Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Место за машту и креативност
Место за машту и креативност
Актуелности - Вести

СликарскаСликарска радионица се ове, као и претходних година, показала веома интересантном деци. Њих 38 се укључило у радионицу која траје три дана, а најуспешнији радови биће изложени у суботу 12. јануара у 19 сати у Градској gaлерији.

У раду им саветима и сугестијама помажу Марина Крупниковић студент Факултета примењене уметности у Београду и Ацо Митровић студент мастерс студија Ликовне академије у Београду. – Ове године смо набавили глину из Злакусе коју користе за вајање, а за сликарске радове користе темпере. Мотиви су разнолики као и њихов приступ раду јер је суштина да једни друге не копирају већ да свако реализује своју идеју. Многима је ово први пут да раде са темпером, пошто су деца узраста од првог до осмог разреда, зато смо им сугерисали да у сликарству грешка не постоји и да све може да се исправи, нагласио је Ацо.

IMesto za maštu i kreativnostИМесто за машту и креативност
ИМесто за машту и креативност
ИМесто за машту и креативност
ИМесто за машту и креативност
ИМесто за машту и креативност
ИМесто за машту и креативност
ИМесто за машту и креативност
ИМесто за машту и креативност

– Први дан им је углавном протекао у прилагођавању, а данас су доста вреднији, више су заинтересовани за рад и њихове идеје су јасније. За време трајања ових радионица имаће довољно времена да изразе своју машту и креативност, изјавила је Марина којој је рад са децом ново искуство.

У сарадњи са Основном школом „Стеван Чоловић“ , радионица се ове године одржава у учионици школе како би деца имала потребне услове за рад.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018