Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Званично отпочели радови
Званично отпочели радови Штампа Ел. пошта

Званично отпочели радови

Добијањем одобрења за изградњу приступног пута, далековода од 35 киловолта, цевовода сирове воде и ТК кабла до градилишта у Сврачкову, 5. новембра озваничен је почетак радова.

– У октобру 2009. године потписан је Уговор о удруживању средстава за изградњу бране и акумулације „Ариље – профил Сврачково“ између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде ( Републичке дирекције за воде), и општина Ариље, Пожеga, Лучани, Горњи Милановац, града Чачка и ЈП „Рзав“, чиме су се стекли услови за почетак изградње. Вредност овог уговора је 61.694.776 еура, где Републичка дирекција за воде учествује са 91,05%, општине Ариље и Лучани 0,78%, општине Пожеga и Горњи Милановац 1,36% и Чачак 4,67 %.

Zvanično otpočeli radoviЗванично отпочели радови
Званично отпочели радовиУговорени радови у 2010.години је изградња приступног пута дугог 3.511 метара.
Званично отпочели радови
Званично отпочели радови
Званично отпочели радови
Званично отпочели радови

Уговорени радови у 2010.години је изградња приступног пута дугог 3.511 метара чија је вредност 319.452.763 динара и изградња далековода од 35 киловолта чија изградња кошта 36.315.798 динара. До сада је завршена експропријација за пут и далековод и за брану са пратећим објектима, док је експропријација за језеро у току. Планирано је да у 2011.години почну радови на изградњи бране. За изгрању бране у „Сврачкову“ средстава ће бити довољно, а брзина градње ће зависити само од техничких могућности извођача радова. Републичка дирекција за воде обезбедиће довољно средстава за ову акумулацију јер не желимо да њена градња траје попут неких сличних акумулација које су се у Србији градиле и по 20 година, изјавио је између осталог директор Републичке дирекције за воде Александар Продановић.

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, председници општина и града Чачка који учествују у изградњи бране „Сврачково“, директори комуналних предузећа, директори више предузећа – извођача радова, представници Моравичког окруga, запослени у ЈП „Рзав“ и многи други, су након обраћања директора Љуба Лазовића и видео презентације о припремним радовима, сви заједно обишли терен на коме су отпочели радови.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018