Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Синоћ отворен АРЛЕММ
Синоћ отворен АРЛЕММ
Актуелности - Вести

Синоћ отворен АРЛЕММ

Ариљска летња школа младих музичара – АРЛЕМ 2011, отворена је синоћ свечаним концертом у сали Соколског дома у Ариљу на коме је наступило једанаест извођача, осам из Школе за музичке таленте у Ћуприји и троје деце из Ариља која су прошле године похађала АРЛЕММ. Председница општине, др Мирјана Авакумовић, је отварајући манифестацију изразила задовољство што у Ариљу има талентоване деце која ће и ове године имати прилику да уче од најбољих професора, уз финансијску подршку општине.

У част отварања приређена је и изложба уметничких фотографија насталих током одржавања прошлогодишње Летње школе, ауторке Тање Драшкић – Савић, као и изложба радова студената Ликовне академије у Београду, Александра Митровића и Ларе Рајковић, у Градској gaлерији.

Ове године је за АРЛЕММ, владало велико интересовање, па је од 34 пријављена кандидата на аудицији одабрано 17 најталентованијих полазника које ће финансирати општина Ариље .

Sinoć otvoren ARLEMMСиноћ отворен АРЛЕММ
Синоћ отворен АРЛЕММ
bwd  Страна 1/3  fwd
Синоћ отворен АРЛЕММ
Синоћ отворен АРЛЕММ
Синоћ отворен АРЛЕММ
Синоћ отворен АРЛЕММ
Синоћ отворен АРЛЕММ
Синоћ отворен АРЛЕММ

Програм се састоји из инdivидуалних и групних часова камерне музике, као и времена предвиђеног за вежбање. За најмлађе полазнике и децу из региона обезбеђени су инструменти на којима ће се изводити настава. Током трајања манифестације, у периоду од 24. јула до 7. августа, одржаће се четири концерта, на којима ће поред истакнутих уметника, учествовати и сви полазници АРЛЕМ–а .

Идеја летње школе је да се кроз петнаестодневни програм деца анимирају и заинтересују за класичну музику, а културна понуда града обоgaти новим концертима. Ова школа је првенствено намењена најмлађим полазницима предшколског узраста и деци не старијој од девет година која до сада нису имала музичко образовање, али и ученицима нижих и средњих музичких школа и студентима музичких академија.

И ове године са децом ће радити професори Младеновићи. Милица и Драгутин Младеновић, професори виолине у Школи за музичке таленте у Ћуприји, Наталија Младеновић, професор клавира на ФМУ у Београду и Милутин Младеновић, професор виолончела на Филолошко уметничком факултету у Крагујевцу.

Орgaнизатор овогодишњег АРЛЕММ – а је МУЗИКУС – Удружење за ширење и подстицај музичке културе у Србији, а одржава се под покровитељством Скупштине општине Ариље и Народне библиотеке, и уз помоћ спонзора и људи добре воље који су у овом пројекту препознали праве вредности.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018