Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Школа у Ариљу обележава 166.година постојања
Школа у Ариљу обележава 166.година постојања Штампа Ел. пошта

Школа у Ариљу обележава 166.година постојања

Пригодним манифестацијама и програмима ОШ „Стеван Чоловић“ обележава 166 година постојања. За Дан школе узет је 9. новембар пошто је тада у Ариљу почела са радом Прва редовна Основна школа. Тим поводом, 8. новембра, првог дана манифестације одржан је турнир у малом фудбалу, квиз знања на тему „Историјат школства у Ариљу“ и Књижевно вече страних језика.

У финалу турнира у малом фудбалу такмичила се парна против непарне смене. Турнир је започео утакмицом између ИИИ5 и ИВ4 у којој су трећаци однели победу резултатом 2:0, а у другој одиграној утакмици између одељења ИВ3 и ИВ1, резултат је био2:1 . Највише голова било је у мрежи ВИИИ1, које је изгубило утакмицу од ВИИИ2 са 10 :1. Победе у осталим утакмицама однела су одељења ВИ6,ВИИ4, и В4. Иако помињемо резултате они нису били најважнији, било је важно дружење и спортска игра.

Колико познају историјат школства у Ариљу показали су учесници квиза у коме су учествовале четири мешовите екипе од четвртог до седмог разреда. Најбољи пласман остварила је екипа број три са 45 освојених бодова.

Škola u Arilju obeležava 166.godina postojanjaШкола у Ариљу обележава 166.година постојања
Школа у Ариљу обележава 166.година постојањаПрвог дана манифестације одржан је турнир у малом фудбалу, квиз знања и Књижевно вече страних језика.
Школа у Ариљу обележава 166.година постојања
Школа у Ариљу обележава 166.година постојања
Школа у Ариљу обележава 166.година постојања
Школа у Ариљу обележава 166.година постојања

У духу времена у коме живимо, ученици ОШ „Стеван Чоловић“ приредили „Књижевно вече страних језика“ где су стечено знање и вештину комуникације на руском, француском, немачком, енглеском и српском језику, показали пред публиком. Они су своју вештину језичког изражавања кроз приче и песме употпунили и визуелним ефектима уз помоћ видео бима, тако да су публику на занимљив начин „провели“ кроз Москву, Берлин, Париз и Лондон.

Било је ово једно занимљиво и лепо вече, младе генерације која долази. Оно што је покварило леп утисак било је недолично понашање њихових вршњака из публике.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018