Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Одржан пети Стреет баскет турнир у Ариљу Штампа Ел. пошта

Одржан пети Стреет баскет турнир у Ариљу

Укупни екипни победник петог Стреет баскет турнира, одржаног 14. и 15. августа на Градском тргу је екипа "К1X" из Ариља, друго место припало је екипи "Кафе огњиште" из Пожеге а треће "Спортексу" из Ариља. У бацању тројки победили су Чачани а апсолутни фаворит у закуцавању, као и прошле године, био је Марко Живановић из Ариља.

И ове године, као и претходних, најбоље пласирани у својим категоријама освајали су робне и новчане награде. Осим вредних новчаних награда које су припале трима првопласираним екипама, најбољем "тројкашу" припао је скутер а победнику у закуцавању плазма телевизор. Такође, такмичарима су подељени поклон пакети, од "Бамбија" и "Златиборца"...

Несумњиво, ова спортска манифестација је већ препознатљива, у сваком погледу. За такмичаре, првенствено, јер се дуго припремају за наступ на турниру а затим дуго, до следећег пута, препричавају појединости.

- Већ у јуну имамо пријаве такмичарских екипа, кажу организатори, Клуб Демократске омладине у Ариљу.

Екипе из Ивањице, Чачка, Косјерића, Пожеге и Ариља учествовале су на овогодишњем турниру али је било доста пријава екипа из Београда, Шапца итд. Они ове године нису имали среће да учествују јер није било могућности да се обезбеди смештај, хотелски капацитети су били препуни. Ипак, на турниру су учествовале 23 екипе и играо се до раних јутарњих сати.

- Решићемо овај проблем идуће године, одлучни су омладинци у клубу.

Такође, обећавају да ће усавршити детаље око одигравања утакмица како би оправдали улогу добрих домаћина а турнир проширио границе спорта и пријатељства међу младима.

Održan peti Street basket turnir u AriljuОдржан пети Стреет баскет турнир у Ариљу
Одржан пети Стреет баскет турнир у АриљуОсим вредних новчаних награда које су припале трима првопласираним екипама, најбољем "тројкашу" припао је скутер а победнику у закуцавању плазма телевизор.
Одржан пети Стреет баскет турнир у Ариљу
Одржан пети Стреет баскет турнир у Ариљу

Организација турнира подразумевала је бројне друге активности. Првог дана, одржан је турнир за дечије екипе, ревијалног карактера. Учествовало је шест екипа, узраста од 1995 - 2000. годишта. Истовремено са организацијом турнира, Клуб демократске омладине приредио је дочек члановима омладинских организација ДС-а из целе Србије на челу са председником демократске омладине Србије, Балшом Божовићем. Била је то прилика за разговор о даљим активностима и плановима за будућност као и за дружење у Гучи.

Већ традиционално, манифестација Стреет баскет се такође препознаје и по хуманости коју показују према деци у "Импулсу", удружењу које окупља лица са посебним потребама. Омладинци ДС-а у Ариљу о овоме говоре доста скромно и ненаметљиво. Сматрају да се оваква активност, било које политичке или друге групације, подразумева. Пакетићи су подељени, а деца на овакве гестове пажње увек делују емотивно.

Клуб Демократске омладине у Ариља не пропушта прилику да се захвали свим привредницима и организацијама који су помогли да турнир оправда очекивања, да из године у годину расте и руши представе о Ариљу као малом и досадном градићу у коме нема спортских и других дешавања, толико потребних, нарочито младим људима.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018