Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#OstaniKodKuće
Почетна Актуелности Вести Одржана 19. седница Скупштине општине Ариље
Одржана 19. седница Скупштине општине Ариље Штампа Ел. пошта

Одржана 19. седница Скупштине општине Ариље

Одборници Скупштине општине Ариље су, након јучерашње дискусије на 19. седници, донели неколико важних одлука, прихватили извештаје о раду органа локалне самоуправе, донели неколико решења и разматрали одборничка питања, предлоге и информације.

На самом почетку седнице, одборници на челу са председником Скупштине, др Момом Плазинчићем, изјаснили су се да део одборничких дневница у износу од 1.500,00 динара дају за помоћ Краљеву.

Према утврђеном Дневном реду, најпре је донета Одлука о измени Статута општине Ариље којом је предложено да иницијативу за расписивање референдума може поднети 1/3 одборника СО-е. Одлуком о измени Одлуке о расписивању општинског референдума, одређен је датум спровођења референдума и то 27. и 28. новембар 2010. године, од 8 до 19 сати.

На овом скупштинском заседању разматрани су Извештаји о раду и то: Општинске управе општине Ариље, Комуналне и еколошке инспекције, Грађевинске инспекције, Инспекције за путеве и Саобраћајне инспекције, Општинске просветне инспекције. Надлежни инспектори известили су присутне о најбитнијим сегментима у раду ових инспекција током 2009. године што је, након дискусије и гласања, прихватила већина присутних одборника.

Održana 19. sednica Skupštine opštine AriljeОдржана 19. седница Скупштине општине Ариље
Одржана 19. седница Скупштине општине АриљеНа самом почетку седнице одборници су се изјаснили да део одборничких дневница у износу од 1.500,00 динара дају за помоћ Краљеву.
Одржана 19. седница Скупштине општине Ариље
Одржана 19. седница Скупштине општине Ариље

Такође, већина присутних одборника била је сагласна са Предлогом Одлуке о отпису камате на доспеле обавезе по основу одређених локалних јавних прихода којом се, како је наведено, омогућава пореским дужницима да под повољнијим условима измире своја дуговања чиме би се стекли услови да убудуће уредније измирују текуће обавезе.

За реализацију пројекта “Реконструкција зграде општине Ариље” било је између осталог потребно да СО-е Ариље донесе Одлуку о обезбеђењу средстава у буxету општине Ариље и Одлуку о прихватању обавезе сервисирања дуга, што је и учињено, већином гласова присутних одборника.

Одлука о усвајању Споразума о сарадњи градова и општина и Одлука о измени Одлуке о одређивању делова Регулационог плана “Врањанско поље 4” који се могу примењивати у складу са Законом о планирању и израдњи до доношења новог плана донете су једногласно као и следећа Решења о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације, Решења о разрешењу и именовању заменика члана Комисије за спровођење општинског референдума и Решења о разрешењу и именовању чланова Управног одбора Дечјег вртића у Ариљу.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018