Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести За бољи и квалитетнији живот особа са инвалидитетом
За бољи и квалитетнији живот особа са инвалидитетом Штампа Ел. пошта

За бољи и квалитетнији живот особа са инвалидитетом

Међународни празник, Дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележило је Друштво за помоћ лицима са посебним потребама у Ариљу.

У просторијама овог Удружења окупили су се чланови и пријатељи Друштва у намери да обележе трећу годину постојања и представе своје активности којима је циљ бољи и квалитетнији живот особа са инвалидитетом.

За ову прилику, чланови Удружења приредили су продајну изложбу радова који су настали на радионицама које Удружење орgaнизује за своје чланове. Ове радионице су само један вид активности које Удружење спроводи са намером да активира чланове и поправи свој материјални статус.

И поред нашег труда да окупимо особе са инвалидитетом, помогнемо њихову социјализацију и укључивање у све сфере друштвеног живота, има примера који заиста не уливају наду, рекла је овом приликом Борка Бркић, председница Удружења. Она је такође говорила о новој законској регулативи која се односи на образовање и запошљавање ових лица и настојањима да се сагледа ситуација у којој се они налазе.

Када сагледамо проблеме са којима се особе са инвалидитетом свакодневно сусрећу, постајемо захвалнији и скромнији за све оно што имамо и друgaчије гледамо на свет око себе, истиче г. Борка Бркић.

Za bolji i kvalitetniji život osoba sa invaliditetomЗа бољи и квалитетнији живот особа са инвалидитетом
За бољи и квалитетнији живот особа са инвалидитетомМеђународни празник, Дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележило је Друштво за помоћ лицима са посебним потребама у Ариљу.
За бољи и квалитетнији живот особа са инвалидитетом

Свима који су у протеклом периоду помогли рад Удружења, уручене су захвалнице и пригодни поклони, настали током рада ликовне радионице у Удружењу.

Планиране активности, главне циљеве и задатке у наредном периоду образложила је Славица Јанковић, чланица Удружења и Тима за израду Стратешког плана развоја за период од 2011-2013. године а који се односе на подршку деци у инклузивном програму, развој стручног саветодавног рада и социјализацију особа са инвалидитетом као и на запошљавање особа са инвалидитетом.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018