Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести У Ариљу одржан концерт камерне музике
У Ариљу одржан концерт камерне музике
Актуелности - Вести

У Ариљу одржан концерт камерне  музике

Ариљска публика је синоћ имала посебно задовољство и част да присуствује јединственом концерту професора Београдског универзитета Дејана Млађеновића, са којим су у камерним саставима наступили и професори Младеновићи, Драгутин и Милица на виолини, Наталија на клавиру и Милутин на виолончелу.

U Arilju održan koncert kamerne  muzikeУ Ариљу одржан концерт камерне музике
У Ариљу одржан концерт камерне музике
У Ариљу одржан концерт камерне  музике
У Ариљу одржан концерт камерне  музике
У Ариљу одржан концерт камерне  музике
У Ариљу одржан концерт камерне  музике

Публика је имала прилику да чује Сонату за виолу и клавир, Дует за виолину и виолу, Терцет за две виолине и виолу и Квинтет за клавир, две виолине, виолу и виолончело.

Професору Млађеновићу је било посебно драго што је имао прилику да у оквиру овогодишњег „АРЛЕММА“ одржи концерт у граду својих предака, али и да младим полазницима Ариљске летње школе младих музичара одржи мајсторски курс и помогне им у њиховом настојању да од „ малина стигну до звезда“. Одушевљење је било обострано. Виртуоз није крио задовољство што му се пружила прилика да концерт после Париза, Лондона и Београда одржи у Ариљу, одакле потичу његови преци, а публика што је имала прилику да ужива у његовом извођењу.

Изузетан солиста и камерни музичар, са преко 150 одржаних концерата у последњих седам година, професор Млађеновић се може уврстити у најзначајније свремене српске музичаре и малобројне српске виолисте светског реномеа.

Рођен је у Краљеву, студирао је у Београду, Норвешкој и Немачкој, а усавршавао се код најпознатијих светских уметника у Паризу, Сијени и Лондону. Добитник је многобројних светских награда међу којима се посебно издваја специјална награда коју му је лично доделио Јуриј Башмет 1994. године на Конзерваторијуму Чајковски у Москви.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018