Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Одржан Трофеј Рзава - Урјак 2010. Штампа Ел. пошта

Одржан Трофеј Рзава - Урјак 2010.

Овог викенда у Ариљу одржане су две значајне спортске манифестације које су окупиле велики број људи, највише младих. У суботу и недељу, 14. и 15. августа, упоредо су се одвијали: прво такмичање у скоковима у воду и пливању на 100 метара на плажи Урјак на Рзаву и пети по реду, Стреет баскет турнир на Градском тргу у Ариљу.

Спортска манифестација Трофеј Рзава - Урјак 2010. укључила је надметање у две спортске дисциплине: у скоковима у воду, дисциплина ласта и прелом, у суботу, 14. августа и надметање у некој врсти триатлона (пливање на 50 метара и трчање на стази дугој 100 метара). Све ово одвијало се у преdivном амбијенту плаже Урјак, надалеко познате свим посетиоцима Рзава.

Организатор прве спортске манифестације ове врсте је Клуб екстремних спортова Арес Ариље:

- Већ 15 година желимо да организујемо једну овакву манифестацију и у Ариљу. Уз помоћ нама драгих пријатеља из Ужица ове године смо то и успели. Зато им се захваљујем као и свима који су нам изашли у сусрет. Врло смо задовољни како је све протекло и колико је света дошло да нас подржи и ужива у свему овоме. Многи овај наш спорт доживљавају као екстремни али када га једном пробате и осетите дозу слободе у лету према води - заволећете га заувек. Иначе, наш спортски клуб окупља љубитеље сличних спортова попут параглајдинга и планинарења. Показали смо да имамо будућност и од оснивања, пре две године, трудимо се да све наше активности подигнемо на што озбиљнији, већи ниво, каже Милоје Василић, организатор такмичења.

У овом клубу истичу да је идеја о одржавању такмичења нераскиdivо везана за причу о очувању природних карактеристика Рзава и амбијента какав је сада као и за то да Рзав поседује много неискоришћених потенцијала.

- Рзав нам даје много тога а ми њему исувише мало, став је г. Василића, члана овог клуба.

Trofej Rzava - Urjak 2010.Трофеј Рзава - Урјак 2010.
Трофеј Рзава - Урјак 2010.Спортска манифестација Трофеј Рзава - Урјак 2010. укључила је надметање у две спортске дисциплине: у скоковима у воду, дисциплина ласта и прелом, и надметање у некој врсти триатлона.
Трофеј Рзава - Урјак 2010.
Трофеј Рзава - Урјак 2010.
Трофеј Рзава - Урјак 2010.
Трофеј Рзава - Урјак 2010.

Укупно 14 скакача из Пожеге, Ариља и Ужица се у дисциплини скокови у воду надметало за титулу најбољег. Судијски жири (Бранко Богићевић, Станко Ћосић, Владимир Деспотовић), одлучио је да укупни победник у овој дисциплини буде Александар Алексић из Ужица. О свом успеху, Александар каже:

- Нисам се надао да ћу доћи до првог места али ме, ето, срећа погледала. Не бавим се професионално овим спортом али сам одрастао на обалама Ђетиње и од малих ногу побеђујем на сличним такмичењима, од трамболина до великих скакаоница. Такмичење је, иако се први пут организује, више него добро и наградом сам презадовољан.

Иначе је награда новчана, за три првопласирана такмичара. Такође, победник је, од ОО Демократске странке из Ариља на поклон добио бицикл, моунтаин бике.

Председник судијског жирија, Бранко Богићевић иначе директор спортског центра "Велики парк" у Ужицу и вишеструки првак Југославије и Србије у традиционалним скоковима у воду, честитао је организаторима истакавши да је најбитније што је све протекло у најбољем реду:

- Овде је нешто нижа висина али скаче се са висине од 12, 15 па до 23 метра. Овде смо видели два-три скакача који су скакали на свим скакаоницама у Србији, БиХ и Црној Гори. Преdivна је локација, за одмор и уживање је идеална а ова манифестација само може да употпуни целокупни доживљај.

Организатор је у недељу, 15. августа, наставио са такмичарским активностима, у трчању на 100, потом пливању на 50 и на крају трчању на 100 метара. Победник је Стефан Мићић, друго место припало је Стефану Луковићу и треће Александру Милетићу.

Манифестацију су подржали: Скупштина општине Ариље, кафе бар Урјак, Профи макс студио, Штампарија Наутилус, ВНВ Принт, Спортско риболовачко друштво “Рзав” Ариље, Пржионица кафе “Врањевац”.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018