Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Како нас други виде
Како нас други виде
Актуелности - Вести

Како нас други виде

До завршетка Међународног омладинског кампа у Ариљу који су орgaнизовали Народна библиотека Ариље и волонтерски Сервис Србије, а који суфинасира Министарство културе Републике Србије, остало је још неколико дана. Волонтери користе сваки тренутак да боље упознају људе и околину како би своје виђење наше средине и утиске преточили у приче, текстове, видео записе, фотографије као и успомене на овај камп, које ће им остати у лепом сећању.

Kako nas drugi videКако нас други виде
Како нас други виде
Како нас други виде
Како нас други виде

Све што су до сада видели, сазнали и научили о Ариљу и Ариљцима волонтери из седам европских земаља ( Италије, Естоније, Шпаније, Пољске, Чешке, Шведске и Француске), оставиће трајно документовано, а сав сакупљени материјал ће остати Народној библиотеци на коришћење, као архивска грађа. У просторијама библиотеке су три дана радили обраду сакупљеног материјала и података где су им били доступни рачунари и остала опрема.

Сви текстови и фотографије настале током трајања кампа, који је почео 15. јула, биће изложене у петак, 29. јула у 19 сати у просторијма „Хаустора“ и доступне широј јавности.

Најјачи утисак на волонтере оставила је широкогрудост и гостољубивост људи, а потом природа. Пошто већина њих долази из мањих места, поредили су начин живота, као и могућности за изласке и провод, код њих и овде, код нас. Изјавили су да им је веома пријатно, забавно и да се добро проводе у слободно време.

Били су изненађени да овако мало место има манифестацију „АРЛЕММ“, да су у току изложбе у gaлерији, и да је главна улица увек пуна људи.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018