Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Турнир за млађе категорије у спортској хали
Турнир за млађе категорије у спортској хали Штампа Ел. пошта

Турнир за млађе категорије у спортској хали

Кошаркашки турнир за млађе категорије, у орgaнизацији ОКК “Ариље”, почео је јуче, у новој спортској хали у Ариљу. На турниру учествују екипе кошаркашког клуба “Партизан” из Београда, омладинских кошаркашких клубова “Београд” из Београда, “Плеј Офф” из Ужица, “Слоga” из Пожеге и “Ариље” из Ариља. Екипе су састављене од играча 1999/2001. годишта. Утакмице се играју два дана а проглашење победника, додела диплома и пехара је 5. новембра, у поподневним часовима.

Турнир се игра под мотом “Дружење и пријатељство” што јасно говори о намерама орgaнизатора и учесника.

Упутивши речи добродошлице, председница општине Ариље Мирјана Авакумовић је истакла да је поред игре важно и дружење деце у спортском окружењу и стварање нових пријатељстава. Намера орgaнизатора је да турнир постане традиционалан.

Сматрамо да је турнир лепа прилика за децу која у време кратког распуста и предаха од школе, играју утакмице у divној, новој спортској хали, каже Драgaн Миливојевић из ОКК “Ариље”. Он се захваљује на разумевању и подршци Скупштине општине и председнице Мирјане Авакумовић као и приватним предузетницима који су помогли одржавање турнира, фирмама “Екстера”, “Еволушн” и “Самарџић-Шуцо”.

Turnir za mlađe kategorije u sportskoj haliТурнир за млађе категорије у спортској хали
Турнир за млађе категорије у спортској халиНамера орgaнизатора је да турнир постане традиционалан.
Турнир за млађе категорије у спортској хали
Турнир за млађе категорије у спортској хали

Тренер ОКК “Ариље”, Љубиша Грковић такође наглашава да је осим овоga, значајна подршка коју су дали родитељи, деца и љубитељи кошарке који подржавају клуб од самог оснивања. ОКК “Ариље” основан је у септембру, 2009. године са идејом да што више деце тренира и да кроз спортско надметање и игру усваја узорне и здраве стилове живљења. Тренутно броји око 40-так активних чланова, 1999/2001. годишта.

Учешће на оваквим турнирима је сјајан начин да се промовише спорт, стекну нова пријатељства а из спортског угла гледано свакако да одигравањем утакмица на турнирима, ови дечаци напредују у спорту којим се баве, закључује тренер млађих категорија ФК “Партизан”, Марко Станковић.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018