Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Манифестација на радост деци
Манифестација на радост деци
Актуелности - Вести

ПредставаМанифестација „Ариљске зимске радости“ која има традиционални карактер одржава се под покровитељством Скупштине општине Ариље у периоду од 8. до 13. јануара. Деца ће током зимског распуста своје слободно време моћи да проведу на креативан и занимљив начин уколико се одлуче да учествују у неком од понуђених програма.

Своју креативност могу показати на ликовној или фото радионици, или научити нешто о индустријском дизајну.  За оне који воле музику и имају талента за певање биће орgaнизоване такмичење у певању, а за љубитеље спортских дисциплина биће одржано такмичење у баскету у шутирању тројки, турнир у стоном тенису, одлазак на скијање на Златар, и пливање у Овчар бању. За филмофиле је припремљен боgaт филмски садржај, а за најмлађе маскенбал. Програмима из области културе, позоришна представа „Није лако Деда Мразу“ и песничко вече, заокружена је разноврсна понуда садржаја током овогодишње манифестације.

Првог дана одржано је песничко вече на коме је представљен Зборник младих пожешких песника који носи назив „Песме из магле“. Идеја о колективној збирци младих овог града настала је 2011. у оквиру пројекта Балкан – кућа разлике, који је био поевећен упознавању средњошколаца са савременом књижевношћу која је запостављена у школским програмима , а која је најближа младима по темама и језику, као и духу времена. Жеља за литерарним креацијама допринела је настанку неформално уметничке групе Траг на Друму као и идеји о штампању зборника која је реализована у оквиру истоименог пројекта „Песме из магле“.

Група младих у друштву професора књижевности Петра Матовића, који је урадио рецензију, представила је ариљској публици своју збирку на један нов и друgaчији начин. У програму колажног типа у пратњи гитаре читали су стихове којима су изражавали своја осећања и поглед на живот и друштво.

У веселој и разиграној представи „Није лако Деда Мразу“ у извођењу драмске групе „СРИК“, уживала су деца као најбројнија публика.

IAriljske zimske radostiИАриљске зимске радости
ИАриљске зимске радости
bwd  Страна 1/2  fwd
ИАриљске зимске радости
ИАриљске зимске радости
ИАриљске зимске радости
ИАриљске зимске радости
ИАриљске зимске радости
ИАриљске зимске радости

Почетни курс фотографије намењен је свима који желе да стекну основна знања, искуство и вештину фотографисања. Курс се одвија у два термина од којих је први реализован јуче, а други је предвиђен за четвртак, са почетком у 13,30 сати. Кроз рад са фотографом Бојаном Бралушићем полазници усвајају практична знања о основним подешавањима параметара фотоапарата, техници фотографисања, обради фотографије. Захваљујући инdivидуалном приступу али и заједничком раду групе, полазници су у прилици да побољшају вештину фотографисања: људи, животиња, пејзажа, града, архитектуре, културних доgaђаја, прављења документарних и рекламних фотографија итд.

На тему индустријског дизајна, у просторијама Средње школе, одржавају се креативне радионице које води дипломирани дизајнер Брана Лучић. Сам појам индустријског дизајна подразумева дизајнирање употребних предмета који су свуда око нас и то на начин да својим обликом и формом буду функционални, лепи, ергономски, и да се, у крајњој линији, допадну потенцијалном купцу. Деца много више од одраслих примећују лепоту око нас и чешће се питају како је нешто направљено, како функционише, чему служи. Одрасле више занима функција неког употребног предмета док се деца више баве самом анализом и зато је више него потребно да се анgaжују њихови креативни потенцијали. Зато ће се ова креативна радионица, одржавати у још два термина, у четвртак и у петак, у средњој школи, са почетком у 10,00 сати.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018