетка радова на изградњи пута за Височку бању, Одбор МЗ Висока је орgaнизовао свечаност.
Отварање пута према Височкој бањи
Отварање пута према Височкој бањи
Отварање пута према Височкој бањи
Отварање пута према Височкој бањи
Отварање пута према Височкој бањи
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018