Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#OstaniKodKuće
Почетна Актуелности Вести Изградња канализационе мреже у Ступчевићима
Изградња канализационе мреже у Ступчевићима Штампа Ел. пошта

Изградња канализационе мреже у Ступчевићима

Ових дана изводе се радови на канализационој мрежи у Месној заједници Ступчевићи. Око стотинак домаћинстава Ступчевића учествује у финансирању ове значајне инвестиције и то по 90.000,00 динара за свако домаћинство које се прикључује на канализациону мрежу. У пројекту учествује и општина Ариље која је одлуком СО-е, определила средства за канализационе цеви у овој и осталим месним заједницама које изводе радове на канализационој мрежи.

Око пет километара је дуга канализациона мрежа са краковима у брдском делу и Ступачком пољу. Осим што се, завршетком радова решава проблем отпадних вода истовремено се омогућава коришћење воде са сеоских бунара. Домаћинства су препознала економску исплативност и у томе што изградња колектора за отпад у појединачним домаћинствима кошта приближно исто али дугорочно не решава проблем. Г. Qубиша Милијановић, председник Организационог одбора за изградњу канализационе мреже посебно истиче спремност младих људи који овде живе да реше проблем, уложе средства и помогну извођење радова.

Izgradnja kanalizacione mreže u StupčevićimaИзградња канализационе мреже у Ступчевићима
Изградња канализационе мреже у СтупчевићимаОвих дана изводе се радови на канализационој мрежи у Месној заједници Ступчевићи.
Изградња канализационе мреже у Ступчевићима

Не треба да бринемо, овај крај има будућност и на то смо посебно поносни, истиче г. Милијановић. Он се такође захваљује на подршци општинском руководству и одборницима СО-е и истиче да постоји могућност накнадног прикључења домаћинства која у овој фази радова нису учествовала у финансирању инвестиције. Међутим, у том случају трошкови прикључења ће бити значајно већи и то је пракса која ће да заживи на целој територији општине.

Изградњом канализације, водоводне мреже, струје и магистралног пута кроз нашу МЗ, стекли су се услови да се развијамо као свака друга урбана средина, каже предузетник Милан Радовановић, власник предузећа “Митекс”.

Уколико временски услови буду повољни за извођаче радова, СГР “Пут”, радови ће бити готови до краја ове године.

Иначе, завршетком ових радова реализује се последња фаза веома важног пројекта изградње главног канализационог вода Миротин – Ступачки поток, и решава проблем канализације ставновника насеља Миротин, Богојевићи, Латвица и Ступчевићи.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018